علمی فناوری 03:20 - 11 بهمن 1393
در یک عصر سرد و دلانگیز زمستانی خوردن نان و کباب داغ با چند گوجه و فلفل کبابی حسابی میچسبد، اما سوال اینجاست اگر هنگام کبابی کردن، قسمتهایی از گوجه فرنگی، فلفل یا کباب بسوزد آیا مصرف این قسمتها میتواند برای سلامت زیانی داشته باشد؟
در یک عصر سرد و دلانگیز زمستانی خوردن نان و کباب داغ با چند گوجه و فلفل کبابی حسابی میچسبد، اما سوال اینجاست اگر هنگام کبابی کردن، قسمتهایی از گوجه فرنگی، فلفل یا کباب بسوزد آیا مصرف این قسمتها میتواند برای سلامت زیانی داشته باشد؟
به گزارش باشگاه خبرنگاران، اغلب متخصصان علوم غذایی کبابی کردن را یکی از روشهای پخت سالم مواد غذایی میدانند، اما در مقابل اتفاق نظر دارند اگر این شیوه پخت به درستی انجام نشود به همان اندازه میتواند تهدیدکننده سلامت باشد. بیشتر خانوادهها بر این باورند که اگر قسمتهایی از گوجهفرنگی، فلفل سبز یا قارچ در مجاورت با شعلههای آتش بسوزد و سیاه شود چون در گروه سبزیجاتند خوردنشان مضر نیست.
غافل از اینکه خوردن قسمتهای سوخته این سبزیجات مانند مصرف قسمتهای سوخته نان و گوشت میتواند برای بدن بخصوص کبد مضر باشد. در نتیجه توصیه بر آن است که در زمان مصرف، قسمتهای سوخته را جدا کنید. البته این را هم بدانید اگر میزان حرارت دهی به سبزیجات در حد ملایم باشد، نهتنها قابلیت هضم سبزیها بیشتر میشود، بلکه رنگدانههای آنتی اکسیدانی موجود در فلفل و گوجهفرنگی کبابی عملکرد بهتر و بیشتری در بدن داشته و پروتئینهای قارچ قابل جذبتر میشود.
قسمتهای سوخته کباب را نخورید
معمولا در زمان تهیه انواع کبابهای کوبیده، برگ، چنجه، جوجه یا دل و جگری که روی شعله آتش کبابی میشود یا انواعی از کباب لقمههای لولهای شکلی که بر سطوح فلزی و روی زغال تهیه و حتی ماهیهایی که در میان توریهای فلزی مخصوص کبابی میشود، قسمتهایی از سطح گوشت میسوزد و اتفاقا همین قسمتهای سوخته اشتهابرانگیزتر است، اما خوب است بدانید خوردن مستمر و طولانی مدت قسمتهای قهوهای و سوخته گوشت نهتنها با تحریک ترشح میزان زیاد اسید معده باعث بروز ناراحتیهای گوارشی میشود بلکه در اثر خشک شدن و سوختن سطح گوشت پروتئینهای آن تخریب و به مواد سرطانزایی تبدیل میشود که میتواند برای سلامت مضر باشد.
این را هم بدانید
تمام غذاهایی که حاوی کربوهیدرات است، اگر در مجاورت با حرارت زیاد تغییر رنگ دهد حاوی میزان زیادی «آکریلامید» (ترکیب شیمیایی و سمی) میشود. قسمتهای سیاه و سوخته سطح نان، تهدیگ برشته و تغییر رنگ داده شده برنج، سیبزمینی، نان، ماکارونی یا حتی تهدیگ سوخته کاهو و برگ مو، نان سوخاری قهوهای شده، بیسکویت و کلوچههایی که سطح زیرینشان سوخته و تلخ مزه شده و حتی تهدیگ شیری که در روند جوشاندن ته ظرف بسته شده از این جمله است. ضمن اینکه در ترکیبات سوسیس و کالباس به دلیل آنکه از آرد و مواد نشاستهای استفاده میشود اگر در مجاورت با حرارت قهوهای و برشته شوند یا پنیر پیتزا در فر تغییر رنگ دهد، همگی حاوی آکریلامید خواهد بود.
