اجتماعی 09:23 - 04 آذر 1394
مدیر دفتر توسعه و برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به زمین‌خواری در دریاچه ارومیه، از دست‌اندازی برخی دامداران و کشاورزان منطقه به اراضی ۱۰۰ هزار هکتاری این دریاچه خبر داد.

مسعود تجریشی در حالی از دست‌اندازی به اراضی دریاچه ارومیه خبر می‌دهد که عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز پیش از این به زمین‌خواری در دریاچه ارومیه اشاره و مراقبت از بخش غیرقابل احیای این دریاچه در مقابل تعدی‌ها و زمین‌خواری‌ها را به عنوان یکی از خواسته‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه از سازمان حفاظت محیط‌زیست اعلام کرده بود.

تجریشی به ایسنا گفته است: متاسفانه این 100 هزار هکتار هنوز قرق نشده و حصار ندارد و در حال حاضر از این راضی برای چرای دام‌ها استفاده می‌شود و برخی کشاورزان نیز به سبب خاک مساعد آن بخش‌های مختلف را تصرف کرده و شروع به کشت و زرع در آن کرده‌اند، در حالی که این دخل و تصرف غیرقانونی و خارج از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه است.

مسعود تجریشی در توضیح این خبر گفت: این اراضی قبلا جزو دریاچه ارومیه بوده ولی با توجه به اینکه آب رودخانه وقتی به این نقطه می‌رسد به علت شیب معکوس و شکل‌گیری رسوبات در این اراضی، آب از این نقطه وارد دریاچه نمی‌شود، بلکه به داخل دشت برگشته و تبخیر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این اراضی در صورت پرآب شدن دریاچه ارومیه به دلیل شیب منفی نمی‌تواند آب را در خود جمع کند و آب به سمت دشت برمی‌گردد، اظهار کرد: رسیدن آب به این اراضی باعث شیرین‌شدن خاک و رویش علف روی آن و ورود دام برای چرا شده است، در این شرایط با ورود دام به دریاچه، نمک‌های کریستال شکل خود را از دست داده و با وزش باد، گرد و غبار نمکی بلند می‌شود و منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه مشکل دوم ناشی از شیرین‌شدن خاک این اراضی ورود کشاورزان به منطقه و کشت محصولات است، افزود: چون این زمین‌ها را کسی قرق نکرده، کشاورزان در این اراضی کشت می‌کنند و بعد از مدتی صاحب زمین می‌شوند در حالی که این اراضی جزئی از دریاچه ارومیه است.

تجریشی با اشاره به اینکه عرصه‌های دریاچه جزو اراضی است که کسی اجازه دخل و تصرف در آن ندارد، گفت: باید این منطقه قرق شود که نه دام وارد منطقه شود و نه کشاورزی در آن صورت گیرد، چون پوشش گیاهی این اراضی مانع خیزش نمک و غبار و حافظ مردم منطقه در برابر این پدیده‌ها خواهد بود.

  • رهاسازی 200 میلیون متر مکعب آب سدها

تجریشی همزمان در گفت‌وگو با ایرنا از اضافه شدن سالانه 8 درصد آب به ورودی دریاچه ارومیه خبر داد و گفت که براساس مصوبه ستاد احیا، قرار است امسال 200‌میلیون متر مکعب آب از سدها به بستر دریاچه رها شود و به همین نسبت سال آینده اضافه می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس همین مصوبه باید از محل تصفیه پساب‌ها نیز از سال آینده 50میلیون متر مکعب آب در دریاچه رها شود که این میزان در انتهای سال آینده و بعد از آن باید به 100میلیون متر مکعب افزایش یابد.

  • رهاسازی آب سد بوکان به سمت دریاچه ارومیه

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی هم، دیروز از رهاسازی بخشی از آب مخزن سد زرینه رود بوکان به سمت دریاچه ارومیه خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از وزارت نیرو، افشین امیرپور دیلمی ضمن اعلام این خبر گفت: در راستای اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه و براساس برنامه زمانبندی تهیه شده، مرحله اول عملیات رهاسازی آب از سد بوکان با دبی 70مترمکعب از ابتدای آذر‌ماه سال‌جاری انجام شد.

