علمی فناوری 00:37 - 10 مرداد 1393
پژوهشگران با افزودن چند روغن گیاهی و نانوذرات اکسید روی و نقره به یک پوشش خوراکی، پوششی ضد باکتریایی برای محافظت از گوشت و مرغ ارائه کردند.

ارائه نانوپوشش ضد باکتری برای محافظت از گوشت و مرغ

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا معتقدند که با وارد کردن ترکیبات آنتی‌باکتریال به فیلم‌های مورد استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی و میوه‌ها می‌توان رنگ و بوی آنها را حفظ کرده و از سوی دیگر ایمنی مواد غذایی را بهبود داد.

پولولان یک فیلم خوراکی بدون مزه و شفاف پلیمری است که از قارچی با همین نام به‌ دست می‌آید. محققان این پروژه افزودنی‌های مختلفی از قبیل ترکیبات روغنی مشتق شده از رزماری، پونه کوهی و نانوذرات اکسید روی و نقره را برای تقویت این فیلم مورد استفاده قرار داده و خاصیت آنتی‌باکتریال آن را برای محافظت از گوشت و مرغ مورد بررسی قرار دادند.

نتایج نشان داد که استفاده از این فیلم تقویت شده می‌تواند مانع از رشد میکروب‌ها شود.

پژوهشگران این پروژه امیدوارند که در آینده نزدیک بتوانند فیلم‌های خوردنی و آنتی‌باکتریال برای محافظت از گوشت و مرغ ارائه کنند، فیلم‌هایی که یا قبل از بسته‌بندی روی محصول قرار داده شود و یا به‌ عنوان بخشی از فرآیند بسته‌بندی روی گوشت و مرغ کشیده شود.

نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در نشریه Journal of Food Science به چاپ رسیده است. پژوهشگران این پروژه نرخ زنده ماندن باکتری‌ها بعد از اعمال پوشش حاوی دو درصد روغن پونه کوهی، دو درصد روغن روزماری و نانوذرات اکسید روی و نقره را در این مقاله منتشر کردند.

آنها تمام افزودنی‌های بالا را به فیلم خوراکی پولولان افزوده و فعالیت باکتری‌ها را در ظرف آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار دادند. در این تحقیق، گوشت و مرغ را با فیلم‌های تقویت شده پوشانده و در معرض باکتری‌ها قرار دادند. نرخ رشد باکتری‌ها بعد از سه هفته مورد بررسی قرار گرفته است.

کاتر از محققان این پروژه می‌گوید: نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن برخی روغن‌های گیاهی یا نانوذرات به فیلم پولولان می‌تواند رشد باکتری‌ها را به شدت کاهش دهد. در این پروژه نشان دادیم که می‌توان از این پوشش خوراکی برای دو منظور استفاده کرد؛ هم با رهاسازی مواد آنتی‌باکتریال از گوشت و مرغ محافظت کرد و هم خود پوشش به‌ عنوان یک لایه محافظ، مانع از آلودگی ماده غذایی شود.

از آنجایی که این فیلم‌های خوراکی به گوشت و مرغ می‌چسبند و به آرامی مواد آنتی‌باکتریال را رهاسازی می‌کنند، احتمال رشد باکتری‌ها به حداقل می‌رسد.

انتهای پیام


4362923
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است