علمی فناوری 20:00 - 07 فروردین 1394
باشگاه خبرنگاران تهدیدهای تغذیهای دید و بازیدهای عید
در ایام عید به دلیل افزایش دیدو بازدیدهای عید و مصرف خوراکیهای مخصوص این ایام با رعایت این نکات مراقب سلامتی خود باشد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، غزال بابا رحمتی کارشناس تغذیه با توجه به اینکه به طور معمول در ایام نوروز در برنامه غذایی افراد تغییرات بوجود میآید گفت: در این ایام انواع شیرینیها، شکلات و تنقلات در برنامه غذایی افراد گنجانده میشود که مصرف آن از چند روز مانده به عید تا پایان روز سیزدهم فروردین ادامه مییابد.
وی با اشاره به مصرف کم آب و مایعات در ایام نوروز به علت مسافرتها یا دید و بازدیدها اظهارکرد: مصرف کم آب میتواند در سلامت افراد اختلال ایجاد کند، از همین رو مصرف ۶ تا۸ لیوان مایعات در روز توصیه میشود و این امر موجب فعالیت بهتر کلیهها، تصفیه خون و دفع مواد زائد بدن میشود
و این موضوع باید در تمام روزهای سال بویژه ایام تعطیل رعایت شود.
بابا رحمتی یکی دیگر از عوارضی که اشخاص در ایام نوروز به آن دچار میشود را یبوست و اختلالات گوارشی دانست و گفت: این عارضه به خاطر افراط در مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و شیرینی جات ایجاد میشود و مهمترین علت آن عدم یا کمبود استفاده از مواد فیبری میباشد.
وی با اشاره به مصرف ۴ تا ۲ واحد میوه در ایام نوروز اظهار کرد: در این ایام معمولا افراد از میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی فیبردار کمتر استفاده کنند چرا که یکی از مهمترین خواص آن پیشگیری از یبوست میباشد.
این کارشناس تغذیه با بیان این مطلب که کمبود تحرک و فعالیت ورزشی می تواند منجر به افزایش چربی خون و افزایش وزن شود توصیه کرد، در ایام تعطیلات نوروز پیاده روی و فعالیت جسمی به منظور جلوگیری از بروز اختلال در سلامت ضروری است.
وی به حداقل رساندن مصرف نوشابههای گازدار و استفاده از نوشیدنیهای سالم را در ایام نوروز توصیه و تاکید کرد: با توجه به استقبال زیادی که مردم از آجیل در این ایام دارند باید در خرید آن دقت کافی شود و نوع مرغوب آن خریداری شود و همچنین در خوردن آن حد اعتدال رعایت شود.
بابا رحمتی افزود: مطالعات مختلف نشان داده که مصرف آجیل میتواند به سلامت قلب کمک کند همچنین به علت داشتن مواد مغذی از جمله پروتئین، آنتی اکسیدان، اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، مس و آهن باعث تقویت سیستم ایمنی شده و مصرف روزانه آن توصیه میشود، اما باید درخوردن آن حد اعتدال رعایت شود.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: بهتر است دانههای چرب در یخچال و در دراز مدت در فریزر نگهداری شوند و از خوردن دانههایی که طعم تلخی دارند جدا پرهیز شود، همچنین انواع آجیلها مانند بادام، فندق، بادام زمینی، گردو و پسته. ترجیحا خام مصرف شود.
انتهای پیام/
6103707
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار علمی فناوری
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیستالکترونیکی ساختند که میتواند به صورت مستمر روی سلولهای قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی میکند و عملکردش به GPT-4 نزدیکتر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دستهای سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بهزودی با یک قابلیت جدید میتوانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولینبار فیلمی از ربات انساننما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک میزند را مشاهده میکنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیسهای بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرینشات فاششده، هواوی گوشیهای سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدامها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.