علمی فناوری 14:30 - 04 بهمن 1395
شرکت IBM در زمینه پیش‌بینی برای آینده شهرت دارد، و به تازگی لیست جدید پنج پیش‌بینی خود برای آینده را که به پنج در پنج شهرت یافته منتشر ساخته است.

پیش‌بینی IBM درباره زندگی در آینده

براساس گزارش ساینس،‌ در لیست جدید IBM بر پنج فناوری که بزرگترین تاثیر را طی پنج سال آینده بر زندگی بشر خواهد داشت، تاکید کرده‌است.

به گفته این شرکت طی پنج سال آینده جهان در زمینه هوش مصنوعی، تلسکوپ‌های فوق قوی،‌حسگرهای هوشمند و تجهیزات پزشکی دچار تحولی بزرگ خواهد شد و در بخش‌های سلامت و درمان،‌محیط زیست، درک زمین و شناخت جهان تاثیرگذار خواهند بود.

  • هوش مصنوعی و سلامت روانی

براساس نوع صحبت کردن افراد می‌توان اطلاعات زیادی از شخصیت آنها به دست آورد، اینکه آیا فرد کسل است، یا آشفته یا پریشان و یا بدبخت. 

IBM پیش‌بینی می‌کند تا پنج سال آینده آنچه می‌گوییم و می‌نویسیم می‌توانند شاخص‌هایی برای سنجش سلامت روانی و فیزیک باشد. برای مثال می‌توان با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل بیماری‌هایی مانند پارکینسون را به لطف محاسبات هوش مصنوعی در فضای ابری تشخیص داد. تاکنون از این شیوه برای تشخیص بیماری افسردگی در افراد استفاده شده‌است.

  • لنزهای هوشمند

براساس پیش‌بینی جدید IBM، تا پنج سال آینده دوربین‌هایی قدرتمند و بسیار کوچک با سرعت و قدرت هوش مصنوعی درون لنزهای چشمی ترکیب شده و قدرت بینایی انسان را چند برابر خواهند کرد. در این صورت علاوه بر نور مرئی،‌انسان قادر به دیدن امواج ماکرو، میلیمتری و فروسرخ خواهد بود ،‌آن‌هم تنها با استفاده از ابزاری که می‌توان آن را در جیب گذاشت یا به عینک وصل کرد.

  • ماکروسکوپ‌ها و درک جزئیات زمین

به لطف تصاویر ماهواره‌ای، اروز امکان دیدن هر نقطه از زمین فراهم شده‌است،‌ اما این تنها آغاز راه است. IBM معتقد است سیستم‌های ماکروسکوپ قرار است به زودی تمامی داده‌های پیچیده مربوط به زمین را با یکدیگر تلفیق کنند و به این شکل انسان می‌تواند آنها را به شیوه‌ای کاملا جدید تحلیل کند.

چنین قابلیتی نه تنها داده‌های بیشتری از ماهواره‌ها،‌حسگرهای هوشمند و ایستگاه‌های هواشناسی استخراج می‌کند،‌ راهکاری دقیق‌تر برای سازماندهی و دسته بندی این داده‌ها در اختیار محققان قرار می‌دهد.

  • آزمایشگاه روی تراشه

IBM پیش‌بینی می‌کند از آنجایی که فناوری روز به روز ابعاد فیزیکی کوچکتر و قدرت بیشتری پیدا می‌کند و این می‌تواند بر کاربری‌های پزشکی تاثیری باورنکردنی داشته باشد. برای مثال می‌توان از چنین فناوری برای تصویربرداری پزشکی در خانه با کمترین هزینه ممکن استفاده کرد و بیماری‌ها را با سرعت بیشتری تشخیص داد.

به گفته IBM، لابراتوراهای روی تراشه را می‌توان به عنوان کاراگاهان پزشکی برای دنبال کردن نشانه‌های حیاتی در بدن به کار گرفت تا در صورت نیاز به پزشک مراجعه کرد. به بیان دیگر، یک آزمایشگاه کامل بیوشیمی در کف دست هر انسان خواهد بود که با کمک آن می‌توان بیماری‌هایی مانند سرطان یا پارکینسون را در مراحل اولیه آن ردیابی کرد.

تا سال 2022 به گفته IBM  تجهیزات سلامتی و تندرستی مانند ردیاب خواب یا تناسب اندام می‌توانند اطلاعات خود را به سیستم هوش مصنوعی انتقال دهند تا فرد با مشورت این سیستم سطح سلامت و کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشد.

  • حسگرهای هوشمند ردیاب‌های آلودگی

پیش‌بینی IBM براین اساس است که ترکیبی از سخت‌افزارهای هوشمند و تحلیل‌های هوش مصنوعی می‌توانند در ردیابی آنی آلودگی‌های محیط زیست به کار گرفته شوند. همانطور که یک ردیاب هوشمند می‌تواند بلافاصله بیماری را در انسان تشخیص دهد،‌حسگرهای هوشمند کار گذاشته شده در زمین یا درون پهپاد‌ها می‌توانند آلودگی‌ها و آلاینده‌ها را در زمان حقیقی ردیابی کنند،‌ بدون اینکه نیازی به انتقال نمونه‌برداری‌ها به آزمایشگاه داشته‌باشند. یکی از انواع این آلودگی‌ها نشت متان است که امکان مشاهده آن با چشم غیر مسلح وجود ندارد و در عین حال دومین عامل آلاینده‌ای است که در گرمایش جهانی نقش دارد. با قرار دادند حسگرهای هوشمند در میان خطوط لوله گاز متان می‌توان به صورت آنی نسبت به نشت این گاز واکنش نشان داد.


8703429
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است