علمی فناوری 09:27 - 23 تیر 1393
معمولا بوی نفخ شکم برای انسان ناخوشایند و غیرقابل تحمل است اما دانشمندان دانشگاه اکستر انگلستان اکنون نشان داده‌اند که بوئیدن آن از طریق سوراخهای بینی می‌تواند از رشد سرطان جلوگیری کند.

با نفخ شکم به جنگ سرطان بروید!

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به گفته محققان، بوئیدن گاز سمی سولفید هیدروژن که یکی از محصولات جانبی تجزیه غذا توسط بدن است، می‌تواند از رشد سرطان جلوگیری کند.

دکتر مارک وود از دانشگاه اکستر اظهار کرد: اگرچه گاز سولفید هیدروژن به عنوان یک گاز بد بو و زننده در تخم‌مرغ گندیده و نفخ شکم معروف است، بطور طبیعی در بدن تولید شده و در حقیقت می‌تواند یک قهرمان خدمات درمانی با کاربردهای چشمگیر در درمانهای آینده برای بیماریهای مختلف باشد.

محققان در پژوهش خود نشان دادند که دوزهای کوچک سولفید هیدروژن می‌تواند به معکوس شده آسیب میتوکندریایی کمک کند. میتوکندری‌ها نیروگاههای سلولهای بدن هستند که تولید انرژی را در سلولهای رگهای خونی برعهده دارند.

حفاظت از میتوکندری، یک سازوکار مهم در جلوگیری از سکته، نارسایی قلبی، دیابت، آرتروز و زوال عقل محسوب می‌شود. سلامت میتوکندری می‌تواند نشانه‌ای برای تعیین مرگ یا زندگی سلول بوده و میتوکندری‌های قوی به کنترل التهاب کمک می‌کنند.

در کارآزماییهای بالینی که جزئیات آن در مجله Medicinal Chemistry Communications منتشر شده، سولفید هیدروژن آزمایشگاهی به حفاظت از میتوکندری در شرایط زیستی بیرحم کمک می‌کند.

محققان این فرآیند طبیعی را با استفاده از ترکیبی موسوم به AP39 مورد بهره‌برداری قرار دادند که به آرامی مقادیر بسیار کوچک از این گاز را بطور خاص به میتوکندری منتقل می‌کرد. به گفته محققان، با این روش دیگر بیماران نیازمند بوئیدن عطرهای سمی برای دستیابی به مزایای سولفید هیدروژن نخواهند بود.

انتهای پیام


4232198
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است