علمی فناوری 14:09 - 30 مرداد 1393
عمل برداشتن لوزه‌ها در کودکانی که دچار بزرگی دائمی لوزه‌ها هستند اگر به موقع و طبق تشخیص مناسب باشد کاملا مفید است چرا که در این حالت لوزه‌ها از نظر ایمنی هیچ فایده‌ای برای فرد نخواهند داشت.

مهران دوغایی‌مقدم جراح گوش، حلق و بینی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سابقا عمل برداشتن لوزه‌ها بیشتر به دلیل سرماخوردگی‌های مکرر و نداشتن آگاهی کافی خانواده‌ها صورت می‌گرفته است اما در حال حاضر این عمل بیشتر به دلیل حجم زیاد و دائمی لوزه‌ها و وجود اختلالاتی چون خرخر شبانه و تنگی نفس در خواب انجام می‌شود، اینها اختلالاتی هستند که به خصوص در کودکان می‌توانند منجر به عوارض رشدی، رفتاری و تغییر در اشتهای آنها شود.



وی افزود: اقدام به برداشتن لوزه‌ها باید در کودکانی انجام شود که لوزهٔ آنها چه در هنگام سرماخوردگی و چه در زمان سلامتی بزرگ است و برداشتن لوزه‌ها در این کودکان اگر طبق تشخیص درست و به موقع پزشک صورت گیرد کاملا مفید است چرا که در این حالت لوزه‌ها همواره عفونی بوده و مرکز تجمع باکتری‌ها هستند و از نظر ایمنی نیز فایده‌ای برای خود نخواهند داشت در این حالت و بعد از عمل برداشتن لوزه‌ها، شاهد افت شدید تعداد دفعات مراجعهٔ کودک به پزشک خواهیم بود.



مهران دوغایی مقدم در خصوص تغییر صدای ناشی از برداشتن لوزه‌ها افزود: تغییر صدای کودکان بعد از این جراحی مورد شایعی است که به سادگی و پس از مدت کوتاهی درمان می‌شود و در مواردی ممکن است کودک نیاز به گذراندن دوره‌ کوتاهی گفتار درمانی پیدا کند که پس از گذرندان آن مشکلش حل خواهد شد.



وی بیان کرد: البته وجود عواملی چون شکاف کام و یا دو شاخه‌ای بودن زبان کوچک در جراحی لوزه‌ سوم می‌توانند منجر به تغییر صدای دائمی فرد شوند که در اینگونه افراد سعی بیشتری در اجتناب از جراحی می‌شود و در صورت لزوم تنها قسمتی از لوزهٔ آنها برداشته خواهد شد.



وی تاکید کرد: در صورت ضروری بودن این جراحی برای کودکان باید سریعا اقدام شود چرا که اگر «التهاب لوزهٔ مزمن» تا بزرگسالی درمان نشود می‌تواند منجر به تغییر شکل‌هایی در حجم دهان و بینی فرد شود و در صورت برداشتن لوزه‌ها در بزرگسالی هر چند شرایط فرد کمی بهبود پیدا می‌کند اما اختلالات تنفسی او باز هم از بین نخواهد رفت.





انتهای پیام/

3562230
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است