علمی فناوری 02:43 - 07 مرداد 1394
یک مشکل شایع در جوامع صنعتی امروزی به ویژه در هنگام شب می‌تواند اثرات تخریبی بسیار جدی و غیرقابل انکاری بر ساختار DNA و توالی ژن‌ها بگذارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژوهشگران هشدار می‌دهند حتی یک شب بد‌خوابی می‌تواند سبب تغییر ژن‌های بدن شود.


گفتنی است، بر هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن حتی یکبار می‌تواند سبب آسیب دیدن DNA بدن شود.


بررسی‌ها نشان می‌دهند، اختلال ژن به خاطر بر هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می‌تواند خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها را افزایش دهد، همینطور سبب بالارفتن درجه حرارت بدن به تغییر اشتها و همینطور اثرگذاری بر فعالیت مغزی افراد شود.


پزشکان در عین حال اعلام کرده‌اند هنوز نمی‌توان مطمئن شد که بی‌خوابی سبب آسیب دائمی به DNA سلولی می‌شود.


محققان دانشگاه اوسپال در کشور سوئد دریافته‌اند بر هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می‌تواند سبب تغییر در سوخت و ساز بدن و به تبع آن ابتلا به چاقی و دیابت نوع 2 در افراد شود.


این نتایج با مطالعه بر روی 15 مرد بزرگسال با وزن طبیعی تنها در عرض 2 شب در دو گروه بد‌خواب و خوش‌خواب بدست آمده است.


کارشناسان شرایطی چون میزان نور، مصرف مواد‌غذایی و ساعت خوردن شام، فعالیت فیزیکی، استرس و اضطراب و دمای محیط را در ایجاد بی‌خوابی شبانه به همراه ابتلا به بیماری و یا مشغله‌های ذهنی و سر و صدا موثر می‌دانند.


تنها یک شب پس از برهم خوردن ساعت خواب گروه دوم داوطلبان پزشکان نمونه‌های بافتی کوچکی از چربی‌های سطحی را بر روی پوست بدن و شکم مردان شناسایی کرده‌اند.


بر همین اساس پزشکان هشدار می‌دهند افراد شاغل در مشاغل شیفت‌بندی به ویژه مشاغل شب کار کنترل ویژه‌ای بر ساعت خواب خود داشته باشند زیرا برهم خوردن ساعت خواب می‌تواند سبب تخریب DNA بدن آنها شود.


کارشناسان همچنین با اندازه‌گیری سطح هورمون‌های خونی افراد شیفت‌شب دریافته‌اند در خون این افراد سطح هورمون‌های استرس بسیار بالاتر از حد نرمال است.


کارشناسان با بررسی تغییرات ژن‌ها در اثر برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن امیدوار هستند راه‌حل جدید و درمانی برای رفع مشکل بد‌خوابی، برهم خوردن ساعت خواب افراد شیفت شب، افراد دیابتی، افراد مبتلا به فشار‌خون بالا و در نهایت مبتلایان به اختلال حافظه بیابند.








انتهای پیام/

6826911
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید مشخص کرده است که مدل‌های آب و هوایی می‌توانند حرکت و جابجایی ماهواره‌ها را به درستی پیش‌بینی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: در مسیر تحقق شفافیت و بهبود برنامه ریزی حاکمیتی و نظارتی در طول کمتر از یک سال ۶ داشبود و سامانه تخصصی به بهره برداری رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت میانبرها را با همکاری وزارت بهداشت ایجاد می‌کند و برای این منظور مسیرها و همچنین اطلاعات لازم را ارائه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مالک اسپیس‌ایکس می‌گوید هیچ مدرکی دال بر وجود موجودات فضایی و بیگانگان در زمین ندیده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در زمینه هوش مصنوعی، مایکروسافت قصد ایجاد اتحاد با شرکت‌های بزرگ همچون سامسونگ را دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور استان تهران گفت: برای ساماندهی مسائل دانشگاه آزاد در استان تهران بر تشکیل هرچه سریعتر کمیته اقتصادی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق مشخصات فاش‌شده، اوپو پد ۳ با پردازنده‌ قدرتمند و نمایشگر با کیفیت از راه خواهد رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل تلگرام معتقد است که حذف این پیام‌رسان از اپ استور چین در نهایت به ضرر خود اپل خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک اعلام کرد که «ایکس» قصد دارد برای جلوگیری از هجوم بی‌امان بات‌ها، از کاربران جدید یک دلار پول برای پست کردن و لایک زدن و کامنت گذاشتن هزینه دریافت کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نمایشگاه کار دانشگاه تهران از ۲۱ تا ۲۳ خرداد با هدف تکمیل چرخه مهارت، آموزش و اشتغال برگزار می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است