علمی فناوری 04:39 - 07 آذر 1393
دانشمندان در کشفی که همگان را شوکه کرد، دریافتند دی‌ان‌ای می‌تواند در شرایط دشوار فضا و همچنین ورود دوباره به جو سالم بماند.

کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: دی‌ان‌ای در فضا سالم می‌ماند

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دانشمندان دانشگاه زوریخ که رشته‌های دوگانه کوچک دی‌ان‌ای را به محفظه خارجی یک موشک متصل کرده بودند، با مشاهده دوباره آن‌ها شگفت زده شدند زیرا نیمی از نمونه‌های دی‌ان‌ای طی این سفر سالم مانده بودند.

این امر علی‌رغم دمای بیش از 1000 درجه سانتی‌گراد در طول این پرواز کوتاه به فضای زیر مدار زمین و بازگشت به کره خاکی بود. چنین موضوعی این احتمال که مولکول‌های حیات فرازمینی از فضا به زمین رسیده باشند، را تقویت می‌کند.

ماموریت زیرمداری Texus-49 از پایگاه Esrange در کرونا واقع در شمال سوئد به فضا اوج گرفت و در اصل برای مطالعه تاثیر گرانش بر ژن‌های سلول‌های انسانی انجام می‌شد که در داخل موشک حمل می‌شدند. اما دانشمندان تصمیم گرفتند علاوه بر این، برای آزمایش اثرات سفر فضایی بر روی دی‌ان‌ای، این مولفه‌ را در سه مکان واقع بر محفظه خارجی موشک قرار دهند و با کمال تعجب بخش عمده دی‌ان‌ای را سالم یافتند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند دنباله‌دارها بلوک‌های آلی سازنده حیات مانند آمینواسیدها را در آغاز تاریخ زمین به کره خاکی تحویل داده‌اند.

با این حال برخی دیگر بر این باورند دی‌ان‌ای (مولکول اساسی حیات) احتمالا در غبار شهاب‌سنگ به زمین رسیده است. 100 تن از این غبار هر روزه به زمین وارد می‌شود. دستاورد جدید دانشمندان سوییسی فرضیه رسیدن مولکول‌های حیات به زمین در آغاز تاریخچه این سیاره را تقویت می‌کند.

جزئیات این تحقیق در نشریه Plos One قابل‌مشاهده است.

انتهای پیام

پرتاب موشکی که نمونه‌های دی‌ان‌ای را به فضا حمل می‌کرد


5286988
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک مدعی است که فضاپیمای Starship شرکت او در نهایت قادر خواهد بود تا انسان را به مریخ ببرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» درحالی‌که دست انسان ابزاری باورنکردنی با قابلیت‌های فراوان است، می‌تواند نقش مهمی در انتقال بیماری‌ها داشته باشد و به تهدیدی مرگبار تبدیل شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است