علمی فناوری 19:49 - 26 تیر 1397
محققان ایرانی در فاز آزمایشگاهی، نانو ذرات نقره را با استفاده از گیاه مرزه کشت شده در محیط شور استخراج کردند که به گفته آنها نانو ذرات سنتز شده از اندازه و شکل ظاهری مطلوبی برخوردار بوده و در نتیجه بر افزایش کارایی این ذرات موثر بوده ‌است.

با توجه به سازوکار عملکرد این ذرات، کاهش اندازه تا مقیاس نانو کارایی آنها را با افزایش چشمگیر مواجه می‌کند. بر این اساس محققان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در بخشی از مطالعات خود اقدام به بررسی تاثیر شوری محیط کشت گیاه مرزه بر روی مقدار و کیفیت نانو ذرات نقره استخراج شده از این گیاه کردند.

ایمان رسایی، محقق طرح خاطرنشان کرد: سنتز سبز نانوذرات به ‌عنوان یک روش مقرون‌ به ‌صرفه جهت سنتز این ذرات و عدم کنترل بر خواص ظاهری نانو ذرات از جمله اندازه و شکل آنها یکی از جمله چالش‌های موجود در روش‌های تولید نانو ذرات است.

وی افزود: بر این اساس در بخشی از این تحقیق از گیاه مرزه به ‌عنوان یک منبع جهت استخراج نانو ذرات نقره استفاده شد. از آنجایی‌که شکل و اندازه‌ نانو ذرات تأثیر زیادی بر کارایی آنها دارد، در این طرح سعی شد تا با تغییر میزان شوری محیط رشد گیاه در قالب یک طرح آزمایشی، شکل و اندازه نانو ذرات به مقادیر بهینه نزدیک شود.

رسایی ادامه داد:‌ عدم استفاده از مواد شیمیایی در فرایند سنتز نانو ذرات نقره موجب کاهش آلودگی زیست ‌محیطی و همچنین کاهش هزینه‌ فرایند شده‌است.

به گفته این محقق، نانو ذرات به دست آمده در فرایند سنتز، اندازه‌ به‌مراتب کوچکتری در مقایسه با نانو ذرات سنتز شده در حین فرایندهای شیمیایی داشته‌اند. این موضوع موجب شد تا نانو ذرات، سطح بیشتری را جهت اتصال به باکتری و مختل کردن عملکرد زیستی آنها در اختیار قرار دهند.

رسایی با بیان اینکه در این طرح نانو ذرات نقره با در نظر گرفتن تغییر میزان غلظت نمک در محیط رشد (تیمار) از گیاه مرزه استخراج شد، خاطر نشان کرد: نانوذرات سنتز شده با آزمون‌های مختلف مشخصه‌یابی، مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از آن عملکرد ضد باکتریایی نانو ذرات سنتز شده بر روی باکتری‌های گرم منفی و مثبت شامل Escherichia coli ) اشریشیا کلی)، Bacillus subtilis (باسیلوس سوبتیلیس) و Bacillus vallismortis (باسیلوس والیسمورتیس) بررسی شد.

مجری طرح با اشاره به نتایج به دست آمده از این تحقیق گفت: نتایج آزمون‌های مربوط به سنجش کارایی ضد باکتری نانو ذرات حاکی از آن است که نانو ذرات استخراج شده از گیاه مرزه‌ای که در تیمار حاوی 150 میکرومولار نمک طعام رشد کرده، کوچکترین اندازه و بیشترین کارایی را داشته‌اند.


9845115
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک مدعی است که فضاپیمای Starship شرکت او در نهایت قادر خواهد بود تا انسان را به مریخ ببرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» درحالی‌که دست انسان ابزاری باورنکردنی با قابلیت‌های فراوان است، می‌تواند نقش مهمی در انتقال بیماری‌ها داشته باشد و به تهدیدی مرگبار تبدیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: در سواحل مکران در حال برنامه ریزی برای مقدمات اجرایی و عملیاتی بخش علمی در این منطقه هستیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است