علمی فناوری 15:58 - 27 آذر 1397
پژوهشگران اروپایی با استفاده از پرتوهای فروسرخ، روش جدیدی برای مقابله با خارش پوست ارائه داده‌اند.

استفاده از پرتو فروسرخ برای درمان خارش پوست

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، خارش برای همه افراد ناخوشایند است اما هنگامی که خارش به اگزما تبدیل شود، یک مشکل جدی به شمار می‌رود. احساس خارش هنگامی رخ می‌دهد که سلول‌های عصبی خاصی در سطح پوست به دلایل گوناگون، فعال می‌شوند.

دانشمندان "آزمایشگاه زیست شناسی مولکولی اروپا"(EMBL)، راه‌حل بلندمدتی برای این مشکل ارائه داده‌اند. در این روش، داروی فعال شده با نور را در پوست تزریق می‌کنند.

این گروه پژوهشی به سرپرستی "پاول هپنستال"(Paul Heppenstall) و "لیندا ناچی"(Linda Nocchi)، یک ماده شیمیایی ارائه داده که فقط به این سلول‌ها متصل می‌شود. با قرار گرفتن ماده شیمیایی در معرض پرتو فروسرخ، سلول‌ها از سطح پوست خارج می‌شوند اما سلول‌های عصبی دیگر که احساس گرما، درد یا لرزش را منتقل می کنند، تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند.

در آزمایش‌هایی که با این دارو روی موش‌های مبتلا به اگزما و یک بیماری پوستی ژنتیکی موسوم به "آمیلوئیدوز"(amyloidosis) صورت گرفت، خارش تا چندین ماه متوقف شد. در نتیجه قطع شدن احساس خارش، التهاب پوست نیز کاهش یافت و ترمیم آن آغاز شد. از آنجا که یکی از مشکلات احساس خارش، وخامت آسیب پوستی است، دارو می‌تواند به حل این مشکل نیز کمک کند.

دانشمندان در حال حاضر سعی دارند آزمایش‌هایی را روی بافت انسانی انجام دهند. هپنستال گفت: ما امیدواریم روزی روش ما، برای کمک به افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی از جمله اگزما کارآمد باشد. هدف ما همکاری با شرکای صنعتی برای ابداع روش‌های درمانی انسانی و حیوانی است.

این پژوهش، در مجله "Nature Biomedical Engineering" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10003533
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است