علمی فناوری 11:00 - 07 آذر 1399

همدستی فیس بوک با جنایتکاران جنگی در لیبی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورج، بسیاری از قاچاقچیان عتیقه اشیای قیمتی را که از موزه‌های لیبی سرقت کرده‌اند از طریق فیس‌بوک به نمایش گذاشته و به فروش می‌رسانند و در اکثر موارد این اقلام به دست مجموعه دارانی در اروپا و آمریکا می‌افتد.

در تازه‌ترین رویداد از این دست یک قاچاقچی اشیای عتیقه در لیبی در تاریخ ۲۴ اکتبر مجموعه تصاویری از یک مجسمه روم باستان را با نیم تنه مرمری در یک گروه خصوصی فیس‌بوک به اشتراک گذاشت. این گروه برای قاچاق اشیای عتیقه تأسیس شده و یکی از ده‌ها گروهی است که بدین منظور در فیس‌بوک وجود دارد.

فیس‌بوک از ژوئن گذشته فروش مجسمه‌ها و اشیای تاریخی را از طریق این شبکه اجتماعی ممنوع کرده، اما برای شناسایی و برخورد با افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند جدیت ندارد. از سوی دیگر بسیاری از پست‌های ارسالی در گروه‌های مذکور به زبان عربی است و فیس‌بوک از نیروی تخصصی کافی برای بررسی چنین مطالبی برخوردار نیست.

در این شرایط فیس‌بوک در صورت شناسایی گروه‌های فعال در زمینه قاچاق عتیقه به جای اطلاع رسانی به پلیس و تلاش برای یافتن عوامل گرداننده گروه‌های یادشده آنها را تنها پاک می‌کند و از این طریق تمام اسناد موجود در مورد فعالیت این افراد را از بین می‌برد و هرگونه تحقیق در این زمینه را ناممکن می‌کند. در نتیجه فیس‌بوک خود به یک مشکل بر سر راه مقابله با قاچاقچیان عتیقه مبدل شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد داعش از سال ۲۰۱۴ در زمینه فروش عتیقه فعال بوده و از این طریق کسب درآمد می‌کند. عدم جدیت برای برخورد با این موضوع و عدم وجود حس مسئولیت در فیس‌بوک برای شناسایی عوامل چنین اقداماتی برخورد با موضوع را دشوار کرده است.

گروه‌های فیس‌بوک قاچاق عتیقه‌جات خاورمیانه معمولاً از چند هزار تا چند صد هزار عضو دارند و برآوردها نشان می‌دهد بیش از ۱۳۰ گروه در فیس‌بوک به طور تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند.


10829025
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دنیایی که سرعت توسعه فناوری در حال افزایش است، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) به عنوان نیرو‌های محرک برای نوآوری در بخش‌های مختلف ظاهر شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک گزارش تازه توضیح داده است که چگونه تغییرات آب و هوایی بر زندگی متولدین ۲۰۲۴ تأثیر می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید نشان داده است که هوش مصنوعی آموزش‌دیده بر روی داده‌های ساده ضربان قلب می‌تواند یک دوره از شایع‌ترین اختلالات ریتم قلب که فیبریلاسیون دهلیزی نامیده می‌شود را ۳۰ دقیقه قبل از وقوع پیش‌بینی کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندس سابق ناسا نوعی موتور را برای موشک ابداع کرده است که به سوخت نیاز ندارد و می‌تواند به اکتشافات فضایی انسان کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در ایکس اعلام کرد با 6هزار ماهواره در مدار زمین، شواهدی از وجود بیگانگان ندیده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، از اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است