بین‌الملل 09:24 - 05 فروردین 1396
دکتر پیروز ایزدی معتقد است که بخت پیروزی مانوئل ماکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نسبت به سایر رقبا بیشتر است.

ایزدی: فرانسه به دنبال حفظ جایگاه خود در پسابرجام است

ابوالفضل خدایی: برگزیت، پیروزی دونالد ترامپ، هراس از گسترش پوپولیسم و افراط گرایی در اروپا، از جمله مواردی است که جامعه بین اللمللی را به تکاپو واداشته است. از سویی اگرچه انتخابات پارلمانی هلند نشان دهنده مهار افراط گرایان به رهبری "خرت ویلدز" بود، اما از سویی دیگر انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سطحی بالاتر می تواند نماینگر وجه دیگری از تغییرات احتمالی پیش روی باشد. افزایش محبوبیت حزب جبهه ملی فرانسه در سالهای اخیر و ناکامی حزب سوسیالیست، فضای فرانسه را به یکی از حساس ترین نبردها در عرصه انتخابات تبدیل کرده است. خبرگزاری خبرآنلاین طی گفتگویی با دکتر پیروز ایزدی کارشناس مسائل اروپا در مرکز تحقیقات استراتژیک به بررسی فضای انتخاباتی فرانسه پرداخته است که در ادامه می خوانید:

با توجه به جریانان‌های سیاسی در اروپا انتخابات فرانسه را چگونه ارزیابی می کنید؟



 

جو کشورهای غربی فضای انتخابات فرانسه را تحت تاثیر قرار داده است. البته فرانسه در این زمینه همیشه پیشگام بوده است. حزب جبهه ملی به رهبری لوپن چند سالی است که خود را به عنوان یک مدعی در انتخابات مختلفی که در این کشور برگزار شده مطرح کرده است و در انتخابات پارلمان اروپا توانست به عنوان حزب اول شناخته شد و همینطور در انتخابات منطقه ای موفقیت هایی کسب کرد. لوپن در حال حاضر امیدوار است تا به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه پیدا کند و در همین راستا نظرسنجی ها نیز این موضوع را تایید می کند. عده ای در فرانسه جبهه ملی را مورد انتقاد قرار می دهند و آن را به نوعی به فاشسیم تشبیه می کنند و درصدد هستند تا از به قدرت رسیدن این حزب ممانعت به عمل بیاورند. از آنجایی که انتخابات دو مرحله ای است و در مرحله دوم همه پشت سر کاندیدای رقیب قرار می گیرند، در شرایط فعلی بخت آقای ماکرون به عنوان کاندیدایی که از دولت فرانسوا اولاند جدا شد و همین طور مستقل از هر جناحی اعم از چپ و راست اعلام حضور کرد از همه کاندیدا بیشتر است.

علت مطرح شدن "فرگزیت" یا طرح خروج فرانسه از اتحادیه اروپا توسط لوپن چیست؟

این موضوع یکی از تم های اصلی مبارزاتی لوپن بوده که گرایشات ضد جهانی شدن را دارد و برآمده از حزب جبهه ملی فرانسه است. آنها مدعی هستند که عضویت فرانسه در اتحادیه اروپا باعث شده تا تصمیم گیری های اقتصادی، به وسیله بوروکراسی این اتحادیه در بروکسل انجام می شود و آنها کسانی هستند که منافع مردم و اقشار طبقه متوسط را در نظر نمی گیرند و سیاست هایی که اتحادیه اروپا به کشورشان تحمیل کرده، سبب شده که فرانسه از وضعیت مطلوب اقتصادی برخوردار نباشد.

همینطور پذیرش واحد پول یورو به اعتقاد آنان مشکلاتی را برای فرانسه به وجود آورده است و سبب شده تا سطح قیمت ها بالاتر رود و دولت دچار بدهی های سنگینی شود. لوپن در همین باره وعده داده است که در صورت پیروزی شرایط خود را با اتحادیه اروپا در میان خواهد گذاشت و در صورت عدم پذیرفتن شروط توسط اتحادیه اروپا، او طرح خروج از این اتحادیه را به رفراندوم خواهد گذاشت. به هرحال جریانات پوپولیستی از سیاست های ناسیونالیسم اقتصادی و حمایت گرایی دفاع می کنند و معتقد هستند که جریانات آزاد به صنایع داخلی ضرر می زند و باعث رکود اقتصادی می شود.

به نظر شما چرا حزب سوسیالیست فرانسه آن طور که انتظار می رفت نتوانست خواسته مردم را برآورده کند؟ آیا فرانسوا اولاند محبوبیت خود را از دست داده است؟

از محبوبیت اولاند تا حد زیادی کاسته شده است و حتی تک رقمی شده بود که میزان آن را 4 یا 7 درصد در نظر می گرفتند و با توجه به عدم تحقق وعده های خود، از شرکت در انتخابات صرف نظر کرد. وی وعده داده بود تا نرخ بیکاری را کاهش دهد که در این زمینه موفقیت چندانی کسب نکرد و موفق نشد تا قدرت اقتصادی و خرید مردم را بالا ببرد، اقتصاد فرانسه را رونق دهد و این قدرت را در بازارهای اروپایی و جهانی بالاتر ببرد.

