علمی فناوری 13:10 - 25 بهمن 1394
محققان یک برنامه نرم‌افزاری را توسعه داده‌اند که گوشی‌های هوشمند را به شبکه لرزه‌نگاری ساده تبدیل کرده و کاربران را از زمین‌لرزه‌های قریب الوقوع آگاه می‌کند.

تبدیل گوشی‌های هوشمند به شبکه لرزه‌نگاری ساده

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این برنامه که MyShake نام دارد با استفاده از شتاب‌سنج گوشی‌های هوشمند، تکانه‌های زمین بر اثر زلزله را ضبط می‌کند.

در حال حاضر، این برنامه اطلاعات را از شتاب‌سنج گوشی‌های همراه جمع‌آوری کرده ، آن را تجزیه و تحلیل می‌کند و اگر آن‌ها را متناسب با مشخصات ارتعاشی زلزله ببیند، برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه لرزه‌نگاری برکلی در دانشگاه کالیفرنیا می‌فرستد.

ریچارد آلن رهبر پروژه از دانشگاه کالیفرنیا اظهار کرد: "MyShake" نمی‌تواند جایگزین شبکه‌های سنتی لرزه‌نگاری مانند سیستم‌هایی بشود که مورد استفاده سازمان زمین شناسی آمریکا، دانشگاه برکلی، دانشگاه واشنگتن و موسسه فناوری کالیفرنیا است اما می‌تواند در جاهایی که به شبکه لرزه‌نگاری سنتی مجهز هستند، در مورد وقوع زلزله سریع و دقیقتر هشدار دهد. این برنامه همچنین می‌تواند در مکان‌هایی که به هیچ شبکه لرزه‌نگاری مجهز نیستند مورد استفاده قرار گیرد.

امروزه تنها گزینه برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه زلزله‌خیز مانند نپال یا پرو که هیچ شبکه لرزه‌نگاری یا سیستم هشداردهنده ای ندارند، شبکه لرزه‌نگاری مانند این برنامه است اما این امر نیازمند میلیون‌ها کاربر گوشی‌های هوشمند است.

گوشی‌های هوشمند به راحتی می‌توانند حرکت ناشی از زلزله را اندازه‌گیری کنند زیرا دارای سه شتاب‌سنج هستند که در داخل تعبیه شده است.

با وجود اینکه این شتاب سنج‌ها حساسیت و سرعت گوشی های هوشمند را بالا می‌برند اما برای استفاده در زمینه لرزه‌نگاری از حساسیت کمتری برخوردار هستند. با این حال آنها می توانند زلزله‌هایی با قدرت 5 ریشتر را که در 10 کیلومتری خود رخ میدهد تشخیص دهند و مزیت دیگر آنها که باعث نادیده گرفته شدن حساسیت پایین آنها میشود این است که براحتی می‌توانند در یک میلیارد گوشی در سراسر جهان وجود داشته باشند.

محققان الگوریتمی را در این برنامه تعریف کردند که با تجزیه و تحلیل داده‌های شتاب سنج گوشی، زلزله را از ارتعاشات عادی اطراف، مانند پیاده‌روی، پایکوبی یا زمین خوردن گوشی متمایز می‌کند.

در یک آزمون شبیه سازی شده، الگوریتمی که توسط این محققان توسعه یافته بود،با موفقیت 93 درصدی توانست لرزه های ناشی از زلزله را از ارتعاشات دیگر تشخیص دهد.

نتایج این پژوهش در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام


7682647
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از انتخاب رشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت:مدارس برای ارتقای جایگاه علمی و افزایش میانگین نمرات نهایی دانش آموزان باید اقدامات موثری انجام دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سنجش شایستگی های حرفه ای هنرجویان در شاخه تحصیلی فنی و حرفه ای نهم اردیبهشت ازساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از خصوصیات طب ایرانی آن است که سلامت انسان را در ارتباط با سلامت محیط می‌بیند یعنی اگر محیط ناسالم باشد سلامت انسان مختل می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: اورژانس های بیمارستان ها باید بازسازی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر روابط عمومی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش گفت: ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: امسال شاهد کاهش ۱۰ درصدی مصدومان ترافیکی در ابتدای سال هستیم. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در تعطیلات نوروز ۱۸۰ هزار عمل جراحی در بیمارستان‌های کشور انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جامعه اورولوژی ایران از عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع در ایران خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است