وبگردی 21:04 - 10 بهمن 1393
باشگاه خبرنگاران از گوجه و کبابهای سوخته دوری کنید
در یک عصر سرد و دلانگیز زمستانی خوردن نان و کباب داغ با چند گوجه و فلفل کبابی حسابی میچسبد، اما سوال اینجاست اگر هنگام کبابی کردن، قسمتهایی از گوجه فرنگی، فلفل یا کباب بسوزد آیا مصرف این قسمتها میتواند برای سلامت زیانی داشته باشد؟
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اغلب متخصصان علوم غذایی کبابی کردن را یکی از روشهای پخت سالم مواد غذایی میدانند، اما در مقابل اتفاق نظر دارند اگر این شیوه پخت به درستی انجام نشود به همان اندازه میتواند تهدیدکننده سلامت باشد. بیشتر خانوادهها بر این باورند که اگر قسمتهایی از گوجهفرنگی، فلفل سبز یا قارچ در مجاورت با شعلههای آتش بسوزد و سیاه شود چون در گروه سبزیجاتند خوردنشان مضر نیست.
غافل از اینکه خوردن قسمتهای سوخته این سبزیجات مانند مصرف قسمتهای سوخته نان و گوشت میتواند برای بدن بخصوص کبد مضر باشد. در نتیجه توصیه بر آن است که در زمان مصرف، قسمتهای سوخته را جدا کنید. البته این را هم بدانید اگر میزان حرارت دهی به سبزیجات در حد ملایم باشد، نهتنها قابلیت هضم سبزیها بیشتر میشود، بلکه رنگدانههای آنتی اکسیدانی موجود در فلفل و گوجهفرنگی کبابی عملکرد بهتر و بیشتری در بدن داشته و پروتئینهای قارچ قابل جذبتر میشود.
قسمتهای سوخته کباب را نخورید
معمولا در زمان تهیه انواع کبابهای کوبیده، برگ، چنجه، جوجه یا دل و جگری که روی شعله آتش کبابی میشود یا انواعی از کباب لقمههای لولهای شکلی که بر سطوح فلزی و روی زغال تهیه و حتی ماهیهایی که در میان توریهای فلزی مخصوص کبابی میشود، قسمتهایی از سطح گوشت میسوزد و اتفاقا همین قسمتهای سوخته اشتهابرانگیزتر است، اما خوب است بدانید خوردن مستمر و طولانی مدت قسمتهای قهوهای و سوخته گوشت نهتنها با تحریک ترشح میزان زیاد اسید معده باعث بروز ناراحتیهای گوارشی میشود بلکه در اثر خشک شدن و سوختن سطح گوشت پروتئینهای آن تخریب و به مواد سرطانزایی تبدیل میشود که میتواند برای سلامت مضر باشد.
این را هم بدانید
تمام غذاهایی که حاوی کربوهیدرات است، اگر در مجاورت با حرارت زیاد تغییر رنگ دهد حاوی میزان زیادی «آکریلامید» (ترکیب شیمیایی و سمی) میشود. قسمتهای سیاه و سوخته سطح نان، تهدیگ برشته و تغییر رنگ داده شده برنج، سیبزمینی، نان، ماکارونی یا حتی تهدیگ سوخته کاهو و برگ مو، نان سوخاری قهوهای شده، بیسکویت و کلوچههایی که سطح زیرینشان سوخته و تلخ مزه شده و حتی تهدیگ شیری که در روند جوشاندن ته ظرف بسته شده از این جمله است. ضمن اینکه در ترکیبات سوسیس و کالباس به دلیل آنکه از آرد و مواد نشاستهای استفاده میشود اگر در مجاورت با حرارت قهوهای و برشته شوند یا پنیر پیتزا در فر تغییر رنگ دهد، همگی حاوی آکریلامید خواهد بود.
آکریلامید، یک ماده سرطانزاست که میتواند باعث جهش ژنی در سلولها و بروز سرطان شود ضمن اینکه به سیستم ایمنی و عصبی آسیب میرساند و میتواند به بروز اختلالات باروری، تغییر در رفتارهای جنسی، نازایی و سقط جنین منجر شود.
غافل از اینکه خوردن قسمتهای سوخته این سبزیجات مانند مصرف قسمتهای سوخته نان و گوشت میتواند برای بدن بخصوص کبد مضر باشد. در نتیجه توصیه بر آن است که در زمان مصرف، قسمتهای سوخته را جدا کنید. البته این را هم بدانید اگر میزان حرارت دهی به سبزیجات در حد ملایم باشد، نهتنها قابلیت هضم سبزیها بیشتر میشود، بلکه رنگدانههای آنتی اکسیدانی موجود در فلفل و گوجهفرنگی کبابی عملکرد بهتر و بیشتری در بدن داشته و پروتئینهای قارچ قابل جذبتر میشود.
