علمی فناوری 07:43 - 09 فروردین 1394
باشگاه خبرنگاران راههایی برای جلوگیری از کپک زدن
کپکها انواع مختلفی دارند که میتوانند مشکلات جدی برای سلامت بدن ایجاد کنند.
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: کپکها انواع مختلفی دارند که میتوانند مشکلات جدی برای سلامت ایجاد کنند، از جمله آلرژی و در رابطه با بعضی از اورگامها مثل پوست، چشم باعث ناراحتی میشوند.
وی ادامه داد: علت کپک زدن مواد غذایی به نوع نگهداری آن بستگی دارد مثلا باید برای برش پنیر از چاقوی تمیز استفاده کنیم و داخل آب جوشیده بگذاریم البته وقتی آب سرد شد در داخل ظروف پلاستیکی بگذاریم و اگر میخواهید پنیر را خوشمزه کنید نمک اضافه کنید در غیر این صورت در ظرف را بسته و در یخچال نگهداری شود.
صفوی بیان کرد: موادی مثل آبغوره و سرکه را باید در ظرف نگهداری کرد که فضای خالی نباشد .
وی ادامه داد: افرادی که رب گوجهفرنگی درست میکنند باید در داخل ظروف رب یک لایه خیلی نازک از روغن بپوشانند تا هوا وارد آن نشود.
این متخصص تغذیه افزود: در رابطه با میوهها هم سعی کنیم که یکپارچه تمیز و خشک در داخل یخچال پهن کنیم و بعد میوهها را رویش قرار دهیم که پارچه باعث میشود رطوبت از میوه گرفته شود .همچنین باید توجه داشت که میوههای رسیده وکال را کنار هم قرار ندهیم.
صفوی، اظهار کرد: برای مرباها باید از قاشق چوبی به صورت سرد که دمای مربا یکسان شود قرار داد تا کپک نزند.
انتهای پیام/
وی ادامه داد: علت کپک زدن مواد غذایی به نوع نگهداری آن بستگی دارد مثلا باید برای برش پنیر از چاقوی تمیز استفاده کنیم و داخل آب جوشیده بگذاریم البته وقتی آب سرد شد در داخل ظروف پلاستیکی بگذاریم و اگر میخواهید پنیر را خوشمزه کنید نمک اضافه کنید در غیر این صورت در ظرف را بسته و در یخچال نگهداری شود.
صفوی بیان کرد: موادی مثل آبغوره و سرکه را باید در ظرف نگهداری کرد که فضای خالی نباشد .
وی ادامه داد: افرادی که رب گوجهفرنگی درست میکنند باید در داخل ظروف رب یک لایه خیلی نازک از روغن بپوشانند تا هوا وارد آن نشود.
این متخصص تغذیه افزود: در رابطه با میوهها هم سعی کنیم که یکپارچه تمیز و خشک در داخل یخچال پهن کنیم و بعد میوهها را رویش قرار دهیم که پارچه باعث میشود رطوبت از میوه گرفته شود .همچنین باید توجه داشت که میوههای رسیده وکال را کنار هم قرار ندهیم.
صفوی، اظهار کرد: برای مرباها باید از قاشق چوبی به صورت سرد که دمای مربا یکسان شود قرار داد تا کپک نزند.
انتهای پیام/
6108648
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار علمی فناوری
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تخصیص اعتبار به دانشجویان، با در نظر گرفتن دولتی یا غیردولتی بودن مراکز آموزشی، از مواردی است که درباره آن اختلاف نظرهایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری آزمون مرحله غیرمتمرکز بیست و نهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در ۳۱ فروردین خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران بر اهمیت برنامه پروفیلاکسی و ضرورت تامین مستمر داروهای بیماران هموفیلی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تاکنون ۴۵۰ هزار معلم در طرح مسطورا شرکت کردهاند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۲ میلیون دانش آموز حافظ کل قرآن هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از شناسایی ۴۰۰ فرآورده غیرمجاز و تقلبی موجود در بازار در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات درباره قطعی پیامرسانهای داخلی نکاتی را بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نشست شورای سیاستگذاری رویداد ملی صنایع خلاق مانوین به همت ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام داوطلبان در آزمون پذیرش در دورههای تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۳ تا ۳۱ فروردین ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیئت مدیره سندیکای دارویی ایران گفت: تدوین شاخصهای حکمرانی در حوزه دارو و مکمل ضروری است.