علمی فناوری 17:55 - 30 شهریور 1393
طبیب‌زاده در گفت‌وگو با فارس:
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور رئیس دانشگاه آزاد برای ارائه توضیحات در مورد افزایش ظرفیت دکتری این دانشگاه، گفت: نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد قابل قبول نیست.

پاسخ میرزاده برای کمیسیون آموزش قانع‌کننده نبود/ نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد قابل قبول نیست

زهره طبیب‌زاده عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با اشاره به حضور حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد در این کمیسیون برای ارائه توضیحات در زمینه افزایش ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد، گفت: در دانشگاه آزاد به قولی 12 هزار و به قولی 17 هزار دانشجوی ارشد و دکتری پذیرش شده است که منتقدان نسبت به تناسب استاد به دانشجو در این دانشگاه انتقاد دارند، زیرا نسبت استاد به دانشجو و دانشگاه آزاد نسبت قابل قبولی نیست.

وی افزود: مسئولان دانشگاه آزاد مبحث مربوط به نسبت به استاد به دانشجو را در بحث تحصیلات تکمیلی و کارشناسی به طور مبهم محاسبه می‌کنند درحالی که باید نسبت به کل دانشجویان به اساتید در نظر گرفته شود ولی مسئولان دانشگاه آزاد تنها نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی را به اساتید دانشگاه مطرح می کنند.

طبیب‌زاده گفت:‌دانشگاه آزاد یک هزار و 256 رشته محل در دکتری اعلام کرده و 12 هزار دانشجو پذیرش کرده است و توضیح میرزاده در این زمینه این است که حدود یک میلیون متقاضی در کارشناسی ارشد با 300 هزار نفر در دکترا وجود دارند که اگر در داخل جذب نشوند، به خارج از کشور و بخصوص به کشورهای آسیای میانه می‌روند و ارز کشور را در کشورهای دیگر خرج می‌کنند.

طبیب‌زاده با بیان اینکه پاسخ میرزاده برای نمایندگان قانع کننده نبود، گفت: میرزاده استدلال می‌کند که زیرساخت‌های پژوهشی و علمی را برای پذیرش این تعداد دانشجو آماده کرده‌اند، ولی نمایندگان مخالف معتقد هستند که دانشگاه آزاد باید دقیقا اعلام کند که در هر رشته محل چند استاد برای تحصیلات تکمیلی دارند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در سال‌های گذشته خطایی در آموزش عالی رخ داد و آن هم این مسئله بود که تعداد زیادی دانشجو در مقطع کارشناسی تربیت شدند و با نیازهای کاذبی سیاست‌گذاران ایجاد کردند، تعداد زیادی فارغ‌التحصیل بیکار داریم که این نسبت در حال انتقال به تحصیلات تکمیلی است و در دهه آینده فاجعه لیسانس‌های بیکار به تحصیلات تکمیلی انتقال می‌یابد، بنابراین مجبوریم 3 میلیون کارگر افغان به عنوان کارگر ساده جذب کنیم.

وی با اشاره به نیاز کشور به تکنیسین، گفت: در کشوری پیشرفته به ازای هر 5 تکنیسین یک مهندس وجود دارد که این نسبت در کشور ما معکوس است و همین مسئله به مشکل اساسی اقتصاد و آموزش عالی ایران تبدیل شده و زیربنای تمام آنها نیز دیدگاه مدرک‌گرایی برای کسب پرستیژ اجتماعی است.

طبیب‌زاده گفت: اگر کشور آموزش درستی داشت و آموزش متناسب با بازار کار بود، این تعداد متقاضی تحصیلات تکمیلی نداشتیم و بجای آن به تربیت تکنیسین می‌پرداختیم.

وی با بیان اینکه در رشته‌های فنی مهندسی بازار کار نداریم، گفت: با افزایش تحصیلات تکمیلی مسئله اشتغال حل نمی‌شود و فقط با بحران تحصیلات تکمیلی بیکار مواجه می‌شویم.


4764595
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است