علمی فناوری 20:00 - 12 فروردین 1394
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران:
حضور جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس پشتوانه خوبی برای رزمندگان و یکی از دلایل موفقیت آنان در جنگ تحمیلی بود.

دکتر محمد مهدی قیامت رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت :وقتی که جنگ شروع شد دانشجوی پزشکی بودم و دوره های خاصی دیده و با جراحان بزرگی کار کرده بودم  بنابر این احساس کردم نیاز است به جبهه بروم.


وی با اشاره به اینکه صحبتهایی با دوستان خود که به مناطق جنگی رفته بودند داشتم، افزود: طی این گفتگو ها متوجه شدم که اورژانس خط مقدم یک مشکل جدی است و نیرویی که بتواند در خط مقدم به رزمندگان سرویس دهد وجود ندارد.


وی با بیان اینکه  نیروهای جهاد سازندگی ؛ بسیج ؛ سپاه و ارتش هر کدام به نوبه خود در مناطق جنگی حضور فعال داشتند ادامه داد : وقتی  اولین بار به منطقه سوسنگرد رفتم نیروهای بهداری ارتش از سه راه خرمشهر جلوتر نمی آمدند در حالی که از سه راه خرمشهر تا سوسنگرد چیزی حدود 70کیلومتر راه بود و انتقال مجروح از آنجا باعث تلفات می شد.


عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با تاکید بر اینکه یکی از نیازهای اساسی در مناطق جنگی اتاق عمل صحرایی بود،تصریح کرد: با وزارت بهداشت داوطلبانه صحبت کردم و تجهیزات لازم را از سه راه یوسف آباد گرفته و یک  اتاق عمل مجهز را در جایی که در دسترس مجروحان بود بنا کردیم.


وی اضافه کرد :با این کار نه تنها یک سایت قوی در منطقه سوسنگرد ایجاد کردیم که تمام خطهای طراح ؛دلاویه و بوستان را پوشش میداد بلکه سرویس خوبی در کنار سایر نیروها ارائه کردیم و با کمک آنها در منطقه کوت بین حمیدیه و سوسنگرد مستقر شدیم و سرویسهای خدماتی میدادیم .
قیامت خاطرنشان کرد :شهدای پزشک ما کم نبودند و خیلی ها هم دانشجوی پزشکی بودند که شهید شدند و هیچ اجباری در میان  نبود و جامعه پزشکی جز ء اولین و موثرترین گروههایی بود که پا به پای جنگ پیش رفتند.


رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران یاد آور شد :پزشکان خدما ت شایانی در زمان جنگ ارائه دادند بویژه پزشکانی که طرح داشتند و حتی رشته هایی که خیلی نیازشان احساس نمی شد مانند دندانپزشک در مناطق جنگی حضور داشتند.


انتهای پیام/

6123735
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است