علمی فناوری 01:00 - 09 اسفند 1393
محققان دانشگاه علم و فناوری میسوری امریکا، سیستم‌های جدیدی ارائه داده‌اند که در مقایسه با شیوه‌های پیشین، فاضلاب را به صورت کارآمدتری به آب شیرین تبدیل می‌کنند.

تبدیل فاضلاب به آب شیرین با فناوری جدید

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، سامانه‌های ابداعی، آب شیرینی تولید می‌کنند که نه تنها پاکیزه‌تر از آب تولیدشده توسط فناوری‌های معمول دیگر است، بلکه تولید آن، انرژی کمتری را می‌طلبد.

گفته می‌شود 0.8 درصد انرژی مصرفی در ایالات متحده صرف پردازش فاضلاب می‌شود و بخش اعظم این انرژی، برای هوادادن به تانک‌هایی به کار می‌رود که در آن‌ها، فاضلاب پردازش می‌شود.

این انرژی در واقع، برای ارائه اکسیژن به میکروارگانیسم‌هایی به کار می‌رود که ماده اتلافی فاضلاب را مصرف می‌کند. به طور معمول، کارخانه‌های پردازش فاضلاب، اکسیژنی با تراکم دو میلی‌گرم در لیتر را برای تغذیه این میکروارگانیسم‌ها به تانک‌ها اعمال می‌کند.

تفکر حاضر بر این مبناست که ارائه میزان کمتر از دو میلی‌گرم در هر لیتر اکسیژن، کارآیی این میکروارگانیسم‌ها را پایین می‌آورد. با این حال سامانه جدید دانشگاه میسوری نشان می‌دهد چنانچه به میکروارگانیسم‌ها مقدار اکسیژن کمتر (مانند 0.5 میلی‌گرم در لیتر) تزریق شود، آن‌ها مدت طولانی‌تری زنده می‌مانند، کارآیی‌شان در طول تزریق اکسیژن بیشتر و همچنین بازدهی شیوه‌های پیشین حاصل خواهد شد.

یکی از سامانه‌های ارائه‌شده دیگر در این زمینه به نام Alternating Anaerobic-Anoxic-Oxic می‌تواند آلاینده‌های ارگانیک به همراه نیتروژن و مواد فسفری را از فاضلاب حذف کند. در این روش، نسبت به شیوه‌های معمول، 10 درصد انرژی بیشتری صرفه‌جویی می‌شود. سامانه جدید همچنین، این عمل را بدون استفاده از مواد شیمیایی انجام می‌دهد.

این فناری دارای عملکرد و کارآیی انرژی بالا و هزینه عملیاتی پایین است و می‌تواند در مقیاس وسیعی به محدودکردن انباشت فاضلاب سطحی سراسر جهان کمک کند.

دانشمندان دانشگاه میسوری همچنین نوعی سیستم هضم‌کننده ارائه داده‌اند که می‌تواند لجن و دیگر مواد ارگانیک فاضلاب‌ را به انرژی گاز زیستی تبدیل کند. این فناوری با حذف‌کردن لجن، کیفیت محیط زیست را افزایش می‌دهد و بدون اتکا به هیچ گونه منبع خارجی عمل می‌کند.

انتهای پیام


5937300
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است