علمی فناوری 10:29 - 03 تیر 1397
بیماری آلزایمر هنوز بیماری ناشناخته‌ای است،‌اما با توجه به اینکه هر سه ثانیه یکبار یک نفر به بیماری زوال عقلی مبتلا می‌شود، تحقیقات زیادی در این زمینه درحال انجام هستند.

براساس گزارش ساینس الرت، نتیجه پژوهشی جدید که توسط مدرسه پزشکی مانت سینای انجام شده‌است، می‌تواند تمامی نظریه‌های موجود درباره علل ابتلا به آلزایمر و بیماری‌های زوال عقلی را زیرورو کند. این پژوهش روی مغز انسان‌هایی که در سه بانک مغز متفاوت نگهداری می‌شدند انجام گرفته‌است.

محققان دریافتند در مغز 622 نفری که نشانه‌های آلزایمر در آنها وجود داشت، میزان ویروس هارپس نسبت به 322 مغزی که نشانه‌های آلزایمر را نداشتند دو برابر بود.

محققان می‌گویند در این پژوهش به دنبال یافتن ویروس نبوده‌اند،‌بلکه هدف آنها یافتن دارویی تغییرکاربری‌یافته برای درمان مبتلایان آلزایمر بوده‌است اما الگوهایی از تحلیل داده‌های مغزی ظاهر شده‌اند که همگی به وجود این تم ویروسی اشاره داشتند.

نظریه دست داشتن ویروس‌ها در ابتلا به زوال مغزی در سال 1950 ارائه شد. در آن زمان گفته می‌شد آلزایمر یک بیماری ویروسی کند است که در آن یک یا چند ویروس پس از مدتی خاموش ماندن،‌ روند عصبی درون مغز را به آرامی از بین می‌برند.

در سال‌های اخیر محققان به فرضیه آمیلوئید‌ها گرایش پیدا کردند، پلاک‌های متراکم  که از انباشته شدن پروتئین آمیلوئید در خارج از سلول‌های عصبی ایجاد می‌شوند و این سلول‌ها یا نورون‌ها را می‌کشند. اما گزارشی که در سال 2014 منتشر شد ادعا داشت این فرضیه نیز به کلی نادرست است. این مقاله با بررسی چندین دهه آزمایش بالینی داروهای که پلاک‌های آمیلوئیدی را هدف گرفته‌بودند نگاشته شده‌بود و به این نتیجه رسیده بود نتیجه خطای داروها 99.6 درصد بوده‌است.

از آن زمان به بعد فرضیه ویروسی بودن این بیماری جدی‌تر شده‌است و محققان در پژوهش جدید دریافته‌اند دی‌ان‌ای و ار‌ان‌ای ویروس هارپس در افراد مبتلا به آلزایمر فراوانی بیشتری دارد. محققان دو گونه از این ویروس را با نام‌های HHV-6A  و HHV-7 را در مغز بیماران کشف کرده‌اند که در مغز افراد غیرمبتلا به آلزایمر یا مبتلا به دیگر انواع بیماری‌های زوال مغزی فراوانی چندانی ندارند.

فرضیه دیگر این است که شاید وجود ویروس‌ها با شکل‌گیری پلاک‌های آمیلوئیدی در ارتباط باشد زیرا محققان در پژوهش جدید دریافته‌اند ویروس هارپس با شبکه‌ای که تولید پروتئین‌های آمیلوئید را به عهده دارد در ارتباط است.


9820610
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است