اجتماعی 08:24 - 05 آذر 1393
روزنامه خراسان شمالی در شماره روز چهارشنبه، پنجم آذرماه با درج مطلبی با عنوان 'دغدغه فاروجی ها برای تهیه نان' به این مساله پرداخته است.

در این مطلب می خوانیم: در شهر فاروج کرکره های نانوایی های شهر بین ساعت 18 تا 19، به طور کامل پایین کشیده می شود و شهروندان از این ساعت به بعد، اگر هم به فکرخرید نان باشند، نمی توانند آن را از نانوایی تهیه کنند.



یکی از شهروندان می گوید: در فصل برداشت زعفران هستیم و بسیاری از شهروندان، بهره بردار این محصول هستند و ساعات پایانی روز به خانه های شان برمی گردند.



«احمدی» می افزاید: تأمین نان مورد نیاز برای کارگران و حتی خانواده در شهر معضلی شده است و در بعضی محلات از ساعت 18 و در برخی دیگر از ساعت 19 دیگر هیچ نانوایی در شهر فعال نیست.شهروندی دیگر می گوید: به میهمانان سپرده ایم اگر سرزده قصد آمدن به منزل مان را دارند، ساعت 18 به بعد نباشد که شرمنده تأمین نان برای آنان می شویم.«فاطمی» می افزاید: بعضی مواقع برای تأمین نان طی روز هم ناگزیر به مراجعه به چند نانوایی می شویم.وی خاطرنشان می کند: ساعات پخت نان در روز هم محدود است و بعضی از نانوایی هایی که در خیابان های فرعی هستند اصلاً درنوبت صبح پخت ندارند.یکی دیگر از شهروندان می گوید: بعضی نانوایی ها برای کاهش ساعت کارشان، بدون داشتن کد بهداشتی، نان های به فروش نرفته شان را به سوپر مارکتی ها می دهند و بسیاری از شهروندان که از یافتن نان در نانوایی ناامید می شوند، بی توجه به این مسئله از این واحدها، نان هایی را که هیچ مشخصاتی در زمینه تاریخ و محل تولید ندارد تهیه می کنند.شهروندی دیگر می گوید: تعداد نانوایی های شهر فاروج کم نیست اما ساعت کاری شان به درستی تنظیم و کشیکی برای شب هم پیش بینی نشده است.متصدی یکی از خبازی های فاروج هم می گوید: با توجه به قرار داشتن در فصل برداشت زعفران، نانوایی ها شلوغ شده است.«غلامزاده» که از قدیمی های این حرفه است، می افزاید: سهمیه آرد شهرستان کافی است اما سهمیه نسبت به ساعت پخت کم است. وی بیان می کند: نانوایی که سهمیه روزانه اش 3 کیسه آرد است به طور طبیعی باید در هر وعده یک کیسه پخت کند که این کار در 45 دقیقه انجام می شود و با این شرایط، زمان عرضه کوتاه است.وی که به گفته خود، از ساعت 4 و 15 دقیقه فعالیتش را آغاز می کند، می افزاید: مسئولیت ارائه نان به مدارس شبانه روزی را بر عهده دارم و با این شرایط ساعت 7 صبح، نان های پخت شده، تمام می شود. وی با بیان این که طولانی کردن مدت پخت، هزینه های انرژی را افزایش می دهد، می افزاید: این روند، مقرون به صرفه نیست و انرژی سوخت را هدر می دهد.«غلامزاده» به تعطیلی نانوایی هایی که در خیابان های فرعی واقع شده اند در نوبت صبح اشاره می کند و می افزاید: این واحدها به میزان پخت نان در یک نوبت مشتری ندارند و در نوبت عصر پخت می کنند و واحدهای واقع شده در مسیر اصلی، در 3 نوبت صبح، ظهر و عصر پخت دارند.وی یادآور می شود: بعضی از فعالان واحدهایی که در مسیرهای فرعی هستند برای کاهش مدت زمان حضورشان در واحد خبازی، بعد از پخت، نان را به سوپرمارکتی ها برای عرضه، آن هم بدون کد بهداشتی می دهند که فعالیت شان قانونی نیست.پیشنهاد این متصدی خبازی برای کمک به برطرف شدن مشکل شهروندان، ایجاد کشیک های شبانگاهی در بین نانوایی های واقع شده در مسیرهای اصلی و پرتردد است.در همین رابطه، رئیس اتحادیه خبازان شهرستان می گوید: فاروج با بیش از 10 هزار نفر جمعیت، 25 نانوایی دارد که براساس سرانه و به طور قانونی باید 7 واحد خبازی در شهر فعال باشد.«عزیزی» می افزاید: به ازای هر هزار و 500 نفر یک واحد خبازی نیاز است اما مجوز فعالیت این واحدها از 20 سال قبل و بدون توجه به این مسائل صادر شده است.وی که خود بالاترین سهمیه را در بین نانوایی های شهر در ماه با 300 کیسه آرد دارد، می افزاید: با این سهمیه در روز باید 10 کیسه آرد پخت داشته باشم و این در حالی است که شهر مجاورمان کمترین سهمیه روزانه شان در روز 10 کیسه است. وی سهمیه آرد شهرستان را470 تن در ماه عنوان می کند و می گوید: باید بر ساعات پخت، نظارت بیشتری شود و با برنامه ریزی مدت فعالیت واحدها را به شکل کشیک افزایش دهیم.رئیس اداره غله فاروج هم با بیان این که اجازه مصاحبه نداریم، می گوید: این مورد قرار است برطرف شود.فرماندار فاروج هم می گوید: جلسه شورای آرد و نان شهرستان برای رسیدگی به این مسئله برگزار شد. «خدمتگزار» می افزاید: برای بررسی این مشکل و ارائه راهکار کارشناسی شده، در جلسه مصوب شد اتحادیه خبازان، اداره های صنعت، معدن و تجارت و غله و نیز کارشناسی از فرمانداری در قالب یک کارگروه، ساعت کاری واحدهای خبازی شهرستان را در 6 ماه اول و دوم سال بررسی کنند.وی خاطرنشان می کند: بعد از بررسی، متناسب با نیاز شهر و شهروندان، ساعت کاری تعریف می شود تا مردم برای تأمین نان مورد نیازشان با مشکل کمتری مواجه شوند. ک/1



626

انتهای پیام /*


5272505
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده انتظامی شهرستان ری از دستگیری یک قاچاقچی حرفه‌ای موادمخدر در جنوب تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سردار احمدرضا رادان گفت: پلیس در موضوع خودروهای توقیفی که در طرح نور دستور توقیف دارند اصراری به انتقال با جرثقیل ندارد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سردار احمدرضا رادان گفت: پلیس در موضوع خودروهای توقیفی که در طرح نور دستور توقیف دارند اصراری به انتقال با جرثقیل ندارد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل و صنایع شهر تهران گفت: در حال حاضر پنج هزار دستفروش در بازار‌های محلی شناسایی و کد‌ ملی آنها و اطلاعاتشان ثبت شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده یگان‌های انتظامی و حفاظتی فراجا تمهیدات این یگان در مورد اعزام زائران به عمره را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲ میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری به ترتیب ۳۲/۱ و ۲۷/۳ سال بوده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» طبق پژوهشی افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رییس اداره دانشجویی سازمان جوانان از برگزاری انتخابات کنگره سراسری اعضای شورای مرکزی جوانان هلال احمر خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرد جوانی که به طرز دلخراشی همسرش هدف شلیک گلوله قرار داده و به تهرن متواری شده بود به دام افتاد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ ثوب البسه قاچاق خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است