علمی فناوری 10:06 - 28 دی 1398

پایگاه داده ای سخت پوستان خلیج فارس ایجاد می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، قرارداد همکاری مشترک تحقیقات دریایی بین پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و موسسه علمی تحقیقاتی لایبنیتز آلمان منعقد شد.

در این قرارداد همکاری مشترک که بین دکتر فرزانه ممتازی عضو هیئت علمی به نمایندگی از پژوهشگاه و دکتر «اولیور کلمان»به عنوان مدیر بخش سخت پوستان موزه تاریخ طبیعی به نمایندگی از موسسه علمی تحقیقاتی لایبنیتز آلمان صورت گرفت، طرفین در خصوص سخت پوستان خلیج فارس و دریای عمان مطالعات و تحقیقات دریایی مشترک انجام می دهند.

ممتازی در خصوص مفاد این قرارداد گفت: در این پژوهش دوجورپایان دریازی زیرجزرومدی خلیج فارس و دریای عمان که در طول گشت شناور خلیج فارس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی جمع آوری شده اند، شناسایی شده و پایگاه داده ایی برای این جانوران بر اساس نرم افزار DELTA ایجاد خواهد شد. 

وی خاطرنشان کرد: با پایه ریزی این پایگاه داده ایی امکان شناسایی دوجورپایان که بخش اصلی جامعه کفزیان را تشکیل می دهند برای افراد غیر متخصص علمی فعال در زمینه علوم زیستی دریا فراهم می شود. همچنین مطالعات تکمیلی تبارزایی و تعیین مسیرهای پراکنش و گونه زایی در خلیج فارس و دریای عمان امکان پذیر می شود. 

ممتازی با بیان اینکه کفزیان در زیست بوم های دریایی به دلیل آنکه نمایی از ساختار و وضعیت سلامت محیط زیست خود را ارائه می کنند و اهمیت زیادی در هرم غذایی دریا دارند و مورد توجه محققان علوم دریایی هستند، اظهار کرد: شناسایی دوجورپایان به عنوان بخش اصلی جامعه کفزیان به دلیل آرایه شناسایی پیچیده آنها مشکل بوده و با توجه به فقدان دانش مطالعاتی آنها در کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به طور معمول در مطالعات زیست محیطی و شناسایی منابع دریایی نادیده گرفته می شوند. این مساله منجر به کاهش ارزش علمی و عملکرد این گونه مطالعه ها بخصوص در حوزه مدیریت منابع و حفاظت محیط زیست می شود.

در این قرارداد که با بخش سخت پوستان موزه تاریخ طبیعی آلمان انجام خواهد شد، انتقال علم و تکنولوژی از کشور آلمان به جامعه علمی ایران توسط دکتر کلمان و دکتر ممتازی امکان پذیر خواهد شد.


10349455
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است