وبگردی 11:41 - 25 بهمن 1394
"پیرآرقا" یکی از فرماندهان نسبتاً کم‌رتبه‌ طالبان به‌ سرعت درحال تبدیل‌شدن به نماد وحشت و ظلم است و هرکسی را که جرأت به‌ چالش‌کشیدن یا انتقاد از سازمان یا خود وی را داشته باشد، هدف قرار می‌دهد.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افغانستان به‌خاطر حضور شخصیت‌های بی‌رحم در این کشور از مدت‌ها قبل شناخته‌شده بوده است – قاتلان وحشی، شکنجه‌گران، قتل‌عام‌گران و انجام‌دهندگان جنایت علیه بشریت، از جمله در برابر تعداد بی‌شماری از افغان‌ها.

 

دیلی‌بیست نوشت: در دهه‌ 1990، «ملا دادالله» در میان همه بعنوان بدترین و ظالم‌ترین درنظر گرفته می‌شد. وی یک روستای کامل را می‌سوزاند و چنین به نظر می‌آمد که به هیچ‌چیزی غیر از کشتن فکر نمی‌کند، حتی کشتن نوزادان – جرمی که باعث شد «ملاعمر» رهبر طالبان در سال 1997 دادالله را اخراج کند.

 

زمانی که دولت طالبان پس از حمله‌ نظامی به رهبری ایالات متحده، در دوران پس از 11 سپتامبر سال 2001 و حملاتی که توسط القاعده بر ایالات متحده که آن زمان در افغانستان مستقر بود، دادالله بازگشت.

 

در سال 2006، وی با تقلید از شیوه‌های وحشیانه‌ «ابومصعب الزرقاوی» در عراق، شروع به قطع سرهای کسانی کرد که به‌عنوان دشمن و کافر می‌شناخت.  ملا دادالله در سال 2007 و در یک عملیات به رهبری سازمان سیا در ولایت هلمند در نزدیکی مرز افغانستان و پاکستان کشته شد.

 

این گزارش می‌افزاید: اما یک گفته‌ قدیمی در این کشور هست که ظلم و ستم همیشه جایگزینی پیدا می‌کند، و اکنون ما به روشنی می‌توانیم بگوییم چه کسی جایگزین وی شده است.

 

پیرآقا، نماد وحشت و ظلم

 

جانشین ملا دادالله در وحشی‌گری به‌نام «پیر آقا» شناخته می‌شود؛ یکی از فرماندهان نسبتاً کم‌رتبه‌ طالبان که به‌سرعت درحال تبدیل‌شدن به نماد وحشت و ظلم است که هرکسی را جرأت به‌چالش‌کشیدن یا انتقاد از سازمان، با به‌شکل دقیق‌تر گروه خود وی را داشته باشد، هدف قرار می‌دهد.

 

پیر آقا، رییس نیروهای واکنش سریع طالبان است که به‌تازگی علیه جنگ‌جویانی در جنوب افغانستان که به «ابوبکر البغدادی» خلیفه‌ گروه داعش در عراق و سوریه مستقر شده است.

 

در آن جنگ، پیر آقا نشان داد از دیگران متمایز است و این تفاوت تا آن حد بود که توجه ملا منصور را جلب کرد؛ کسی که خود را به‌عنوان جایگزینی برای ملا عمر و در نقش رهبر ارشد طالبان تحمیل کرده بود. منصور، پیر آقا را به‌عنوان نماینده‌ خودش در جنگ با داعش و هر گروهی که در مقابل "امیر مومنان" می‌ایستد، منصوب کرد.

 

دیلی‌بیست نوشت: اما نخستین ادعاهای پیر آقا در شهرت به بی‌رحمی زمانی بود که وی سال گذشته تقریباً تمام اعضای خانواده‌ ملا دادالله شامل برادر کوچک‌ترش را، در زابل به قتل رساند.

 

یکی از بزرگان افغانستان در آن‌جا، به خبرگزاری «دیلی بیست» گفت چه کسی باور می‌کند که تمام اعضای خانواده‌ سمبل ظلم و ستم طالبان، توسط یک ظالم دیگر به‌ نام پیر آقا کشته شوند».

 

«مهمم خان کاکر» یکی دیگر از بزرگان محلی که برای آزادی برادرش از زندانی تحت نظر پیر آقا تلاش کرده بود، چندین بار وی را ملاقات کرده بود. کاکر به خبرگزاری «دیلی بیست» گفت: وی ریشی بلند و تیز، سبیل بلند، بدن چاق و چشم‌هایی به رنگ خون دارد».

 

مانند یک پرنده شکاری حمله می‌کند

 

وی ادامه داد: «من هرگز چنین شخصیت وحشتناکی را در تمام زندگی 60 ساله‌ام ندیده بودم… وی در پوست یک انسان زندگی می‌کند، اما در درونش یک حیوان خطرناک وجود دارد. پیرآقا به کتک‌زدن و کشتن زندانیان عادت دارد و به آن‌ها مانند یک پرنده‌ شکاری حمله می‌کند.

 

پسران جوان روستا از 8 تا 12 سالگی  و بزرگ‌سالان تا سن 80 سالی، دست‌هایشان به زنجیرهای آهنی به پشت بسته می‌شد و به پشت یک کامیون پرتاب می‌شدند».

 

مردی از روستای سلنگ که نمی‌خواست نامش را بگوید، گفت: «پیر آقا تمام افراد روستای ما را دستگیر کردند، چرا که برادر ملا دادالله یک شب را در آن‌جا گذرانده بود. ما تحقیر شدیم و کتک خوردیم و نیمه‌شب در سرمای منجمدکننده پرتاب شدیم».

