استانی 10:48 - 27 اردیبهشت 1397
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی استان قم در خصوص سوخت و ساز بدن در زمان روزه داری عنوان کرد: در پایان ماه مبارک رمضان افرادی که به نکات تغذیه‌ای توجه نمی کنند، به اضافه وزن مبتلا می‌شوند؛ این افراد ممکن است که از فواید معنوی این ماه بهره‌ی کافی برده باشند، اما خود را از بهره های جسمی این ماه محروم کرده‌اند.

سوخت و ساز بدن در روزه‌داری

علی اکبر حق‌ویسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، عنوان کرد: در دو دهه‌ی اخیر مطالعات متعددی روی کم غذایی و یا بی‌غذایی (Fasting) صورت گرفته و اثرات آن در سوخت و ساز بدن بررسی شده است.



وی افزود:  البته ذکر این نکته ضروری است که روزه داری اسلامی با انگیزه ی طاعت و بندگی خدا و اطاعت امر او و در کمال نشاط و آمادگی روحی صورت می گیرد، در حالی که Fasting غالباً در شرایط خاص روحی، روانی و محیطی اتفاق می افتد و لذا نمی توان نتایج این دو را یکسان فرض نمود و به یافته های مربوط به کم غذایی و یا بی غذایی برای بررسی تغییرات در روزه داری اسلامی استناد کرد.



رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی استان قم تصریح کرد: در روزه داری اسلامی، انسان در فاصله‌ی افطار تا سحر این امکان را دارد تا با انتخاب غذای مناسب و آشامیدن آب و مایعات، به نیازهای اساسی بدن پاسخ درست و کافی بدهد، در حالیکه در Fasting غالباً این وضعیت وجود ندارد؛ همچنین در برخی از ادیان گذشته روزه داری حدود 24 ساعت طول می کشید، اما روزه داری در اسلام حتی در بلندترین روزهای سال حدود 17 ساعت طول می کشد.



وی ادامه داد: یکی از وظایف اصلی مواد غذایی دریافتی، تامین انرژی مورد نیاز سلول های بدن است؛ کربوهیدرات ها، چربیها و پروتئین ها همگی می توانند در بدن انرژی تولید کنند، اما تولید انرژی مورد نیاز بدن وظیفه ی اصلی کربوهیدرات ها و یکی از وظایف چربی هاست؛ پروتئین ها به دلیل نقش ساختاری خود در بدن، مناسب تولید انرژی نیستند و به عنوان یک منبع گران انرژی از آن یاد می شود.



رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی استان قم گفت: در گرسنگی های طولانی و پس از تخلیه ی منابع کربوهیدرات و چربی، چون سلول مغز و سیستم عصبی فقط از گلوکز( ساده ترین شکل کربوهیدرات) برای تولید انرژی استفاده می کنند، به ناچار برای تامین گلوکز مورد نیاز، به سمتی می روند که پروتئین های موجود در بدن و بخصوص ماهیچه ها تجزیه شده و سبب تحلیل ماهیچه ها می شوند.



حق ویسی بیان کرد: در حقیقت، وظیفه اصلی یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان که در آن گرسنگی طولانی مدت وجود دارد، ممانعت و یا به حداقل رساندن بروز این حالت و تجزیه نشدن بافت ماهیچه ای است.



وی گفت: در برخی از منابع توصیه شده است که در ماه مبارک رمضان، افرادی که اضافه وزن دارند، بهتر است میزان دریافت مواد غذایی را نسبت به سایر ایام 20% کاهش دهند، که در این صورت پیروی از یک برنامه ی غذایی صحیح وکنترل شده، با سوزاندن و حذف چربی های اضافه در بدن، سبب کاهش وزن و در نهایت سبب بالا بردن سطح سلامت فرد و جامعه می شود؛ چرا که چاقی و اضافه وزن، منشا اصلی بسیاری از بیماری های متابولیک و غیرواگیر است که مرگ ومیر بالایی را به خود اختصاص می دهد و این خود از فواید و تاثیرات مهم روزه داری در کنترل بیماری هاست.



