به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، افلاطون پورعلی در کارگاه آموزشی ایمنی و سلامت محصولات دامی از مزرعه تا سفره که با مشارکت امور بانوان فرمانداری و جهاد کشاورزی شهرستان عباسآباد برگزار شد، تصریح کرد: در واحدهای تولیدی، موادغذایی استرلیزه و پاستوریزه میشود و از باکتریها و آلودگی پاک میشود ولی این امکان در کارگاههای خانگی عرضه لبنیات وجود ندارد. اینگونه پنیرها در دمای پایین تولید میشود بنابراین تا جای ممکن باید از محصولات بستهبندی شده استفاده شود.
وی، اهمیت خانواده لبنیات و استفاده از آن را در سبد غذایی خانوارها را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: در کارخانههای تولید لبنیات در گذشته شیرها با درجه آلودگی بالا دریافت میشد در حالی که خوشبختانه امروزه بسیار کاهش یافته است.
کارشناس ارشد نظارت بر موادغذایی شبکه بهداشت عباسآباد تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا به تولیدکنندگان، محصولات خانگی آموزش داده شود تا این محصولات را به ایستگاههای جمعآوری شیر تحویل دهند. باید به آنها آموزشهای لازم در زمینه نگهداری، تغذیه و فضای بهداشتی آموزش داده شود و این امر مستلزم همکاری ادارهها، مردم و کشاورزان است.
وی یادآور شد: متاسفانه در بعضی واحدهای صنفی عرضه سموم کشاورزی شهرستان عباسآباد، سموم تاریخ گذشته و حتی سموم ممنوع برای توزیع دیده شده است که باید نظارت بیشتری صورت گیرد.
پورعلی تاکید کرد: باید دقت بیشتری صورت بگیرد تا محصولات سالم بر سر سفرههای مردم قرار گیرد. میزان چربی لبنیات هر چقدر کمتر باشد کیفیت غذایی آن بالاتر است که در نظر عامه مردم برعکس این قضیه جا افتاده است.
این کارشناس مواد غذایی یادآور شد: در روغنهای خوراکی، بهترین روغن شامل روغن زیتون و روغنهای نیمه جامد میشود.
وی با اشاره به اینکه ظروف بستهبندی که برای هر محصول درنظر گرفته شده است فقط مخصوص همان محصول است، تصریح کرد: این ظروف اگر برای محصولات دیگر استفاده شود سرطانزا میشود و خطر ابتلا به بیماریهای گوناگون را افزایش میدهد.
انتهای پیام
6684865