آکریلامید، یک ماده سرطانزاست که میتواند باعث جهش ژنی در سلولها و بروز سرطان شود ضمن اینکه به سیستم ایمنی و عصبی آسیب میرساند و میتواند به بروز اختلالات باروری، تغییر در رفتارهای جنسی، نازایی و سقط جنین منجر شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، اغلب متخصصان علوم غذایی کبابی کردن را یکی از روشهای پخت سالم مواد غذایی میدانند، اما در مقابل اتفاق نظر دارند اگر این شیوه پخت به درستی انجام نشود به همان اندازه میتواند تهدیدکننده سلامت باشد. بیشتر خانوادهها بر این باورند که اگر قسمتهایی از گوجهفرنگی، فلفل سبز یا قارچ در مجاورت با شعلههای آتش بسوزد و سیاه شود چون در گروه سبزیجاتند خوردنشان مضر نیست.
غافل از اینکه خوردن قسمتهای سوخته این سبزیجات مانند مصرف قسمتهای سوخته نان و گوشت میتواند برای بدن بخصوص کبد مضر باشد. در نتیجه توصیه بر آن است که در زمان مصرف، قسمتهای سوخته را جدا کنید. البته این را هم بدانید اگر میزان حرارت دهی به سبزیجات در حد ملایم باشد، نهتنها قابلیت هضم سبزیها بیشتر میشود، بلکه رنگدانههای آنتی اکسیدانی موجود در فلفل و گوجهفرنگی کبابی عملکرد بهتر و بیشتری در بدن داشته و پروتئینهای قارچ قابل جذبتر میشود.
قسمتهای سوخته کباب را نخورید
معمولا در زمان تهیه انواع کبابهای کوبیده، برگ، چنجه، جوجه یا دل و جگری که روی شعله آتش کبابی میشود یا انواعی از کباب لقمههای لولهای شکلی که بر سطوح فلزی و روی زغال تهیه و حتی ماهیهایی که در میان توریهای فلزی مخصوص کبابی میشود، قسمتهایی از سطح گوشت میسوزد و اتفاقا همین قسمتهای سوخته اشتهابرانگیزتر است، اما خوب است بدانید خوردن مستمر و طولانی مدت قسمتهای قهوهای و سوخته گوشت نهتنها با تحریک ترشح میزان زیاد اسید معده باعث بروز ناراحتیهای گوارشی میشود بلکه در اثر خشک شدن و سوختن سطح گوشت پروتئینهای آن تخریب و به مواد سرطانزایی تبدیل میشود که میتواند برای سلامت مضر باشد.
این را هم بدانید
تمام غذاهایی که حاوی کربوهیدرات است، اگر در مجاورت با حرارت زیاد تغییر رنگ دهد حاوی میزان زیادی «آکریلامید» (ترکیب شیمیایی و سمی) میشود. قسمتهای سیاه و سوخته سطح نان، تهدیگ برشته و تغییر رنگ داده شده برنج، سیبزمینی، نان، ماکارونی یا حتی تهدیگ سوخته کاهو و برگ مو، نان سوخاری قهوهای شده، بیسکویت و کلوچههایی که سطح زیرینشان سوخته و تلخ مزه شده و حتی تهدیگ شیری که در روند جوشاندن ته ظرف بسته شده از این جمله است. ضمن اینکه در ترکیبات سوسیس و کالباس به دلیل آنکه از آرد و مواد نشاستهای استفاده میشود اگر در مجاورت با حرارت قهوهای و برشته شوند یا پنیر پیتزا در فر تغییر رنگ دهد، همگی حاوی آکریلامید خواهد بود.
آکریلامید، یک ماده سرطانزاست که میتواند باعث جهش ژنی در سلولها و بروز سرطان شود ضمن اینکه به سیستم ایمنی و عصبی آسیب میرساند و میتواند به بروز اختلالات باروری، تغییر در رفتارهای جنسی، نازایی و سقط جنین منجر شود.
از گوجه و کبابهای سوخته دوری کنید باشگاه خبرنگاران
5737142
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار علمی فناوری
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریتها نیز برای رد بسیاری از فرضیههای نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایتدنس شایعهی فروش تیکتاک را تکذیب کرد و گفت برنامهای برای واگذارکردن این شبکهی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنشهای منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفتهترین دستگاههای تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعملها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سالها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیینهای بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهمترین و جدیترین بیماریهای عفونی در تمام قارههای دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشهساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.