این کارشناس تغذیه افزود: سایر افراد که اضافه وزن ندارند، می توانند سطح دریافت انرژی روزانه ی خود را ماه رمضان مانند سایر ایام حفظ نمایند، که در این صورت در پایان ماه رمضان تغییر محسوسی در وزن آن ها ایجاد نمی شود؛ در کل می توان گفت که افزایش یا کاهش وزن افراد در پایان ماه مبارک، به عوامل مختلفی مانند وضعیت اضافه وزن و چاقی فرد قبل از ورود به ماه رمضان، نحوه ی تغذیه فرد در این ایام و وضعیت فعالیت های بدنی او در طول ماه بستگی دارد.



وی افزود: به همین دلیل، در پایان ماه مبارک رمضان افرادی که به نکات توجه نمی کنند، به اضافه وزن مبتلا می‌شوند؛ این افراد ممکن است که از فواید معنوی این ماه بهره ی کافی برده باشند، اما خود را از بهره های جسمی این ماه محروم نموده اند.



حق ویسی در خصوص فواید روزه‌داری، عنوان کرد: روزه‌داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر فوایدی که برای جسم و بدن انسان دارد، عامل تقویت اراده، آموزش دهنده ی قناعت، عامل نظم و انضباط، عامل بازدارنده از گناه و کنترل شهوت، عامل صبر واستقامت، عامل درک رنج و آلام گرسنگان و عامل ترغیب به عبادت است.



انتهای پیام

 

پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ علی پاکدل اظهار کرد: در پی اعلام شهروندان مبنی بر سقوط فردی از ساختمان درحال ساخت در خیابان ۳۲متری شهدا، بلافاصله ماموران در محل حاضر و به بررسی صحنه پرداختند. پاکدل درباره جزئیات این حادثه بیان کرد: شامگاه دوشنبه نوجوا...
استانی
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرنگارمهر، حجت الاسلام مختار کرمی در بازدید از دفتر خبرگزاری مهر کردستان با اشاره به اینکه مسئولان امروز به شدت نیازمند فعالیت رسانه ها در برقراری ارتباط آنها با مردم هستند، گفت: رسانه نباید بازیچه و تریبون برخی از مدیران هم شود. وی عنوان...
استانی
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل صادقی شامگاه دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شهرستان قروه، عمده ترین برنامه کمیته امداد را مختص به احداث مسکن روستایی برای مددجویان تحت پوشش دانست و از پیش بینی برای احداث ۱۱۴ واحد مسکن روستایی در سال جاری خبر داد. ...
استانی
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، دبیر اجرایی سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان در این آیین گفت: بعد از اعلام فراخوان سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان ۵۲۷ ...
استانی
یک اقتصاددان:
«خبرگزاری ایسنا» یک اقتصاددان گفت: اگر دولت بتواند بازار ارز را به تعادل برساند، می‌توانیم از تحریم‌ها هم عبور کنیم.
استانی
‌یک محقق تحقیقات اقتصادی و اجتماعی:
«خبرگزاری ایسنا» ‌یک محقق تحقیقات اقتصادی و اجتماعی گفت: اسکان عشایر به طور خودجوش بر وضعیت اشتغال و میزان درآمد آنها تأثیر منفی داشته است.
استانی
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی بنیادیان شامگاه دوشنبه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شمار نخبگان چهارمحال و بختیاری افزایش یافت، اظهار داشت: تعداد نخبگان چهارمحال و بختیاری به ۵۰۰ نفر رسیده است. وی عنوان کرد: تعداد نخبگان این استا...
استانی
«خبرگزاری مهر» مجید صفری در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح حادثه سقوط تعدادی از کوهنوردان که در حال صعود به قله دماوند بودند، اظهار داشت: یک گروه ۸ نفره از اهالی دماوند در حال صعود به قله دماوند بودند، که دچار حادثه شدند. وی افزود: متاسفانه در این حادثه یک نفر در ا...
استانی
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اسماعیل نذر آفتاب» برگرفته از خاطرات اسماعیل کریمیان شاددل که به قلم خود این آزاده سرافراز نوشته شده شامگاه دوشنبه با حضور مهدی طحانیان معروف به اسیر کوچک در سالن گلشن بجنورد رونمایی شد. محتوای این کتاب برگرفته از خاطرات...
استانی
«خبرگزاری مهر» به گزارش خبرنگار مهر، اقبال عباسی شامگاه دوشنبه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بهره گیری از ظرفیت ها برای توسعه چهارمحال و بختیاری ضروری است، اظهار داشت: این استان در بخش های مختلف کشاورزی، گردشگری و... دارای ظرفیت ها و پتانسیل ه...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است