علمی فناوری 10:01 - 18 مهر 1394
پژوهشگران با ترکیب دو روش مختلف، موفق به اتصال دو لایه نازک نیمه‌هادی در ضخامت نانومتر شدند و در نهایت روشی برای تولید واحدهای سازنده قطعات الکترونیکی ارائه کردند.

روشی برای ساخت نانوترانزیستورها با کمک لیتوگرافی

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، فلزات، نیمه‌هادی‌ها و عایق‌ها باید با هم ترکیب شوند تا ترانزیستورها ایجاد شود. ترانزیستورها واحدهای تشکیل‌دهنده تلفن‌های همراه، کامپیوترها و میکروتراشه‌ها هستند. امروزه ترانزیستورها در حال کوچک شدن بوده و ابعاد آنها به ده نانومتر رسیده است. اخیرا نانوبلورهای سه بعدی به عنوان ترانزیستور ساخته شده است.

اخیرا فناوری جدیدی برای ساخت نانوبلورهای دو بعدی ارائه شده که ضخامتی در حد یک نانومتر دارند که با این فناوری می‌توان الکترونیک بسیار نازک ارائه کرد. دانشمندان در سراسر جهان به دنبال ساخت بلورهای دو بعدی از مواد لایه نازک هستند. استفاده از گرافن یک گزینه جالب در این حوزه است اما ایجاد ارتباط میان دو لایه نازک کاری چالش برانگیز است.

اخیرا محققان آزمایشگاه ملی اوک ریج با ترکیب یک فناوری سنتزی با روش لیتوگرافی پرتو الکترونی اقدام به ایجاد آرایه‌ای از اتصالات نیمه‌هادی کرده‌اند که در آن ضخامت لایه نازک در حد نانومتری است. این فرآیند مبتنی بر روشی است که در آن لایه نازک از روی زیرلایه اولیه به محل مورد نظر انتقال می‌یابد.

این گروه تحقیقاتی ابتدا تک لایه‌های نانومتری از جنس بلورهای دی‌سلنید مولیبدن را روی زیرلایه رشد داده و سپس آنها را با استفاده از روش لیتوگرافی استاندارد با اکسید سیلیکون الگودهی کردند. در قدم بعد محل مورد نظر با لیزری بمباران می‌شود که از کار اتم‌های سولفور تولید می‌شوند. اتم‌های سولفور جایگزین اتم‌های سلنیم در بلور شده و دی‌سولفید مولیبدن تولید می‌شود که ساختار مشابه ساختار ماده اولیه دارد. با این روش دو ماده نیمه‌هادی به صورت بلور به هم متصل شده و واحدهای سازنده الکترونیکی ایجاد می‌شود. نتایج این پژوهش در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

محققان می‌توانند با اتصال میلیون‌ها عدد از این واحدهای سازنده دو بعدی به یکدیگر، قطعات الکترونیکی ایجاد کنند. یکی از مهمترین عوامل در این پروژه، کنترل نسبت سولفور به سلنیوم در بلور است که با آن می توان باندگپ نیمه‌هادی را تنظیم کرد.

انتهای پیام


7185181
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: طرح مدرسه مجازی بزرگسالان در راستای کاهش تنوع مدارس در حال تدوین است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمیسیون اروپا اعلام کرد که به پلتفرم اجتماعی تیک‌تاک ۲۴ ساعت فرصت داد تا ارزیابی مخاطرات برنامه جدید خود، تیک‌تاک لایت را ارائه دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی تصادف شدید دو خودرو در اتوبان تهران-قم، کارشناسان اورژانس استان تهران فقط در ۱۴ دقیقه خود را با بالگرد به محل حادثه رساندند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ظاهراً پس از دریافت آخرین به‌روزرسانی نرم‌افزاری، یک خط باریک سبز رنگ روی نمایشگر گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ نمایان می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آزمایشگاه‌ها خط مقدم در تشخیص بیماری‌ها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: تقلب سازمان یافته در آزمون سراسری سال گذشته رخ نداده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا پایان فروردین توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است