اقتصادی 09:10 - 08 مرداد 1393
دفنه ارتان تویسوزاوغلو یک زن رستوران‌دار در ترکیه می گوید راز موفقیت او در کشوری که مردان اقتصاد و فضای کسب و کار را در احاطه خود دارند، یک نکته ساده است:"من به خوبی دریافته ام که فعالیت های اقتصادی و کسب و کار در ترکیه یک دنیای کاملا مردانه است و من به عنوان یک زن امکان و فرصت کمتری برای اشتباه دارم."

افشای راز "زن" رستوران دار

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، خانم تویسوزاوغلو که ۴۲ ساله است می افزاید:" شاید گاهی اوقات شنیدن دستورهای یک زن برای کارمندان مرد دشوار باشد و به همین خاطر کسی مثل من باید خیلی منظم، پر کار و به خصوص با همه کارمندان عادلانه و منصفانه رفتار کند."

 



براساس آمارهای جامعه نوآوران اقتصادی زن در ترکیه، تعداد فعالیت های اقتصادی که صاحب و یا مدیر آن را زنان تشکیل می دهند کمتر از ده درصد است. به همین خاطر خانم تویسوزاوغلو برای زنان جوان دیگری که می خواهند وارد فعالیت های اقتصادی شده و کسب و کار خود را راه بیاندازند یک سرمشق است.



رشته کار خانم تویسوزاوغلو یک مجموعه زنجیره ای از رستورانهای سلف سرویس به نام قرخ پینار است. او همراه با شرکای خود هفت سال پیش اولین شعبه را راه اندازی کرد. آنها این اسم را از یکی از مناطق ترکیه به عاریه گرفته اند که به خاطر کیفیت گوشتش شهرت دارد.



در حال حاضر این شرکت در سراسر ترکیه ۳۳ شعبه دارد و قرار است در اواخر سال جاری پنج شعبه دیگر به آن بیافزاید. خانم تویسوز اوغلو این رستورانها را در سال ۲۰۰۷ و پس از بازگشت از چندین سال کار در رشته رستوران‌داری در کشورهای آمریکا و بریتانیا راه اندازی کرده است.

'به تمیزی بیمارستان'

 





او می گوید که از همان ابتدای کار نظافت و تمیزی این رستورانها یکی از دلایل اصلی موفقیت این طرح بود چون توانست خود را به عنوان یک رستوران با غذای ترکی اما بسیار تمیز، مدرن و با مواد اولیه تازه تثبیت کند.



خانم تویسوز اوغلو می گوید که از ابتدا ایده اصلی آنها این بود که همان فضای "لوکانتا" یا رستورانهای سنتی ترکیه را به شکلی بسیار تمیز تر احیا کنند.



او می گوید:"در این رستورانهای سنتی غذا همیشه بسیار عالی است ولی گاهی اوقات در حدی که لازم است تمیزی و نظافت را رعایت نمی کنند. درست در نقطه مقابل این برای ما خیلی مهم بود که محیط و غذایی که ارائه می دهیم تمیز و سالم باشد، درست به تمیزی یک بیمارستان."



این شرکت برای تضمین نظافت همه رستورانها به طور دائم بازرسهای ویژه خود را برای بازدید می فرستد و خانم تویسوزاوغلو هم در این بازرسی ها شرکت می کند. حتی برای اینکه کارمندان و مدیران هر شعبه همیشه مراقب نظافت این رستورانها باشند خانم تویسوز اوغلو گاهی به شکل سرزده از آنها بازدید می کند.



با وجودیکه او از سهامداران اصلی و مدیر این شرکت است ولی هر هفته چند شیفت در یکی از رستورانها کار می کند. او می گوید:" من پای صندوق، پشت منقل کباب و هر جای دیگری که به من نیاز باشد کار کرده ام."



از نگاه او انجام این کارها بخشی از مسئولیت های یک مدیر یا رهبر خوب است. او می افزاید:"من هیچگاه این طرز فکر و یا رفتار را نداشتم که چون مدیرکل شرکت هستم به مغازه نمی روم. من همیشه سعی کردم که هم با کارمندان و هم با مشتریان رستورانها در تماس نزدیک باشم."

