اقتصادی 00:08 - 04 مهر 1397
افزایش قیمت اجناس نو باعث شده تمایل مردم به فروش کالاهای دست دوم‌ کاهش یابد و در صورت فروش این اجناس، خرید و فروش‌های اینترنتی جای سمساری‌ها را گرفته است؛ تا جایی که به گفته رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان، تقریبا جنسی به بازار سمساران وارد نمی‌شود که بخواهند بفروشند.

جنس دست دوم نداریم که بفروشیم!

به گزارش ایسنا، کاهش قدرت خرید در سال‌های اخیر باعث شده که مردم تمایلی به فروش اجناس دست دوم خود نداشته باشند، چراکه برای جایگزین کردن آن باید هزینه چندین برابری پرداخت کنند. از طرف دیگر فعالیت سایت‌های متنوع اینترنتی که کار خرید و فروش اجناس دست دوم را بدون واسطه انجام می‌دهند، باعث شده بازار سمساران کساد شود؛ تا جایی که به گفته رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان، تقریبا جنسی به بازار سمساران وارد نمی‌شود که بخواهند آن را بفروشند.

در این میان نبود نظارت کافی بر سایت‌های معرفی اجناس دست دوم نیز باعث گله و شکایت سمساران شده است؛ به طوری که داوود عبداللهی فرد - رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان، در این باره به ایسنا گفت: نبود نظارت باعث شده افرادی در این سایت‌ها کلاهبرداری‌ و از این راه درآمد کسب کنند. همچنین نیروی انتظامی اعلام کرده که برخی اقلام مسروقه نیز در این سایت‌ها به فروش می‌رسد.

انبار سمسارها خالی است

وی با اشاره به تاثیر شرایط اقتصادی کشور بر کار سمساران اظهار کرد: کاهش قدرت خرید مردم طی سال‌های اخیر و همچنین افزایش چشمگیر قیمت برخی اجناس نو، فعالیت سمساران را تحت تاثیر قرار داده و تقریبا جنسی به بازار سمساران وارد نمی‌شود که فروشی داشته باشند.

رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان افزود: در حال حاضر اختلاف قیمت کالای دست دوم و نو بسیار زیاد است. برای مثال اگر فردی بخواهد یخچال دست دوم را بفروشد، نهایتا ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند اما حدود ۲۰ میلیون تومان برای خرید کالای نو باید هزینه کند؛ در نتیجه مردم سعی می‌کنند کالای قدیمی خود را حفظ کنند و تمایلی به فروش آن ندارند.

عبداللهی‌فرد با بیان این که افراد تنها در شرایطی اجناس خود را می‌فروشند که عازم کشورهای خارجی باشند، گفت: گاهی اجناس کارکرده ای که قابل استفاده نیست وارد بازار سمساران می‌شود و بعد از مرمت و بازسازی دوباره به چرخه اقتصاد بازمی‌گردد.

کلاهبرداری و فروش اموال مسروقه در سایت‌ها

رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان با بیان این که سایت‌های اینترنتی فروش کالای کارکرده به صنف سمساری ضربه زده‌اند، اظهار کرد: تعدادی از اعضای اتحادیه از کار سمساری و امانت فروشی انصراف دادند، چراکه خرید و فروش‌های اینترنتی فرصت داد و ستد به این افراد نمی‌دهد.

وی با تاکید بر این که باید بر کار سایت‌های اینترنتی در این زمینه نظارت شود، گفت: گاهی در این سایت‌ها کلاهبرداری‌هایی انجام می‌شود که در جلسات با فرمانداری تهران درباره آن ها صحبت کردیم. برای مثال افراد عکس کالایی را با قیمت بسیار پایین در این سایت قرار می‌دهند و از خریداران می‌خواهند برای این که کالا به فروش نرود، بیعانه‌ای پرداخت کنند، اما بعد از دریافت پول دیگر جواب تلفن خریداران را نمی‌دهند.

عبداللهی فرد افزود: از طرف دیگر مردم برای ۲۰۰ هزار تومان بیعانه، پله‌های دادسرا را بالا و پایین نمی‌روند، اما فروشنده می‌تواند از این راه چند میلیون درآمد کسب کند.

همچنین به گفته وی، نیروی انتظامی در جلسات فرمانداری تهران گزارش داد که در بین کالاهای این سایت‌ها اقلام مسروقه نیز کشف شده است.

عتیقه در سمساری نداریم

رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان با بیان این که کار سمساری خرید و فروش کالاهای دست دوم خانگی و اداری است، گفت:‌ سمساران و آهن فروشان معمولا با اشیای عتیقه سر و کار ندارند اما ممکن است گاهی اشیای قدیمی خانوادگی را خرید و فروش کنند که درصد آن کم است.

وی با اشاره به تفاوت اشیای قدیمی با عتیقه‌ تصریح کرد:‌ عتیقه به معنی اشیای زیر خاکی با قدمت‌های چندین ساله است اما اشیائی که به صورت میراثی در خانه‌ها وجود دارد کالاهای آنتیک یا قدیمی هستند و عتیقه محسوب نمی‌شوند.  

عبداللهی‌فرد یادآور شد: از آنجاکه زمان و نحوه نگهداری اجناس دست دوم متفاوت است، نمی‌توان برای آن ها نرخ تعیین کرد و قیمت‌ها در این بخش بر اساس توافق خریدار و فروشنده تعیین می‌شود.

انتهای پیام


9919319
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان توسعه تجارت گفت: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مجری طرح خودکفایی برنج گفت: با احتساب جمعیت کشور و اتباع و همچنین ذخایر استراتژیک، سالانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که با رفع موانع صادرکنندگان، صادرات زعفران تا پایان سال به ۴۰۰ تن برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: در ۵ سال گذشته ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست مجوز شروع فعالیت دامداری و پرورش طیور داشته ایم که به دلیل نداشتن فاصله طولی و جرائم تایید نشده و امکان شروع برای فعالیت این بخش‌ها فراهم نشده است.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران»  مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران گفت: متقاضیان طرح جوانی جمعیت باید به این نکته توجه کنند که به هیچ عنوان امتیاز‌های  اراضی طرح جوانی جمعیت و یا نهضت ملی مسکن قابل خرید وفروش نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مرکز مبادله طلا و ارز گفت: مجموع ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار تامین ارز برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله طلا و ارز از ابتدای فروردین ماه داشته ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با مجوزی که از سوی استاندارد روسیه ارسال شده صادرات به این کشور و منطقه اوراسیا اتفاق خواهد افتاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: با راه اندازی سامانه خودنویس تمامی معاملات مسکن از جمله اجاره، خریدو فروش مسکن به صورت کامل شفاف و دست تمامی دلالان و سوداگران کوتاه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: بنابر جوجه ریزی‌های صورت گرفته، ماهانه ۳۰ تا ۴۰ هزار تن مرغ مازاد از سطح بازار باید جمع آوری شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: با اضافه شدن یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ روزانه یک هزار ۲۰۰ صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است