استانی 04:55 - 12 فروردین 1394
تبریز؛
قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: علفهای هرز نه تنها در مصرف آب، نور و مواد غذایی با کلزا رقابت میکنند، بلکه اختلاط بذور علفهای هرز همخانواده کلزا، باعث پایین آمدن کیفیت روغن و کنجاله میشود.
موسی ایزدخواه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: گونه علف هرز، محیط، تراکم گیاهی، زمان رقابت، حاصلخیزی و رقم گیاه زراعی برای ایجاد یک چارچوب صحیح برای تلفیق روشهای متناوب کنترل علفهای هرز و نیز برای بهینه سازی کاربرد علفکشها و یا هر روش کنترل دیگر، در سیستم مدیریت تلفیقی، اطلاعاتی در مورد دوره بحرانی مداخله علفهای هرز بسیار ضروری است. وی تصریح کرد: آمادهسازی زمین در کاهش علفهای هرز بسیار مؤثر بوده و بهتر است پیش از کاشت آبیاری نموده و علفهای هرز موجود را با انجام دیسک یا در صورت امکان با علفکش رانداپ علفهای هرز چند ساله و با علفکش گراماکسون علفهای هرز یک ساله را از بین برد.
ایزدخواه ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده70 درصد علفهای هرز مزارع کلزای ایران را پهن برگها تشکیل میدهند که 20 درصد آنها هم تیره کلزا هستند و کنترل آنها مشکل است.
قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در زارعت های ردیفی و مکانیزه استفاده از ادوات میکانیکی مانند کولتیواتور فارویی و کولتیواتورهای گردان در کنترل علف های هرز بسیار مؤثر خواهد بود.
وی افزود: در میان علفهای هرز باریک برگ که 30 درصد کل علفهای هرز کلزای کشور را تشکیل میدهند، یولاف وحشی، گندم و جو خودرو از دیگر علفهای هرز این تیره مهمتر هستند.
ایزدخواه تاکید کرد: علفهای هرز موجب کاهش محصول کلزا در اثر رقابت جهت کسب نور، رطوبت و عناصر غذایی میشوند و کلزا به دلیل کُندی رشد آن و دیر پوشش دادن سطح خاک در اوایل فصل رشد رقابت کننده قوی با علفهای هرز نیست.
انتهای پیام/ع
6120880