علمی فناوری 13:07 - 24 شهریور 1393
محققان انگلیسی موفق به ارائه نانو ذرات پوشش‌ داری شدند که قادر به افزایش حساسیت تصاویر "ام آر آی" برای شناسایی زودهنگام سرطان است.

امکان افزایش حساسیت دستگاه ام آر آی با نانو ذرات پوشش‌دار

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پژوهشگران امپریال کالج لندن نانوذرات خودآرایی، برای بهبود کنتراست دستگاه تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) تولید کردند. این نانوذرات می‌توانند کارایی MRI در شناسایی گیرنده‌های ویژه سلول‌های سرطانی را افزایش دهند.

این نانوذرات دارای یک پوشش پروتئینی ویژه هستند که می‌تواند به گیرنده‌های سطح سلول‌ سرطانی متصل شود. در واقع این نانوذرات به بدن تزریق شده و در صورت وجود سلول سرطانی می‌تواند با آن برهمکنش دهد که این برهمکنش با استفاده از دستگاه MRI قابل تشخیص خواهد بود. این نانوذرات در صورت برهمکنش با گیرنده سلول سرطانی، خودآرایی داده و به ذرات بزرگتر و قابل رؤیت تبدیل می‌شوند. با افزایش حساسیت دستگاه MRI می‌توان به پزشکان در تشخیص بیماری سرطان کمک کرد. یکی از مزیت‌های این روش آن است که می‌توان سرطان را در مراحل اولیه تشخیص و شانس بهبود و زنده ماندن را در بیمار افزایش داد.

این گروه تحقیقاتی این روش را روی موش‌های آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار دادند. نتایج نشان داد که در موش‌هایی که این نانوذرات به آن‌ها تزریق شده بود، فرآیند شناسایی سرطان با حساسیت بالاتر انجام شده و بخش سرطانی قابل رویت می‌شود.

لانگ از محققان این پروژه می‌گوید: «اسکنرهای MRI در بیشتر بیمارستان‌ها وجود دارند و می‌توان با آن بیماران را مورد آزمایش قرار داد تا وجود هر گونه مشکلی را شناسایی کرد. از این دستگاه می‌توان برای شناسایی تومورهای بزرگ استفاده کرد اما در مورد تومورهای کوچک و جوان که در مراحل اولیه رشد هستند، این روش پاسخگو نخواهد بود.»

این گروه تحقیقاتی موفق به طراحی نانوذراتی شدند که حساسیت اسکنرهای MRI را بهبود داده است به طوری که امکان رصد تومورهای کوچک نیز فراهم می‌شود.

لانگ می‌افزاید: «ما قصد داریم تا این روش را به نحوی بهبود دهیم که پزشکان بتوانند به سادگی وجود سرطان را در مراحل اولیه شناسایی کنند. ما در حال افزودن سیگنال‌های نوری بیشتری به این نانوذرات هستیم که بتوانیم شناسایی تومورها را تسهیل کنیم.»

این گروه پیش از آزمایش این نانوذرات روی موش، مقدار بزرگ شدن آن‌ها را در ظرف آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که بعد از خودآرایی، این نانوذرات به ابعاد 100 تا 800 نانومتر خواهند رسید که این مقدار آسیبی به بدن موش نمی‌زند.

پژوهشگران امیدوارند که بعد از بهبودهای اولیه روی این روش، طی 3 تا 5 سال آینده بتوانند آزمایش‌های بالینی روی انسان را آغاز کنند.

انتهای پیام


4733907
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است