علمی فناوری 08:17 - 18 بهمن 1394

با وجود اینکه در سال‌های اخیر بسیاری از ما درک بهتری از خطر نشت اطلاعات شخصی در حوزه‌ی اینترنت پیدا کرده‌ایم، اما هنوز در مواجهه با آن قوی‌تر از پیش نیستیم. ما هنوز نمی‌توانیم گذرواژه‌های بهتری انتخاب کنیم. اما در حال حاضر برخی شرکت‌ها در تلاش هستند تا برای مبارزه در این حوزه به ما کمک کنند.



به گزارش تابناک، در حال حاضر، روز به روز گوشی‌های هوشمند بیشتری به فناوری چاپ اثر انگشت (fingerprint) به جای گذرواژه یا الگوهای ترسیمی مجهز می‌شوند و اسکنرهای Retina نیز در راه هستند. اما در آینده ممکن است ما حتی از این هم بیشتر پیشرفت کنیم و برای ورود به خدمات برخط و حفاظت همزمان از اطلاعاتمان، از یک فناوری ویژه استفاده کنیم: اسکن‌های مغزی.



البته زیاد هیجان زده نشوید؛ در واقع، این فناوری هنوز در ابتدای راه خود است و نمی تواند یک شبه به لپ تاپ ها و گوشی های هوشمند شما برسد؛ اما همین الان هم برخی پژوهشگران در حال کار بر روی این پروژه هستند و ضمن اینکه راه زیادی برای توسعه‌ی این فناوری باقی مانده، اما افق روشنی هم پیش روی آن است. این فناوری با استفاده از اسکن‌های مغزی شما، به شکل تقریباً بدون نقصی از ورود شخص ثالث به سیستم شما جلوگیری می کند.



در حقیقت، ایده‌ی اصلی این فناوری ساده است: دستگاهی با استفاده از موج‌نگاری مغزی (electroencephalogram)، ۵۰۰ عکس را با نرخ هرثانیه دو عکس، به مغز میفرستد. مغز به تصویر واکنش نشان می‌دهد و یک پاسخ منحصر به فرد می دهد و مجموع این پاسخ‌ها به نرم ‌افزارهای خاصی این امکان را می دهد که افراد را شناسایی نماید. به این ترتیب، این نرم افزار خواهد توانست با ضریب اطمینان ۱۰۰ درصد یک نفر را از میان ۳۰ نفر شناسایی کند.



مشکل این فناوری در حال حاضر این است که قابلیت نصب بر روی همه‌ی دستگاه ها را ندارد. اما میزان ضریب اطمینان آن به قدری وسوسه کننده هست که شرکتها را وادارد بر روی آن کار کنند تا درآینده، به شکلی ساده‌تر مورد استفاده قرار بگیرد.



شیوه‌ی کار این سیستم به این ترتیب است که عکس یک تکه پیتزا، یک هنرپیشه، یک واژه‌ی خاص و مانند اینها را به مغز شما متنقل کرده و واکنش مغز را ثبت می کند. از آنجه که پاسخ انسان‌ها به هرکدام از این تصاویر متفاوت است، واکنش مغز نیز متفاوت خواهد بود و مجموع داده‌هایی که از ثبت مجموع واکنش‌ها به دست خواهد آمد، معنادار خواهد بود. به این ترتیب، با ثبت چند صد واکنش‌ از این دست، می توان مطمئن بود که تصویری دقیق از واکنش‌های مغز یک انسان خاص در اختیار دارید که منحصر به خود اوست. هرچه تعداد این تصاویر بیشتر باشد، امکان جعل آن نیز کمتر می‌شود.



پژوهشگران مدت‌هاست تلاش می کنند متوجه شوند که آیا چنین سیستمی قابل هک کردن هست یا نه؛ و تا کنون موفق به هک کردن آن نشده‌اند. همچنین، این سیستم این امتیاز مهم دیگر را هم دارد که هرگز باعث نمی‌شود که شما نتوانید از حساب کاربری خودتان استفاده کنید؛ چرا که امکان ندارد بتوانید اسکن‌های مغزخودتان را فراموش کنید یا جا بگذارید! همچنین، آنگونه که بر روی کاغذ به نظر می‌رسد، کسی نمیتواند با زور اسلحه شما را وادار کند اسکن مغزی مناسب برای ورود به حساب کاربری خودتان صادر کنید؛ چرا که ثابت شده است واکنش‌های مغزی در وضعیت‌های پرفشار و پراسترس متفاوت از وضعیت عادی آن است.

7660085
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است