این الزام باعث شده که برخی از دستاندرکاران بازار لبنیات نسبت به افزایش دوباره فرآوردههای لبنی ابراز نگرانی کنند و نسبت به آن هشدار دهند.به گزارش همشهری، پیش از این بالابودن هزینه تولید عامل استفاده بیش از حد روغن پالم در محصولات لبنی شده بود. اما اکنون در حالی شرکتهای لبنی ملزم به تولید لبنیات با چربی طبیعی شیر شدهاند که تعیین نرخ 1440تومانی شیر خام با چربی 3.2 درصد و بار میکروبی کمتر از یکصد هزار محل مناقشه دامداران و تولیدکنندگان لبنیات است. با این شرایط مشخص نیست صنایع لبنی تا چه حد قادر به رعایت الزام تولید لبنیات با چربی طبیعی شیر خام بوده و این تکالیف را به درستی اجرا خواهند کرد.
با وجود این، رئیس اتحادیه تعاونیهای لبنی کشور با اشاره به ابلاغ و ارسال دستورالعمل تولید لبنیات با چربی موجود در شیر طبیعی توسط این اتحادیه و معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت برای همه شرکتهای لبنی به خبرنگار ما اعلام کرد، اکنون به اندازه کافی چربی طبیعی شیر برای تولید لبنیات وجود داشته و تولید لبنیات با چربی شیر موجب زیان شرکتهای لبنی یا گرانی این اقلام نخواهد شد چرا که برخی تولیدکنندگان لبنیات با روغن پالم نیز قبلا قیمت محصولات خود را در حدود تولید این اقلام با چربی موجود در شیر تعیین میکردند.
محمدرضا اسماعیلی تأکید کرد، گرچه این احتمال وجود دارد که الزام کارخانههای لبنی به استفاده از تولید این اقلام با چربی شیر منجر به کاهش عرضه لبنیات پرچرب شود اما این موضوع نیز سلامت غذایی بیشتر مردم با کاهش اقلام لبنی پرچرب را بهدنبال خواهد داشت.
به گفته وی، بهدلیل تولید بسیاری از ظروف و برچسبهای تولید شده برای عرضه اقلام لبنی با روغن پالم، مهلتی برای تداوم تولید و عرضه این لبنیات با چربی گیاهی تعیین شده بود که این مهلت در شهریورماه به اتمام رسیده و از مهرماه کارخانههای لبنی ملزم به تولید همه اقلام با چربی طبیعی شیر هستند.
4755490