فرهنگی‌هنری 01:58 - 04 اردیبهشت 1397
۴۰ سال از عمرش را در رادیو گذاشته است و صدایش برای بسیاری آشناست. او منوچهر آذری است که در آستانه هفتاد و هشتمین سالروز تولد رادیو از عشقش با ایسنا سخن می‌گوید.

صحبت‌های خودمانی منوچهر آذری درباره عشقش +‌ صوت و تصویر

منوچهر آذری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه خوبی‌های دنیا را برای مردم ایران آرزو می‌کند، در پاسخ به این پرسش که رادیو کوچکتر است یا شما با طنز؟ گفت: رادیو در حال حاضر از من کوچکتر است، چون می‌توانیم آن را در موبایلمان گوش کنیم. در زمان قدیم بود که رادیو بزرگ بود و حجم زیادی را می‌گرفت. ما در گذشته رادیو را به کمک ناودان خانه خود می‌گرفتیم؛ به این صورت که سیم نازکی را به ناودان وصل می‌کردیم و گوشی را در گوش خود قرار می‌دادیم. آن زمان فقط رادیو ایران بود و برنامه‌های قشنگی هم داشت.

این بازیگر رادیو و تلویزیون درباره‌ی اولین رادیویی که خریدند، یادآور شد: شب‌ها در بالکن، گوشی را در گوش خود می‌گذاشتم و داستان شب را گوش می‌دادم. در نهایت با اصراری که داشتم پدرم رادیویی را خرید به قیمت ۳۰۰ تومان که بسیار گران بود. در آن زمان تلویزیونی وجود نداشت و رادیو برنامه‌های سرگرم‌کننده‌ای تولید می‌کرد که تهیه اغلب آن‌ها با شاهرخ نادری بود.

او ادامه داد: رادیو از لحاظ سنی از من بزرگتر است. من سال ۱۳۵۳ زمانی که ۲۶ سال داشتم به رادیو آمدم. من از کلاس پنجم دبستان در مدرسه برای بچه‌ها کار تئاتر می‌کردم و نمایش می‌گذاشتم. همچنین صدای معلم‌ها را تقلید می‌کردم. بعد از مدتی در هنرکده هنرهای دراماتیک، فن بیان، کارگردانی و هنرپیشگی خواندم.

آذری با اشاره به ورود خود به تلویزیون اظهار کرد: زمانی که در تالار فرهنگ برای تئاتر مدرسه‌مان رفته بودم با فرهنگ مهرپرور آشنا شدم و با هم دوست شدیم. هر دوی ما پیش حسن خیاط باشی رفتیم و آن زمان هم تازه تلویزیون تأسیس شده بود. در واقع من از تلویزیون به رادیو آمدم. یک روز برنامه‌ای را اجرا می‌کردم و آقای حمید قنبری کار من را دید و خوشش آمد و گفت چقدر خوب و زنده اجرا می‌کنی. در همان زمان بود که به رادیو آمدم و رادیو عشق من بود.

او ادامه داد: در آن زمان رادیو شنونده زیادی داشت و برنامه‌های خوبی با نویسنده‌های بزرگی که در آن همکاری می‌کردند، تولید می‌شد. من در رادیو برنامه‌های مختلفی را اجرا کردم.

این طنزپرداز رادیویی درباره سختی ورود به رادیو در زمان گذشته بیان کرد: تعداد زیادی از مردم عشق رادیو را داشتند اما آن زمان برای ورود به رادیو شرایطی مانند درس خواندن و استعداد وجود داشت و به هر کسی اجازه داده نمی‌شد که به رادیو وارد شود. در واقع اگر این روزها شنونده رادیو کم شده، به این دلیل است و رادیو ارزش و اعتبار گذشته را ندارد. به دلیل اینکه شبکه‌های ماهواره‌ای ظهور کردند و شبکه‌های اجتماعی زیاد شدند؛ بنابراین کسی رادیو گوش نمی‌کند.

آذری با اشاره به فعالیت خود در رادیو گفت: من ۴۰ سال عمر خود را قبل و بعد از انقلاب در رادیو گذاشتم. صدای من برای مردم بسیار آشناست. آقای توکل در گذشته از مردم نظرخواهی کردند و من بین ۵۲ هنرپیشه رادیو در صدا نفر اول شدم. در آن زمان که اولین جشنواره رادیو برگزار شد، از من تقدیر کردند. همچنین شبکه مستند هم تصمیم دارد از من برنامه‌ای بسازد.

