استانی 10:11 - 31 اردیبهشت 1397
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: روزه داران باید از مصرف چای پررنگ و نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری کرده و در صورت مصرف، از نوشیدنی‌هایی از قبیل چای کم رنگ و شربت آب لیمو استفاده کنند.

روزه داران از مصرف چای پررنگ خودداری کنند

فرزام بیدارپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان، اظهار کرد: در ایام ماه رمضان همانند سایر ماه‌ها، انسان نیاز به انرژی، پروتئین، املاح، ویتامین و آب دارد، بنابراین یک فرد روزه دار آنچه را در ایام غیرروزه داری از قبیل سبزی‌ها و میوه جات نیاز دارد در ایام روزه‌داری هم نیاز دارد.  

وی با بیان اینکه، در ماه رمضان باید سه وعده غذای اصلی شامل افطاری، شام و سحری در نظر گرفته شود، افزود: زمانی که ماه رمضان در فصل بهار یا تابستان قرار دارد روزه دار بین 16 تا 17 ساعت باید روزه بگیرد و در این مدت چیزی میل نکند، بنابراین در وعده سحری باید به نحوی غذا خورده شود که انرژی و آب لازم را در طول روز برای انجام متابولیسم و نیز پرداختن به امورات روزمره تامین کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: وعده غذایی سحری باید شبیه نهار میل و در آن بیشتر از غذاهای دیرهضم استفاده شود و حدالمقدور از غذاهای سرخ کردنی، چرب و غذاهایی مانند گوشت ماهی که برای تجزیه به آب فراوان نیاز دارند استفاده نشود.

وی تاکید کرد: نباید در وعده غذایی سحری از شیرینی ها مخصوصا نوع صنعتی آن استفاده کرد زیرا با مصرف این مواد مقدار زیادی انسولین ترشح و برای مدت کوتاهی باعث افت قند خون و ضعف بدن می شود.

بیدارپور گفت: در وعده غذایی سحری باید از سبزیجات و میوه ها هم استفاده شود زیرا این قبیل مواد دارای فیبر بوده و فیبر به دیر خارج شدن غذا از معده کمک و از طرفی دیگر به زود خارج شدن از روده کمک می کنند بنابراین خوردن سبزی و میوه موجب پیشگیری از یبوست در افراد روزه دار می شود.

وی با با بیان اینکه، روزه داران باید از مصرف چای پر رنگ و نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری و در صورت مصرف، از نوشیدنی‌هایی از قبیل چایی کم رنگ و شربت آب لیمو استفاده کنند، تصریح کرد: وعده افطاری هم بسیار حائز اهمیت است زیرا دستگاه گوارش به مدت زیادی در حالت استراحت و خالی بوده و نباید با مصرف مواد غذایی نامناسب به آن شوک وارد کرد؛ در این وعده می توان از موادی مانند یک لیوان شیر همراه سه عدد خرما یا تخم شربت، شربت عسل و آب هویج استفاده کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: وعده شام را می توان به فاصله یک ساعت بعد از افطاری میل کرد و در این وعده باید از غذاهای زودهضم مانند تخم مرغ آب پز و گوشت مرغ آب پز شده استفاده شودو به طور کلی نباید غذاهای چرب و دیرهضم در این وعده مصرف کرد.

وی در پایان به روزه داران توصیه کرد که، افرادی که دارای بیماری های مزمن یا خاص هستند برای گرفتن روزه حتما باید با پزشک معالج خود مشورت و در صورت صلاح‌دید وی با تبعیت از برنامه دارویی و تغذیه ای خاص روزه بگیرند.

انتهای پیام


9785432
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های استانی مورخ سه‌شنبه ۴ اردیبهشت را در گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان مشاهده کنید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است