با خلیل پرتوزاده، معاون امور بازرگانی و تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفتوگو کردهایم.
- چه وظیفهای برای نظارت بر قیمت و کیفیت نان دارید؟
درصورتی که مردم شکایتی در مورد قیمت نان داشته باشند میتوانند از طریق سامانه 124به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اعلام کنند. در مورد کیفیت نان باید ابتدا شاخصها مشخص شود که در این زمینه بهتازگی کار شروع شده است. کیفیت، حلقهای شامل گندم، آرد، محیط نانوایی، مواداولیه مورد استفاده در نانوایی و... میشود.
- آزادپز شدن در بهبود کیفیت نان مؤثر بوده است؟
بهطور کلی گفته میشود که کیفیت نان در واحدهای نانواییهای آزادپز نسبت به نان با آرد یارانهای تغییر کرده است. بخشی از این تغییر ناشی از کاهش میزان مصرف و پخت نان در واحدهای نانوایی بوده است. از سوی دیگر کاهش مصرف و ماندگاری بیشتر خمیر در نانواییها موجب رشد کیفیت نان میشود. همچنین کاهش تعداد نان تولید شده در هر بار پخت نیز زمینه بهبود کیفیت نان و کاهش ضایعات در نانواییهای آزادپز را فراهم کرده است. در مجموع نظر سنجی و ارزیابیهای انجام شده و تأکید اتحادیه نانوایان آن است که کیفیت نان در واحدهای نانوایی آزادپز به نسبت واحدهای دولتی پز بهتر شده است.
- چه نظارتی در وزن چانه خمیرنان صورت میگیرد؟
نان آزادپز از شمول قیمتگذاری دولتی خارج است و این واحدها براساس مصوبه دولت از شمول قیمتگذاری خارج شدهاند اما در مورد وزن انواع نان سنتی، فعلا ملاک وزن نان در واحدهای نانوایی آزاد پز همان وزن مصوب قبلی انواع چانه خمیراست. بر این اساس اتحادیه و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بر وزن چانه خمیر و نان نظارت و با کم فروشی برخورد میکنند.
- اما مردم از کاهش وزن نان گلایه دارند، علت چیست؟
منکر تخلفات افت کیفیت یا کاهش وزن در عرضه نان نیستیم. ممکن است واحدهای صنفی متخلفی نیز وجود داشته باشند اما در مجموع واحدهای نانوایی موظف به رعایت وزن نان بوده و درصورتی که گزارشی مبنی بر کم فروشی ارائه شود یا در بازرسیهای نوبهای، تخلف واحدهای نانوایی محرز شود با آنها برخورد میشود. وقتی حدود 4هزار واحد نانوایی در سطح شهر تهران وجود داشته و حوزه بازرسی تنها وظیفه نظارت بر بازار نان را نداشته و تکالیف دیگری نیز دارد، بازرسی نان بهصورت 2شیفت و در حد توان با اولویت رسیدگی به شکایات انجام وهر روز به همه شکایات رسیدگی میشود.
6423095