علمی فناوری 11:46 - 25 شهریور 1393
مدیر گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از انجام طرح‌های تحقیقاتی در زمینه ریزپوشانی پروبیوتیک‌ها و پری بیوتیک‌ها در شبکه‌های صمغی در راستای افزایش اثربخشی آنها خبر داد.

تولید محصولات پروبیوتیک موثرتر با تکنیک پژوهشگران علوم غذایی ایران

به گزارش ایسنا، دکتر مرضیه حسینی نژاد با بیان اینکه چنانچه پروبیوتیک‌ها به صورت زنده به بخش‌های انتهایی دستگاه گوارش برسند منجر به افزایش سطح ایمنی بدن می‌شوند اظهار کرد: زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها در طول مراحل فرآوری مواد غذایی و شرایط اسیدی و صفراوی دستگاه گوارش در زمان هضم شرط لازم برای اثر بخشی آنهاست.

وی تصریح کرد: برای بالاتر بردن قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها در طول فرآوری مواد غذایی و شرایط اسیدی و صفراوی دستگاه گوارش از روش ریزپوشانی برای حفظ بقا و زنده‌مانی آنها استفاده می شود.

سرپرست کارگروه پژوهش های کاربردی انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند کشور ادامه داد: در این روش لایه‌ای از هیدروکلوئید پیرامون سلول‌های میکروارگانیسم پروبیوتیک به منظور محصور کردن آنها برای تفکیک از محیط بیرونی و به نحوی که آزادسازی هدفمند سلول‌ها در مکان و زمان مناسب را به دنبال داشته باشد، فرا می‌گیرد و به این ترتیب عمر مفید میکروارگانیسم افزایش پیدا می‌کند.

حسینی نژاد افزود: در واقع در این طرح‌ها سعی شده است که با روش ریزپوشانی از مرگ یا تضعیف میکروارگانیسم‌های سودمند پروبیوتیک در برابر شرایط فرآیند تولید و یا در طول مراحل گوارش پیشگیری کرد.

وی اضافه کرد: در بسیاری از طرح‌های پژوهشی که در این زمینه در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی انجام شده از صمغ‌ها به عنوان یکی از ترکیباتی که می توانند در ریزپوشانی مورد استفاده قرار گیرند بهره برداری شده است، که می‌تواند اثرات رئولوژیکی مطلوبی در مواد غذایی ایجاد کند.

انتهای پیام


4739768
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است