نیازهای مشتریان



خانم تویسوز اوغلو می افزاید که روش مدرن اداره این رستورانها روی ترکیب غذاهای آن نیز تاثیر گذاشته است. علاوه بر غذاهای سنتی ترکی مثل کباب کوبیده (کوفته) یا کله گنجشکی، تلاش می کند تا غذاهایی که عرضه می شود به نسبت نمونه های سنتی سالم تر باشند.



او می افزاید:"ما یک حدی پخت و پز ترکی را مدرن کرده ایم و به عنوان مثال به جای سرخ کردن با روغن در اکثر موارد از فر استفاده می کنیم." اما تلاشهای خانم تویسوزاوغلو برای نوآوری در ترکیب غذاهای ترکی با چالش غیرمترقبه ای از سوی مشتریان روبرو شد.



قرخ پینار نام خود را از یکی از مناطق ترکیه به عاریه گرفته که به خاطر کیفیت خوب گوشتش شهرت دارد



او می گوید:" تعدادی از مشتریان می گفتند اگر شما از منطقه قرخ پینار هستید پس چرا جگر سرخ کرده ندارید؟" خانم تویسوزاوغلو می گوید چون غذاهای سرخ کردنی را با روش پخت در فر جایگزین کرده اند تصمیم گرفتند که جگر سرخ کرده را که ظاهرا خیلی هم پر طرفدار است عرضه نکنند.



اما در نهایت نظر و سماجت مشتریان باعث شد که آنها جگر سرخ کرده را به فهرست غذاهای خود بیافزایند. این برای خانم تویسوزاوغلو یک تجربه مهمی بود و ثابت کرد که سیستم کار آنها باید آنقدر منعطف باشد که بتواند خود را با نیازها و سلیقه مشتریان انطباق دهد.



افزودن جگر سرخ کرده به فهرست غذاها سود زیادی داشت. در حال حاضر فقط فروش همین غذا بیش از ۳۰ درصد فروش این رستورانها را شامل می شود. سال گذشته کل فروش این شرکت حدود ۲۳ میلیون دلار بوده است.



 



اکنون در سراسر ترکیه ۳۳ شعبه از این رستوران وجود دارد



پس از بازگشت به ترکیه و تجربه موفق راه اندازی و مدیریت این شبکه رستوران‌های زنجیره ای، جامعه نوآوران اقتصادی زن در ترکیه از نمونه موفق او به عنوان یک سرمشق و برای الهام دادن به زنان جوان دیگر استفاده می کند که در فکر راه اندازی کسب و کار خود هستند.



گلشرن اونانس رییس این جامعه می گوید:"ما افرادی را که می توانند سرمشق های خوبی باشند پیدا کرده و به جامعه معرفی می کنیم."



خانم تویسوز اوغلو علاوه بر این با تدریس در رشته مدیریت رستوران‌داری و محاسبات مالی در دانشگاه استانبول سعی می کند دانش خود را به نسل جوانتر منتقل کند. او درعین حال مدیریت یک موسسه فرانسوی آموزش آشپزی در شهر استانبول را نیز برعهده دارد.



بی بی سی: خانم تویسوز اوغلو با موفقیت در زمینه مدرن سازی غذاهای سنتی ترکی اکنون در موقعیت ویژه ای قرار دارد و می تواند به زنان و مردان جوانتر برای موفقیت در این رشته کمک شایانی بکند./110

 


4355178
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: صدور پروانه های ساختمانی در متوسط مدت زمان ۶ماه صادر می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام از توزیع روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ گفت: ضعف در عرضه و پخش مویرگی منجر به فروش قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان در برخی مغازه‌ها شده که این امر کاملا گرانفروشی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد ملی گندم کاران گفت: با توجه به شرایط مساعد بارش و پیش بینی ۱۲ میلیون تن خرید تضمینی گندم انتظار می رود که هرچه سریع تر جایزه تحویل اعلام شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جهاد گفت: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: انسداد محور‌های شریانی و غیر شریانی بر اثر سیل در شهر‌های جنوبی کشور به ۱۰ محور رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی از صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به شتاب‌گیری روند جمع‌آوری گاز‌های همراه و مشعل در سال ۱۴۰۳، گفت: تا پایان امسال مشعل‌های گازی واحد‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: بیست و یکمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، قرار است هفته آینده یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برگزار شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور– فروردین ۱۴۰۳ از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است