علمی فناوری 00:13 - 09 اردیبهشت 1394
افزودنی‌های سوسیس‌های صنعتی که شامل نیترات و نیتریت‌ها هستند، بیش از حد مجاز استفاده می‌شوند و سرطان‌زا به حساب می‌آیند.

به گزارش خیرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، مشکل این محصولات صنعتی این است که حتی اگر با محصولات مرغوب هم تهیه شده باشد جزء غذاهای مانده محسوب می‌شود، چون مدت طولانی می‌ماند، بنابراین خاصیت غذایی‌اش پایین می‌آید اما به‌طور کلی در طب سنتی بیشتر توصیه به استفاده از گوشت مرغ برای تهیه سوسیس است.

این غذای غلیظ را کمتر استفاده کنید
در دسته‌بندی غذاهای طب سنتی سوسیس جزء غذاهای غلیظ محسوب می‌شود، بنابراین توصیه دکتر نجات‌بخش این است که این غذاها را افراد معمولی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و ورزشکار نیستند بیشتر از ماهی دو تا سه بار استفاده نکنند و هر از گاهی سراغش بروند اما ورزشکاران منعی برای استفاده از این خوراکی خانگی ندارند. این سوسیس اگر در خانه تهیه و نکات بهداشتی آن هم رعایت شده باشد، می‌توان در ماه چند بار آن را استفاده کرد. البته این موضوع در مورد افرادی است که سالم هستند، افراد بیمار به هیچ عنوان نباید غذای غلیظ مصرف کنند. افرادی که مبتلا به انواع سردرد، درد مفاصل یا دستگاه گوارش و کبد چرب هستند، نباید سراغ غذاهای غلیظ بروند.
 
گوشت و لبنیات را با هم مصرف نکنید
طب سنتی بر این عقیده است که ترکیب برخی مواد غذایی می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند. در مورد تهیه سوسیس خانگی نیز توصیه طب سنتی بر این است که به هیچ عنوان گوشت و لبنیات با هم مصرف نشوند. در برخی از دستورهای تغذیه‌ای سوسیس‌های خانگی دیده می‌شود که شیر یا خامه به همراه گوشت سفید یا ماهی و گوشت قرمز در دستور تهیه آنها قرار دارد، این همان ترکیبی است که نباید استفاده شود.  ترکیب این دو گروه غذایی می‌تواند بیماریی‌های زیادی مانند بیماری مفاصل را ایجاد کند و مشکل‌ساز شد. به همین دلیل بهتر است با هم مصرف نشوند.

آلودگی میکروبی در تهیه سوسیس خانگی بالاست. او می‌گوید: از آنجا که  گوشت بار میکروبی بسیار بالایی دارد مسئله پخت آن اهمیت زیادی پیدا می‌کند. در این موارد برای پخت  گوشت باید روش‌هایی استفاده شود که گوشت را کاملا عاری از میکروب کند و این محصول پروتئینی  بار میکروبی نداشته باشد؛ مزیت گوشت‌های خانگی نسبت به انوع خانگی دقیقا در همین مورد خلاصه می‌شود. از آنجا که در کارخانه تمام موارد بهداشتی تحت کنترل است و شست‌و‌شوی گوشت به درستی انجام می‌شود این عامل خطر دیگر وجود نخواهد داشت درصورتی‌که در تهیه سوسیس خانگی این احتمال وجود دارد که نتوان تمام موارد بهداشتی را رعایت و گوشت را عاری از میکروب کرده و مورد استفاده قرار داد. به هر حال میزان حرارت و موادی که برای تمیز کردن گوشت در کارخانه مورد نظر قرار می‌گیرد با ملاحظات خانگی متفاوت است.

سفیده تخم‌مرغ هم میکروب دارد
در اغلب دستورهای تهیه سوسیس‌ها یکی از مواد لازم تخم‌مرغ است. به گفته دکتر رحمانی، تخم‌مرغ به‌ویژه سفیده آن هم می‌تواند آلوده به میکروب سالمونلا باشد. به همین دلیل وقتی بعد از تهیه سوسیس این ماده خوراکی در وکیوم مورد نظر بسته‌بندی می‌شود و در این حالت حدود 15 دقیقه در آب جوش قرار می‌گیرد، ممکن است این 15 دقیقه کفاف از بین بردن همه میکروب‌ها را ندهد و نیاز به زمان بیشتر یا حتی روش خاص دیگری برای از بین بردن میکروب‌ها باشد.
 
روغن و نمک را کم کنید
در تهیه برخی از انواع سوسیس حدود 40 تا 50 گرم روغن جزء مواد لازم در نظر گرفته شده که اگر روغن سرخ کردنی را هم به آن اضافه کنیم، به گفته دکتر رحمانی کالری بالا رفته، پروتئین این ماده خوراکی در واحد مصرف کاهش می‌یابد و به این ترتیب ارزش تغذیه‌ای آن بسیار پایین می‌آید. برای استفاده از نمک هم نه‌تنها در این ماده خوراکی بلکه در اغلب مواد غذایی باید میزان مصرف را بسیار کاهش داد چون خود غذا زمانی که تهیه می‌شود مقداری سدیم دارد و اگر بخواهیم نمک زیادی استفاده کنیم ممکن است به سلامت فرد آسیب بزند.
 
از انواع کارخانه‌ای استفاده کنید
باتوجه به همه مواردی که گفته شد دکتر رحمانی توصیه می‌کند اگر هرازگاهی هوس خوردن سوسیس را داشته باشید بهتر است از انواع صنعتی آن استفاده کنید چون این سوسیس‌ها به‌رغم اینکه مواد افزودنی دارند و ماندگاری را تا زمان مصرف افزایش می‌دهند، از نظر عاری از میکروب بودن قابل اطمینان هستند درحالی‌که تهیه سوسیس در منزل از نظر ارزش تغذیه‌ای مناسب نبوده ضمن آنکه ممکن است موارد بهداشتی به خوبی در آن رعایت نشده باشد.
 
برترین ها

6282096
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است