او در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون لحظاتی بوده که از ورود به رادیو پشیمان شده باشد؟ بیان کرد: من از آمدن به رادیو پشیمان نیستم چون از طریق آن مردم من را شناختند؛ البته ما در برنامه «جمعه ایرانی» که ۱۲ سال روی آنتن بود کار می‌کردیم تا اینکه آقای سرافراز آمد و برنامه ما قطع شد؛ بعد از آن من با آقای توکل که تهیه‌کننده بسیار خوبی است ماندم و اکنون در سایت شادشو فعالیت می‌کنیم و کارهای من در این سایت وجود دارد.

آذری ادامه داد: آن‌هایی که باید در رادیو فعالیت کنند، در حال حاضر نیستند؛ زیرا توی ذوقشان زدند یا خودشان رادیو را رها کردند و رفتند. اگر برنامه «دورهمی» توانسته جذب مخاطب کند به این دلیل است که برنامه‌های قشنگ و دلچسبی دارد و متنوع است. ما هم در «جمعه ایرانی» کار می‌کردیم، چرا برنامه ما را قطع کردند؟ ما فقط در این برنامه صدا داشتیم و تصویری نبود که بتوانند ایراد بگیرند. من به رادیو نمی‌آیم مگر اینکه با همان تیم قبلی خود به رادیو برگردیم.

این گوینده رادیو با اشاره به برنامه تلویزیونی که به‌زودی به روی آنتن می‌آید، اظهار کرد: من برنامه‌ای با اکبر عبدی در تلویزیون دارم که در دو برنامه او که ضبط شد، حضور داشتم. اسم این برنامه «شبی با عبدی است» که به زودی به روی آنتن می‌رود.

او با بیان اینکه من با رادیو زندگی کردم، اضافه کرد: نه تنها من بلکه تمام هنرمندانی که فوت کردند مانند منوچهر نوذری، عزت‌الله مقبلی و فرهنگ مهرپرور و همچنین عده‌ای از گزارشگرهایی که برای رادیو کار می‌کردند و به جبهه رفتند و شهید شدند، برای رادیو زندگی کرده‌اند.

آذری با اشاره به وضعیت مالی رادیو بیان کرد: رادیو در حال حاضر پول ندارد اما تعداد زیادی با عشق و علاقه در رادیو کار می‌کنند. البته برخی نیز به شبکه‌های تلویزیونی می‌روند برای اینکه در تلویزیون بیشتر دیده می‌شوند و پول بیشتری هم داده می‌شود.

این گوینده رادیو در پایان گفت: اگر رادیو برنامه‌های خوبی داشته باشد مردم گوش می‌دهند. رادیو باید ۷۰ درصد موسیقی و ۳۰ درصد گفتار باشد. اگر رادیو پیام دیده شد به این دلیل است که هر چهار ساعت مجری و گوینده‌هایش عوض می‌شوند و گروه دیگری برای اجرا می‌آیند.

در ادامه می‌توانید تصاویری از حضور منوچهر آذری در رادیو و همچنین خبرگزاری دانشجویان ایران و جملات اخیری که وی درباره رادیو به خبرنگار رسانه ایسنا بیان کرده است را مشاهده کنید.

انتهای پیام


9756032
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ساعت بازدید از موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی به مناسبت شب‌های قدر کوتاه‌تر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در شب‌های قدر ماه مبارک رمضان، نمایشگاه قرآن تا ساعت ۲۲ پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مهدی نقویان رئیس سیمافیلم درباره ساخت چند سریال مهم در سال ۱۴۰۳، سرانجام سریال الف ویژه مسعود جعفری‌جوزانی در تلویزیون، تغییر در نظام پخش و رونق ساخت سریال‌های طنز توضیحاتی داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تلویزیون امروز فیلم‌های متفاوتی مانند «نیاز»، «دیپورت» و «شلیکی از میان دیوار» را راهی آنتن شبکه‌های سیما می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ گفت: در برنامه‌ریزی‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، توجه به ایرانی‌گری ضروری است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ویژه برنامه «و خدایی که در این نزدیکی است» رادیو جوان برای شب‌های قدر به مدت پنج شب از حرم مطهر رضوی با حضور کارشناسان مذهبی و مداحان پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیامبر اکرم (ص) در روایتی به بندگانی اشاره می‌کنند که از رحمت الهی دور می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از سوالات و شبهاتی که ممکن است برای خیلی از افراد به وجود آید این است که آیا واقعاً اسلام دین آسانی است؟ که در این مطلب قصد داریم به آن اشاره کنیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی با جمعی از شاعران و نویسندگان کشور دیدار کرد و توجه به اعتلای فرهنگ غنی ایران را در زمره رئوس برنامه‌های تحولی صداوسیما برشمرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هشتمین روز از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با بالاترین حجم از استقبال مردم نسبت به روز‌های گذشته مواجه بود و فعالیت بخش بین‌الملل نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به اتمام رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است