استانی 10:34 - 02 تیر 1397
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بیش از 330 هزار تبعه افغانی و پاکستانی که در سال 96 از طریق مرزها(میرجاوه، سراوان، زاهدان) چه در قالب زوار اربعین و مسافر ‌وارد استان شده‌اند، خدمات بهداشتی و درمانی را از تیم‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را دریافت کرده‌اند.

ارائه خدمات درمانی به 330 هزار تبعه افغانی و پاکستانی طی سال گذشته

‌به گزارش ایسنا- ‌دکتر مهدی طباطبایی در کارگاه بیماری‌های منتقله از آب و غذا در زاهدان افزود: استان سیستان وبلوچستان به دلیل همجواری و مرز طولانی مشترک با دو کشور افغانستان و پاکستان در معرض بروز وشیوع انواع بیماری‌های واگیر و غیر واگیر قرار دارد که دانشگاه زاهدان با محور قرار دادن این موضوع و با ایجاد پایگاه‌های مراقبت مرزی ودر زمینه نظام مراقبت بیماری‌ها و بیماریابی گام‌های موثر و موفقی بر‌داشته است‌.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در سال 96 بیش از 350 هزار تبعه افغانی وپاکستانی از طریق مرز وارد استان شده‌اند که تحت پوشش خدمات سلامت و برنامه بیماریابی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قرار گرفته‌اند و مواردی که مشکوک تشخیص داده شدند بلافاصله خدمات بهداشتی ودرمانی را دریافت کرده‌اند.

دکتر طباطبایی خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی خاص سیستان وبلوچستان‌، ترددهای بی رویه مرزی‌، خشکسالی‌ها و در آمدهای پایین مردم و دسترسی پایین برخی از مناطق دوردست به تسهیلات بهداشتی‌، پیاده روی زیاد بین مناطق با توجه به پراکندگی زیاد، خدمات رسانی سلامت را به مردم دچار مشکل کرده است، ولی با این وجود تیم‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنان ‌خدمات بهداشتی ودرمانی در دورترین نقاط استان را به بهترین شکل ممکن ارائه می‌کنند.

وی ادامه داد: 1200 روستا در استان از طریق سیاری آبرسانی می‌شود که آموزش و نظارت‌های ویژه‌ای برای سلامت آب وغذا در اولویت برنامه‌های تیم‌های سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.

دکتر عشرتی، رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب وغذای وزارت بهداشت نیز در این جلسه با بیان این مطلب که  بیماری‌های منتقله از آب و غذا به طور کلی بیماری‌هایی هستد که عامل آنها از طریق غذا و آب به انسان منتقل می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین بیماری‌های منتقله از آب وغذا بیماری وبا است که از ابتدای سال 97 یک مورد در کشور تایید شده است.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت از مسمومیت‌های غذایی بعنوان بیماری شایع که بیشتر به دلیل استفاده از مواد غذایی آلوده و آب آلوده یا عدم رعایت بهداشت فردی منتقل می‌شود، نام برد و افزود: متاسفانه هر ساله در کشور با طغیان مسمومیت‌های غذایی مواجه هستیم که به طور معمول با نظارت و برنامه ریزی محوری متخصصان عرصه سلامت در زمینه کنترل و پیشگیری از آن اقدامات اساسی صورت گرفته است‌.

دکتر عشرتی ضمن تقدیر از خدمات همه دست‌اندرکاران عرصه سلامت در مقابله با انواع بحران‌ها از آمادگی و تجارب ‌تیم‌های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ارزیابی سریع عوامل خطر در شرایط بحرانی بعنوان الگویی کشوری یاد کرد‌.



انتهای پیام


9819301
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است