علمی فناوری 09:47 - 08 آذر 1394
محققان موفق به ساخت نانوزیست‌حسگری شدند که در صورت قرار گرفتن در تلفن همراه می‌توان از آن برای شناسایی نوعی بیماری عفونی استفاده کرد. این زیست حسگر قادر است عفونت را در مراحل اولیه شناسایی کند.

نانو زیست‌ حسگری برای شناسایی نوعی بیماری عفونی

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، توبرکولوسیس (TB) نام نوعی عفونت است که معمولاً روی ریه‌ها اثر منفی می‌گذارد با این حال احتمال حمله به دیگر اندام‌های بدن نیز توسط این عفونت وجود دارد. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که یک سوم جمعیت جهان حداقل یک بار به این مشکل دچار شده و هر سال یک درصد از این جمعیت دوباره به این بیماری دچار می‌شوند. بیش از 80 درصد از عفونت‌ها در کشورهای عقب‌مانده یا درحال توسعه اتفاق می‌افتد.

برای شناسایی این عفونت لازم است آزمایش کشت باکتری انجام شود که نتیجه آن بین یک تا دو هفته طول می‌کشد، همچنین لازم است با استفاده از میکروسکوپ فلورسانس محیط کشت مورد بررسی قرار گیرد. فقدان روشی سریع، دقیق و ارزان برای این آزمون موجب شده تا تشخیص این عفونت به عنوان یکی از گلوگاه‌های اصلی در مسیر درمان آن باشد.

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه کلیمسون موفق به ارائه نانوزیست‌ حسگری برای شناسایی این بیماری شده که قادر است با استفاده از تلفن همراه این بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کند.

این زیست‌حسگر ارزان‌قیمت با استفاده از لایه نازکی از جنس نقره و فولرین و قرار دادن آن روی سطح سلولز انعطاف‌پذیر ساخته می‌شود. در این حسگر از فلورسانس ایزوتروپیک و باکتری رنگ شده که با زیرلایه سلولز حاوی پوشش نقره جفت شده، استفاده می‌شود.

نشر نور از رنگ مورد استفاده در این نانوزیست‌حسگر نشأت می‌گیرد که قابل تصویربرداری با تلفن همراه است. شدت نشر نور ثبت شده با دوربین تلفن همراه حاوی اطلاعاتی درباره دانسیته باکتری‌هاست و از این اطلاعات می‌توان برای تعیین مرحله بیماری استفاده کرد.

نتایج این پروژه نشان می‌دهد زمانی که پلاسمون سطحی از نقطه نظر نوری با فولرین جفت می‌شود موجب افزایش کارایی سیستم شده و می‌توان با این روش باکتری‌های منفرد را شناسایی کرد. از این سیستم می‌توان برای شناسایی مجرم در صحنه جرم نیز استفاده کرد به طوری که با سیالات باقی‌مانده در صحنه جرم بررسی ماهیت مجرم امکان پذیر است.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان "Flexible Ag-C60 nano-biosensors based on surface plasmon coupled emission for clinical and forensic applications"در نشریه Physical Chemistry Chemical Physics منتشر شده‌ است.

انتهای پیام


7442580
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است