به گزارش ایرنا، ترجمه نام این کتاب 'تغذیه آبزیان؛ سلامت روده؛ پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها' است که از سوی ناشر انگلیسی (John Wiley & Sons, Ltd ) در سپتامبر 2014 منتشر شده است.
در تألیف کتاب (Aquaculture Nutrition: Gut Health, Probiotics and Prebiotics) دکتر 'سیدحسین حسینی فر' عضو هیأت علمی دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و اساتید و متخصصانی از هفت کشور همکاری داشتند.
این کتاب مشتمل بر 16 فصل است که دکتر حسینی فر در تألیف فصول 6 ، 14 و 15 مشارکت داشته است.
عضو گروه آموزشی تکثیر و پرورش آبزیان دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی گرگان گفت: تألیف کتاب حدود یک سال و نیم به طول انجامید و در تألیف آن اساتیدی از آمریکا، انگلیس، ایتالیا، فرانسه، یونان، نروژ و چین همکاری داشتند.
دکتر حسینی فر روز شنبه به خبرنگار افزود: در فصل 6 کتاب به موضوع باکتری های اسید لاکتیک بومی روده ماهی ها و سخت پوستان و در فصول 14 و 15 به موضوعات بررسی کاربرد پربیوتیک ها در پرورش ماهی ها و سخت پوستان پرداخته شده است.
وی اظهار کرد: پروبیوتیک، باکتری های مفیدی هستند که با استفاده در جیره غذایی دام و حتی انسان، اثرات مثبتی بر سلامت و رشد دارند.
وی ادامه داد: پربیوتیک نیز عناصر غذایی غیرقابل هضمی هستند که توسط میزبان (انسان و دام) هضم نمی شوند ولی توسط باکتری های مفید داخل روده تخمیر شده و اثرات مثبتی بر سلامت و رشد انسان و دام می گذارند.
وی یادآور شد: کار ویراستاری این کتاب بر عهده دو متخصص تغذیه آبزیان، به نام های پروفسور 'اینار رینگو' از کشور نروژ و دکتر 'دنیل مریفیلد' از کشور انگلیس بوده است.
ترجمه فارسی این کتاب قرار است بزودی وارد بازار نشر شود.
از سوی دکتر حسینی فر تاکنون 30 مقاله ISI و 15 مقاله به زبان فارسی منتشر شده و 30 مقاله نیز به زبان انگلیسی، به صورت شفاهی و پوستر در کنفرانس های بین المللی و 15 مقاله نیز به کنفرانس های ملی داخلی ارائه شده است.
پیش از این، کتاب 'کاربرد پروبیوتیک ها و پربیوتیک ها در آبزی پروری' به زبان فارسی تألیف مشترک دکتر حسینی فر و ملوک پورامینی از سوی انتشارات موج سبز تهران در سال 86 منتشر شده است.
دانشگاه تخصصی علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دارای بیش از نیم قرن سابقه فعالیت آموزشی است.
602
5090800