علمی فناوری 05:11 - 29 خرداد 1398
نتایج بررسی‌های محققان دانشگاهی،
نتایج یک تحقیق حاکی از آن است که وضعیت بهداشت روانی والدین، نقش ویژه و قابل‌توجهی در میزان مقاومت فرزندانشان به بیماری آسم و بهبود آن دارد.

برای بهبود فرزند مبتلابه آسم، روح و روان خود را مرمت کنید

به گزارش ایسنا، آسم یک اختلال تنفسی است که با انسداد مجاری تنفسی، موجب حملات عودکننده تنفس می‌شود. طبق تخمین‌ها، ۳۰۰ میلیون نفر مبتلابه آسم در سراسر جهان وجود دارد که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۵ این رقم به ۳۳ درصد افزایش یافته و به ۴۳۳ میلیون نفر برسد. این بیماری که از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در کودکان است، بیشترین علت غیبت از مدرسه در گروه سنی کودکان و نوجوانان را شامل می‌شود.

آسم به اعتقاد متخصصان در بین بیماری‌های دوران کودکی، ازجمله اختلالاتی است که ارتباط متقابل عوامل خانوادگی و اختلالات عاطفی- هیجانی با بروز، تشدید، سیر، پیش‌آگهی و عود حملات آن بیش از سایر بیماری‌های مزمن دوران کودکی مورد تأکید قرار گرفته است. مطالعات انجام‌شده روی خانواده‌های کودکان و نوجوانان دارای آسم، همراهی بین عوامل روانی و تشدید علائم بیماری را نشان می‌دهد، هرچند سهم نسبی عوامل بیولوژیک و روانی در بین خانواده‌ها متنوع است و به همین دلیل، توجه به الگوی زیستی -روان‌شناختی بیماری آسم حائز اهمیت است.

برای بررسی بیشتر این موضوع، محققانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی کیش، دانشگاه آزاد اسلامی کرج و دانشگاه علوم پزشکی زنجان اقدام به انجام پژوهشی کرده‌اند که در آن میزان همبستگی بین سطح سلامت روان مادران و شدت آسم در کودکان سن مدرسه مورد ارزیابی علمی قرار گرفته است.

در این پژوهش که در بیمارستان کودکان مفید شهر تهران انجام شده است، ۱۳۲ نفر از مادران کودکان ۶-۱۲ ساله مبتلابه آسم و دارای پرونده پزشکی که به درمانگاه فوق‌تخصصی ریه کودکان مراجعه کرده بودند و تشخیص قطعی آسم آتوپیک داشتند، مشارکت داشته‌اند.

یافته‌های این مطالعه به طرز شگفت‌آوری نشان می‌دهد که وجود مشکلات روانی در مادر با شدت آسم کودک مرتبط است و هرچقدر مادر در وضعیت ضعیف‌تری از بهداشت روان نسبت به میانگین جامعه باشد، شدت آسم کودک بیشتر است.

در تبیین این یافته‌ها و در رابطه با اهمیت بهداشت روانی در خانواده دارای کودک مبتلابه آسم، حسن احدی، پژوهشگر گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌المللی کیش و همکارانش می‌گویند: «می‌توان گفت سیکل‌های منفی تعامل بین والدین و فرزندانشان ممکن است به‌صورت سهوی تشدید شود و با منفی‌بافی، کج‌خلقی و رفتار بدتر در کودک افزایش‌یافته و این خود منجر به تعارض بیشتر شود».

بر این اساس، آن‌ها پیشنهاد داده‌اند: «با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، لازم است به‌منظور پاسخگویی مناسب به نیازهای کودکان مبتلابه آسم، مادران دارای کودک مبتلابه آسم از مشاوره و درمان‌های ویژه روان‌شناختی برخوردار شوند».

این یافته‌ها که می‌توانند نقش قابل‌توجهی در آگاه‌سازی خانواده‌های برخوردار از فرزندان مبتلابه بیماری آسم داشته باشند، در مجله «پرستار و پزشک در رزم» متعلق به اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا منتشر شده‌اند.

انتهای پیام


10153747
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است