علمی فناوری 07:52 - 01 بهمن 1399
پژوهشگران آمریکایی، نوعی ابزار محاسباتی ابداع کرده‌اند که می‌تواند سلول‌های سرطانی را از سلول‌های عادی تفکیک کند.

ابزار محاسباتی جدیدی برای تشخیص سلول‌های سرطانی از سلول‌های عادی

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهشگران "مرکز سرطان ام.دی. اندرسون دانشگاه تگزاس"(MD Anderson Cancer Center) در تلاش برای برطرف کردن یک چالش بزرگ هنگام تحلیل پایگاه داده‌های توالی آران‌ای، یک روش محاسباتی جدید برای تمایز قائل شدن میان داده‌های به دست آمده از سلول‌های سرطانی و بسیاری از سلول‌های عادی که در میان نمونه‌های تومور یافت می‌شوند، ابداع کرده‌اند.

این ابزار جدید موسوم به "CopyKAT" به پژوهشگران امکان می‌دهد تا داده‌های پیچیده به دست آمده از آزمایش‌های توالی آران‌ای را که داده‌های بیان ژن هزاران سلول را منتقل می‌کنند، ساده‌تر مورد بررسی قرار دهند.

"نیکلاس ناوین"(Nicholas Navin)، از پژوهشگران این پروژه گفت: CopyKAT، از داده‌های بیان ژن برای بررسی وجود کروموزوم‌های غیرعادی استفاده می‌کند که در بیشتر سرطان‌ها وجود دارند. همچنین این ابزار، به شناسایی زیرمجموعه‌ها یا کلون‌های متمایز در سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

وی افزود: ما CopyKAT را به عنوان ابزاری ابداع کرده‌ایم که اطلاعات ژنتیکی را از داده‌های مربوط به رونویسی ژنتیکی استنباط می‌کند. ما با به کارگیری این ابزار در چندین پایگاه داده، نشان دادیم که می‌توانیم سلول‌های سرطانی را با حدود ۹۹ درصد دقت در یک نمونه ترکیب شده از تومور شناسایی کنیم. ما سپس گامی فراتر گذاشتیم تا زیرمجموعه‌های موجود را کشف کنیم و به درک تفاوت‌های ژنتیکی میان آنها بپردازیم.

ناوین ادامه داد: تمایز قائل شدن میان سلول‌های سرطانی و سلول‌های عادی بدون یک روش محاسباتی قابل اطمینان، ساده نیست.

"رولی گائو"(Ruli Gao)، استادیار "موسسه پژوهشی هیوستون متودیست"(Houston Methodist Research Institute)، الگوریتم‌های CopyKAT را ابداع کرد که با افزایش دقت و تنظیم کردن جدیدترین نسل از داده‌های توالی آران‌ای، روش‌های قدیمی‌تر را بهبود می‌بخشند.

این گروه پژوهشی ابتدا ابزار خود را به واسطه مقایسه نتایج با داده‌های توالی کل ژنوم محک زدند که دقت بالا را در پیش‌بینی تغییرات تعداد رونوشت‌ها نشان داد. پژوهشگران نشان دادند که CopyKAT در تشخیص سلول‌های تومور از سلول‌های عادی در نمونه‌های ترکیب شده، دقیق است.

این گروه پژوهشی در تجزیه و تحلیل نمونه‌ها نشان دادند که ابزار آنها در شناسایی زیرمجموعه‌های سلول‌های سرطانی درون تومور، موثر است. آنها این نتایج را در آزمایش روی سرطان پستان سه‌گانه منفی تایید کردند.

گائو گفت: ما با استفاده از CopyKAT توانستیم زیرمجموعه‌های نادری را در سرطان‌های پستان سه‌گانه منفی شناسایی کنیم. ما امیدواریم که این ابزار برای جامعه پژوهشی مفید باشد تا به اکتشافات جدیدی در حوزه سرطان بپردازند.

این ابزار، به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران قرار دارد. به گفته پژوهشگران، CopyKAT، برای پژوهش در مورد همه انواع سرطان کاربرد ندارد؛ برای مثال نمی‌توان از آن برای بررسی سرطان‌های کودکان و سرطان خون استفاده کرد.

این پژوهش، در میان "Nature Biotechnology" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10911851
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندس سابق ناسا نوعی موتور را برای موشک ابداع کرده است که به سوخت نیاز ندارد و می‌تواند به اکتشافات فضایی انسان کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در ایکس اعلام کرد با 6هزار ماهواره در مدار زمین، شواهدی از وجود بیگانگان ندیده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، از اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد «مانوین» ویژه صنایع خلاق و فرهنگی همزمان با رویداد «اینوتکس» از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با هماهنگی وزارت کشور تمهیدات لازم برای برگزاری آزمون سراسری در همه مناطق کشور اندیشیده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت آغاز شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است