فرهنگی‌هنری 04:31 - 24 بهمن 1394
جمشید مرادیان:
یک مجسمه‌ساز گفت: مجسمه‌سازی با چوب در ایران جا نیفتاده است و متأسفانه اینجا فکر می‌کنند که یک مجسمه باید 80 سال عمر کند، در حالی که مجسمه نباید باعث شود حوصله مردم سر برود.

مجسمه‌ها نباید حوصله مردم را سر ببرند

جمشید مرادیان که به‌تازگی اثرش برای حضور در سمپوزیوم مجسمه‌سازی قبرس با متریال چوب پذیرفته شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا اظهار کرد: سال‌ها پیش در کوچه‌های درکه، از یک درخت خشک‌شده مجسمه‌ای ساختم که متأسفانه به‌دلیل بی‌توجهی شهرداری، اکنون چیزی از آن باقی نمانده است. این مجسمه، یک گاو با الهام از سر یک ریتون هخامنشی بود و یکی از اولین کارهای من به‌شمار می‌آمد.

او ادامه داد: آن کار خیلی زیبا شده بود و گردشگران، مردم و کوهنوردها با آن عکس می‌گرفتند. چند روز پس از تمام شدن کار متوجه شدم، روی آن با اسپری سیاه شعار نوشته‌اند. چند وقت بعد که شعار را از روی آن پاک کردیم، براثر برخورد یک ماشین، مجسمه آسیب دید و الان هم چیز زیادی از آن باقی نمانده است. شهرداری باید به این نوع آثار شهری که بدون دستمزد هم ساخته می‌شوند توجه کند، اما متأسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

این هنرمند همچنین بیان کرد: اگر قرار باشد برای ساختن این‌گونه کارها با شهرداری هماهنگ شویم، باید دوماه نامه‌نگاری کنیم که من دوست ندارم چنین روندی را طی کنم. من که دستمزدی برای این مجسمه نگرفتم و فکر کردم که می‌توانم از درخت خشک‌شده یک اثر هنری برای شهر و مردم آن خلق کنم.

مرادیان درباره پذیرفته شدن مجسمه‌اش برای حضور در سمپوزیوم مجسمه‌سازی قبرس نیز گفت: چند روز پیش از طرف سمپوزیوم مجسمه‌سازی قبرس که با متریال چوب برگزار می‌شود، دعوت شدم و تصویر این کار را برای آن‌ها فرستادم که آن را قبول کردند. قرار است در سمپوزیوم آن را بسازم. معمولا چوب‌هایی که در این سمپوزیوم‌ها در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد، چوب بلوط است که بسیار بادوام است. مجسمه‌ای که در ایران ساخته بودم، از چوب گردو بود.

این هنرمند با بیان این‌که مجسمه‌سازی با چوب در سمپوزیوم‌های ایران جا نیفتاده است، افزود: من سال‌هاست در بسیاری از سمپوزیوم‌های مجسمه‌سازی دنیا که متریال آن‌ها چوب است شرکت می‌کنم. مجسمه‌سازی با چوب یکی از پایه‌های این هنر است، اما متأسفانه در ایران بیشتر به این فکر می‌کنند که یک مجسمه 80 سال عمر کند، در حالی که این موضوع نباید باعث شود حوصله مردم سر برود. در مجسمه‌سازی ایجاد حس مهم است، نه این‌که یک مجسمه سال‌های سال بماند و به ثروت شهرداری تبدیل شود.

انتهای پیام


7677577
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش لیستی از بهترین فیلم‌های انیمیشنی ۲۰۲۳ گردآوری شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حضرت علی علیه‌السلام در حدیثی به منتظران امام زمان (عج) فرموده‌اند که در انتظار فرج باشید و از رحمت خداوند متعال نا‌امید نشوید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» پنجشنبه شب با موضوع جنگ رسانه‌ای در هنگامه نبرد غزه، روی آنتن رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کلینت ایستوود فیلمبرداری «هیئت منصفه شماره ۲» را به پایان رساند که گفته شده آخرین فیلم او در مقام کارگردان است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه نمایشی «هیس، هیچی نیس!» با نگاهی طنز به رویداد‌های تاریخی جهان به عنوان نخستین محصول مرکز نوجوان سوره، اول اردیبهشت روانه آنتن شبکه دو می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس گفت: سفرای ایران می‌توانند بر اساس ذائقه، فرهنگ و نیاز کشور‌های محل ماموریت خود، از ترجمه کتاب‌های ایرانی حمایت کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سال ۲۰۲۳ با مجموعه‌ای از داستان‌های وحشتناک که تماشاگران را در تاریکی سینما به لرزه درآورد، سالی ترسناک برای علاقه‌مندان به ژانر وحشت بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری تلویزیون گفت: ما با موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد هیمنه رژیم صهیونیستی را مچاله کردیم. اسرائیل حمله ایران را باور نمی‌کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهیه‌کننده برنامه «خط رو خط» گفت: در مجموعه «خط رو خط» به موضوعات اجتماعی در جامعه شهری می‌پردازیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک فعال و پژوهشگر حوزه رسانه با اشاره به اهمیت سواد رسانه در دنیای مدرن و همین طور، روش‌های راستی‌آزمایی اخبار توضیحاتی داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است