علمی فناوری 00:17 - 02 آبان 1393
دانشمندان قدیمی‌ترین ژنوم کامل انسان را تعیین توالی کردند.

قدیمی‌ترین ژنوم انسان تعیین توالی شد

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دی‌ان‌ای مورد بررسی از یک انسان دارای آناتومی مدرن که 45 هزار سال قبل در سیبری غربی می زیسته، بدست آمده است.

این دی‌ان‌ای به کارشناسان، جدول زمانی دقیق‌تری از زمانی که انسان مدرن با مهاجرت از آفریقا به اروپا بین 50 هزار تا 60 هزار سال قبل با عموزاده نئاندرتال خود ازدواج میکرد، ارائه کرده است.

این مرد تقریبا زمانی که جمعیتهای اروپا و آسیا از هم جدا شده بودند، می‌زیسته است.

بقایای وی در سال 2008 در نزدیکی دهکده کوچک اوست ایشیم در سیبری غربی وقتی یک شکارچی عاج به دنبال عاج ماموتها در ساحل رود ایرتیش می‌گشت، بطور تصادفی کشف شد.

بر اساس پژوهشی که در مجله نیچر منتشر شده، باورها بر این است که ‌این استخوانها قدیمی‌ترین نمونه‌های سن‌یابی شده توسط رادیوکربن از یک انسان مدرن در خارج از آفریقا و خاورمیانه باشد.

دکتر ژانت کلسو از موسسه انسان‌شناسی تکاملی مکس پلانک در لایپزیگ آلمان، دی‌ان‌ای را از استخوان ساق پای این انسان استخراج کرد.

کلسو و همکارانش سپس ژنوم این انسان را تعیین توالی و بررسی کرده و دریافتند که وی دارای سطوح مشابهی از اصل و نسب نئاندرتالی نسبت به آسیای شرقی و اروپاییان معاصر است.

پژوهش آنها که توسط سوانته پابو رهبری می‌شود، نشان می‌دهد ژنهای نئاندرتالها از 7000 تا 13 هزار سال قبل از به دنیا آمدن وی در نیاکانش جریان داشته است.

کارشناسان پیش از این تصور می‌کردند که آمیزش بین انسانها مدرن و نئاندرتالها زمانی بین 37 هزار تا 86 هزار سال قبل رخ داده است.

پژوهش جدید این دریچه وسیع زمانی را بین 50 هزار تا 60 هزار سال محدود می‌کند و که مقارن با مهاجرت انسانهای مدرن به اروپا و احتمالا آسیا است.

این زمان با بررسی بخشهای دی‌ان‌ای نئاندرتال در ژنوم این انسان مدرن شناسایی شد که از دی‌ان‌ای انسان امروزی بسیار بلندتر است.

نسبت شیمیایی در استخوان نشان می‌دهد که این مرد از توتهای وحشی، آجیل، گیاهان، گوشت و ماهی تغذیه می‌کرده است.

انتهای پیام


5024416
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است