دیلمی افزود: در اثر وقوع بارندگی‌های اخیر و افزایش حجم آب ورودی به مخزن سد بوکان به میزان حدود 55میلیون مترمکعب و با توجه به بررسی وضعیت حجم مخزن و تحقق پیش‌بینی‌های انجام شده برای ورودی به مخزن سد، امکان اجرای برنامه رهاسازی زودتر از موعد پیش‌بینی شده مقدور شد.

  • انتظار از متولیان حفاظت از طبیعت

مدیر دفتر توسعه و برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه در حالی نسبت به زمین خواری در اراضی دریاچه ارومیه هشدار می‌دهد که همزمان با این هشدار، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به تشکیل کمیته مقابله با زمین‌خواری از ابتدای سال94، بر ضرورت دریافت نقشه مستثنیات افراد حقیقی از سازمان جنگل‌ها و مراتع و سازمان امور اراضی تأکید کرد و گفت: در زمینه برخورد با متخلفین زمین‌خواری مشکل قانونی وجود دارد و بازنگری قوانین، افزایش جرایم و تشدید مجازات این حوزه یک ضرورت است.

درعین حال سرهنگ خیلدار از آماده‌باش نیروهای محیط‌زیست برای مقابله با زمین‌خواری و کوه‌خواری در روزهای تعطیل خبرداده و گفته است حتی تغییر کاربری باغ‌ها توسط مالکین آنها تصرف غیرمجاز محسوب می‌شود. براین اساس انتظار می‌رود سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان جنگل‌ها با کمک مراجع قضایی مانع از دخل و تصرف در اراضی دریاچه ارومیه شوند.


7425537
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان امداد و نجات اعلام کرد: تاکنون به بیش از ١٠ هزار نفر در جنوب کشور امدادرسانی شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فراجا طی اطلاعیه‌ای ضمن اعلام اینکه وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است، گفت: برخی شیطنت‌های رسانه‌ای بر عزم و اراده پلیس تاثیری نخواهد داشت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فراجا طی اطلاعیه‌ای ضمن اعلام اینکه وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است، گفت: همچینن برخی شیطنت‌های رسانه‌ای بر اراده پلیس تاثیری نخواهد داشت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح از شناسایی، تصویب و اجرایی شدن ۱۷۵۰ راهکار پیشگیری از جرایم مرتبط با تهدیدات فضای مجازی در نیرو‌های مسلح خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پسر جوان در درگیری خیابانی در مرکز تهران با ضربه چاقو به قتل رسید.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار منطقه ۱۱ تهران با اشاره به بافت قدیمی این منطقه گفت: متأسفانه اکثر مراکز درمانی منطقه ۱۱ مشکل ایمنی دارند؛ اما ما تک به تک در حال رفع این مشکلات هستیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» هرمزی گفت: با کمک دولت قرارداد بیش از ۶۵ هزار تاکسی برقی منعقد شده که در هفته آینده برای هزار دستگاه فراخوان متقاضیان تاکسی انجام می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز اطلاع‌رسانی فراجا در اطلاعیه‌ای آورده است: وبگاه خبرگزاری پلیس مرجع رسمی اطلاع‌رسانی فراجا است؛ تولید محتوا با نام پلیس مورد تایید نیست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» آزمون استخدامی سازمان تأمین‌اجتماعی برای جذب ۴۹۰۰ نیروی انسانی جدید در بخش‌های بیمه‌ای و درمانی این سازمان امروز برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فردین رحمان‌نژاد از بهره‌برداری از فاز دوم مرکز خرید و فروش پرندگان زینتی خلیج فارس در غرب پایتخت خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است