قسمتهای سوخته کباب را نخورید
معمولا در زمان تهیه انواع کبابهای کوبیده، برگ، چنجه، جوجه یا دل و جگری که روی شعله آتش کبابی میشود یا انواعی از کباب لقمههای لولهای شکلی که بر سطوح فلزی و روی زغال تهیه و حتی ماهیهایی که در میان توریهای فلزی مخصوص کبابی میشود، قسمتهایی از سطح گوشت میسوزد و اتفاقا همین قسمتهای سوخته اشتهابرانگیزتر است، اما خوب است بدانید خوردن مستمر و طولانی مدت قسمتهای قهوهای و سوخته گوشت نهتنها با تحریک ترشح میزان زیاد اسید معده باعث بروز ناراحتیهای گوارشی میشود بلکه در اثر خشک شدن و سوختن سطح گوشت پروتئینهای آن تخریب و به مواد سرطانزایی تبدیل میشود که میتواند برای سلامت مضر باشد.
این را هم بدانید
تمام غذاهایی که حاوی کربوهیدرات است، اگر در مجاورت با حرارت زیاد تغییر رنگ دهد حاوی میزان زیادی «آکریلامید» (ترکیب شیمیایی و سمی) میشود. قسمتهای سیاه و سوخته سطح نان، تهدیگ برشته و تغییر رنگ داده شده برنج، سیبزمینی، نان، ماکارونی یا حتی تهدیگ سوخته کاهو و برگ مو، نان سوخاری قهوهای شده، بیسکویت و کلوچههایی که سطح زیرینشان سوخته و تلخ مزه شده و حتی تهدیگ شیری که در روند جوشاندن ته ظرف بسته شده از این جمله است. ضمن اینکه در ترکیبات سوسیس و کالباس به دلیل آنکه از آرد و مواد نشاستهای استفاده میشود اگر در مجاورت با حرارت قهوهای و برشته شوند یا پنیر پیتزا در فر تغییر رنگ دهد، همگی حاوی آکریلامید خواهد بود.
آکریلامید، یک ماده سرطانزاست که میتواند باعث جهش ژنی در سلولها و بروز سرطان شود ضمن اینکه به سیستم ایمنی و عصبی آسیب میرساند و میتواند به بروز اختلالات باروری، تغییر در رفتارهای جنسی، نازایی و سقط جنین منجر شود.
5736559
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار وبگردی
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور قرار است در سفر به سریلانکا طرح عظیم و چندمنظوره «اومااویا» که ساخت ایران است را افتتاح کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» «یک زن فلسطینی که غرق ماتم است جسد خواهرزاده اش را در آغوش گرفته است» این عکس که توسط محمد سالم گرفته شده است عکس خبری سال ۲۰۲۴ شد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» انگ اجتماعی هرگونه نگرش منفی، پیشداوری و تعصب یا باورهای غلط مرتبط با ویژگیها یا شرایط خاص افراد جامعه را شامل میشود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» عملیات طوفان الاقصی نیز به مانند تمام نبردهای سرنوشت ساز تاریخ سبب صعود و سقوط افراد بسیاری از هرم قدرت در سرزمینهای اشغالی شده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» ازجمله اهداف واشنگتن از وتوی عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، حذف جنبش مقاومت فلسطینی حماس از عرصه قدرت است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» انواع مختلفی از رفتارهای پدرها وجود دارد که عامل آسیبهای دوران کودکی و مسائل مربوط به روابط بزرگسالی دخترانشان هستند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در طول نهضت ملی شدن صنعت نفت، امام خمینی بیشتر به پیگیری مسائل حوزه و کار تدریس و تالیف و مشاوره با آیتا... بروجردی و تقویت دستگاه مرجعیت مشغول بودند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کمتر کسی اسم جانباز شهید «احد ترشیچی» را شنیده است. مرد مجاهدی که ۱۴ سال رنج جانبازی را تحمل کرد و سرانجام روز ۱۵ فروردین ۱۳۷۵ به خیل شهیدان پیوست.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در آستانه برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم آزمونهای سراسری، مجازاتهایی را برای متخلفان کنکور پیشبینی کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» حادثه فرقان از عبرتهای تاریخ انقلاب است. افرادی متدین، نمازخوان، نماز شب خوان و دائم روزهدار با شعار اسلام آمدند و بهترین آدمهای متدین انقلاب را به شهادت رساندند.