 

با توجه به گفته‌های یک روستایی دیگر که نمی‌خواست نام واقعی‌اش فاش شود، «حدود 1500 نفر از مردم محلی توسط پیر آقا دستگیر شدند، تنها به این دلیل که به قبیله‌ ملا دادالله، کاکر، متعلق بودند».

 

در ادامه این گزارش آمده است: یکی دیگر از روستاییان که خود را امیر شاه معرفی کرده بود، گفت: «هر شب ما به کودکان خود می‌گفتیم که به خواب بروند، اگرنه پیر آقای می‌آید و آن‌ها را می‌خورد. کودکان بی‌نوا هم سرهای خود را در پتو می‌پیچاندند».

 

امیرشاه می‌گوید: «بگذارید به شما بگویم که وقتی ما توسط پیر آقا دستگیر شده بودیم چه دیدیم. ما در بازداشت پیر آقا بودیم، مردی چاق و قد بلند که فرمانده‌ طالبان بود. آن زمان کسی رفته بود و به پیر آقا گفته بود یک عالم دینی پاکستانی، به نام «مفتی ابوذر» می‌خواهد به طالبان تسلیم شود».

 

مفتی ابوذر با چچنی‌ها و ازبک‌ها و تعدادی دیگر از کسانی که به داعش وفادار بودند همراه بود، اما وی تصمیم گرفته بود که به پیر آقا بپیوندد و به وی گفت می‌خواهد از داعش و البغدادی جدا شود.

 

پیر آقا به وی گفت: «درست است، برو خانواده‌ات را از روستاهای تحت کنترل داعش بیرون بیاور».مفتی ابوذر رفت و آن روز بعدازظهر با 2 زن و 9 فرزندش، از جمله 2 کودک خردسال، به سمت پایگاه راه افتاد.

 

پیر آقا لبخند زد و گفت: خب اجازه بدهید وی عبور کند، بعد به یکی از مردانش دستور داد تا ماشینی را که خانواده‌ 11 نفره وی شامل مردان و زنان را راکت‌باران کنند».

 

امیرشاه گفت: «من برای همیشه از طالبان نفرت خواهم داشت. خیلی متاسفم که تا چند ماه قبل از طالبان حمایت می‌کردم. من فکر می‌کردم آن‌ها سربازان خدا هستند. بعد از دین این ماجرا من باور دارم آن‌ها شیطان و دشمن خدا هستند».

 

به گفته‌ یک رهبر ارشد طالبان، پیر آقا حدود 1200 جنگجوی طالب در سراسر ولایت‌های زابل، ارزگان، لوگر، میدان و غزنی تحت فرماندهی خود دارد.

 

دیلی‌بیست نوشت: برای مردم افغانستان این غم‌انگیز است که می‌بینند تقریباً 15 سال بعد از مداخله‌ ایالات متحده و اروپا، چنین جنایت‌کارانی آزادانه می‌گردند و به‌نظر می‌رسد قادر به انجام هرکاری که می‌خواهند در این منطقه هستند.

منبع:فارس


7682608
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» زنان به‌واسطه مادری کردن و مادر بودن، نیاز به حمایت‌های بیشتری از آنچه امروز در حال اجراست، دارند تا بتوانند دوباره خوشحالی واقعی و وجودی خودشان را ابراز کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دکتر خالد شوکت، سیاستمدار و سخنگوی سابق دولت تونس به بیان نکاتی درباره عملیات وعده صادق پرداخت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دور جدید اعتراضات علیه جنگ غزه در آمریکا که از دانشگاه کلمبیا آغاز شده بود، گسترش یافته و سایر دانشگاه‌های معتبر آمریکا را نیز در بر گرفته است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فرهنگ ما استفاده از حمل‌و‌نقل را برای دیگران ایمن یا نا ایمن می‌کند و این صرف رانندگی نیست، یک‌بار برای همیشه یاد بگیریم در مترو و اتوبوس به افراد زل نزنیم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یکی از بزرگترین نوآوری‌های فناوری ارتباطات تا به امروز تلفن است، با استفاده از آن، ما بر فراز کوهها، اقیانوس‌ها متصل شده ایم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جملاتی مانند اگر سپاه نبود کشور هم نبود، ای کاش من هم یک پاسدار بودم و سپاه عمود خیمه انقلاب است این سوالاتی را در ذهن، بخصوص نسل جوان پررنگ می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های ضد ایرانی با استفاده از تمام تکنیک‌ها و شگرد‌های مختلف جنگ روانی هدفمند درصددند تا چهره نامطلوبی از جمهوری اسلامی ایران برای افکار عمومی داشته باشند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت‌های تسلیحاتی در اروپا مشغول سوداگری با خون شهروندان دیگر کشور‌های دنیا به بهانه جنگ هستند. جنگی که اروپا در کنار آمریکا به استمرار آن اصرار می‌ورزد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» وسط ویرانی و جنایات به جا مانده از ارتش رژیم کودک‌کش صهیونیستی در بیمارستان شفا جمله‌ای روی یکی از دیوار‌های بیمارستان، نور شد: «ای فاطمه! برای رسیدن به سعادت آخرت، در مقابل تلخی‌های دنیا صبوری کن».
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کودکان به رفتار و کردار بزرگترها و حوادث تلخ و شیرین زندگی خیلی حساس هستند و با هر اخم و خنده‌ای دچار نوسانات روحی و روانی می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است