اتفاقات تروریستی نیز در افزایش و کاهش محبوبیت اولاند تأثیر داشت. مثلا حوادث تروریستی در نوامبر 2015 با توجه به اینکه در فرانسه وضعیت فوق العاده اعلام شده بود و نیروهای امنیتی و نظامی برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی بسیج شده بودند و در این راه نیز ناکام بودند، همه دولت اولاند را مقصر اصلی آن حوادث از جمله کشته شدن 130 نفر قلمداد می کردند. حتی مانوئل والس نخست وزیر اولاند نیز در انتخابات مقدماتی نتوانست پیروز شود و "بنوآ هامون" که جز منتقدین فرانسوا اولاند بود و به عنوان اعتراض به قانون کار از دولت خارج شده بود، به عنوان کاندیدای حزب چپ تعیین شد و مبارزات انتخاباتی خود را شروع کرد؛ به این دلیل که سایه شکست حزب سوسیالیت در پیشبرد سیاست های خود نیز روی او سنگینی کرد، به ویژه که آنها نتوانستند به یک ائتلافی با حزب چپ افراطی یا کمونیست دست یابند.

با توجه به رفت و آمدهای اخیر مقام های فرانسوی به ایران، انتخابات این کشور چه تاثیراتی می تواند روی روابط ایران و فرانسه داشته باشد؟

فرانسوی ها تمایل دارند که جایگاه گذشته خود را در فضای بعد از برجام بدست بیاورند و در همین راستا هیئت های بازرگانی و اقتصادی زیادی از این کشور، وارد ایران شدند که در ابتدا هدفشان زمینه سنجی بود که در حال حاضر در خیلی از بخش ها با ایران به تفاهم رسیده اند. اما در حال حاضر مشکلات بانکی همچنان وجود دارد که مانع مهمی بر سر گسترش روابط دو کشور به وجود آورده است. شرکت فرانسوی توتال نیز علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران و پارس جنوبی است.

این شرکت اعلام کرده است که منتظر سیاست های آمریکا برای این اقدام خواهد بود. سفر اخیر "میشل سپن" وزیر اقتصاد و "ژان مارک ایرو" وزیر امور خارجه فرانسه نیز با اهداف اقتصادی به ایران انجام شد که نشان دهنده عزم و اراده فرانسه برای گسترش روابط بین دو کشور است. آنها امیدوار هستند که مشکلات و موانع موجود به تدریج حل و فصل شود. انتخاب رئیس جمهور جدید در فرانسه نیز مانعی برای این روند ایجاد نخواهد کرد، زیرا اقتصاد یکی از مهمترین موضوعات در انتخابات ریاست جمهوری است و همه کاندیدا وعده رونق اقتصادی، کاهش بیکاری و افزایش خرید قدرت مردم را می دهند. بازار ایران در کنار بازارهای دیگر می تواند گزینه خوبی برای بازرگانان و تجار فرانسه باشد. با وجود اینکه فرانسه قراردادهای سنگینی با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس دارد و به لحاظ اقتصادی به این کشورها وابسته است، اما علاقمند است تا در ایران جا پای محکمی داشته باشد.

پیش بینی شما از آینده چیست؟

با توجه به سابقه ای که در فرانسه موجود است و پایبندی بسیاری از مردم به ارزش های جمهوری را نشان می دهد، به نظر می رسد که اگر مارین لوپن به دور دوم راه یابد، با نسبت 45 درصد در مقابل 55 درصد و یا 40 درصد در برابر 60 درصد از رقیب خود که به احتمال زیاد ماکرون خواهد بود شکست خواهد خورد. همه این اتفاقات منوط به این است که در زمان باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری فرانسه اتفاق خاص و یا غیر مترقبه ای رخ ندهد. اگر به سال 2002 برگردیم می بینیم که پدر مارین لوپن آقای" ژان ماری لوپن" در دوم مقابل ژاک شیراک قرار گرفت و از کاندیدای حزب سوسیالیست یعنی آقای "لیونل ژوسپن" پیشی گرفت و توانست به دور دوم راه یابد. اما حزب جبهه ملی در آن زمان از محبوبیت فعلی برخوردار نبود و شیراک با 82 درصد توانست پیروزی را از آن خود کند. این درصد از رای در حال حاضر برای رقیب لوپن دیگر بدست نخواهد آمد و رقیب وی که به احتمال زیاد ماکرون است با اختلاف کمی پیروز خواهد شد.

52311


8947521
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگر فلسطینی دانشگاه اکستر گفت سالهاست اسرائیل طرح پاک سازی قومی را در سر دارد، اما ما این سرزمین را با خون شهیدانمان بازسازی خواهیم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کره جنوبی قصد دارد با راه‌اندازی قطار‌های سریع‌السیر و انتقال جمعیت به خارج شهر، افراد بیشتری را خانه‌دار کرده و تشویق به ازدواج کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سرگئی لاوروف با بیان اینکه طرح صلح پیشنهادی اوکراین بی‌نتیجه است تصریح کرد: این طرح بر تصورات غیرقابل قبول از جمله عقب‌نشینی مسکو از مناطق تصرف شده، مبتنی است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رسانه‌ای آژانس آنروا گفت که هیچ جایگزینی برای گذرگاه‌های زمینی به‌منظور رساندن کمک به شمال غزه وجود ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادند، در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مرکز و جنوب غزه ۱۸ فلسطینی شهید شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی سقوط اتوبوس حامل نمازگزاران عازم کنفرانس عید پاک از پلی در نزدیکی ماماتلاکالا در استان لیمپوپو آفریقای جنوبی به دره ۴۵ نفر جان باختند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت ژاپن اعلام کرد در حال آماده شدن برای از سرگیری کمک‌های مالی به آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه روسیه گفت: طرح صلح پیشنهادی اوکراین از آن جهت بی‌معناست که بر اساس گزینه‌های غیرقابل قبولی، چون خروج روسیه از مناطق تحت کنترلش بنا شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که این کشور در اوایل ماه میلادی جاری در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی در روسیه به این کشور هشدار داده بود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رویداد انتخاباتی با حضور جو بایدن و دو رئیس جمهور دموکرات پیشین، در میانه فریاد معترضان حامی فلسطین و انتقاد از همدستی در نسل‌کشی غزه قطع شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است