علمی فناوری 09:56 - 16 اردیبهشت 1394
محققان دانشگاه کلیمسون با استفاده از اسپری نانولوله‌کربنی روی الکترود آلومینیوم، موفق به ارائه روشی برای تولید انبوه ابرخازن نانو لوله‌ کربنی شدند. دانسیته این ابرخازن 10 برابر بیشتر از ابرخازن‌های موجود در بازار است.

روشی برای تولید انبوه ابرخازن مبتنی بر نانو لوله‌ کربنی

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، ابرخازن‌ها یکی از ادوات مورد استفاده در ذخیره‌سازی انرژی هستند که می‌توان از آن‌ها برای تأمین انرژی استفاده کرد. ابرخازن‌ها علاوه بر مزیت امکان نقل و انتقال، می‌توانند به عنوان بافر برای ذخیره‌سازی انرژی تولید شده توسط سلول‌های خورشیدی مورد استفاده قرار گیرند. ابرخازن‌ها هم مزیت خازن‌های رایج را دارند – امکان ایجاد دانسیته جریان بسیار بالا- و هم از مزیت‌ باتری‌ها - ذخیره‌سازی مقادیر بالای انرژی- بهره‌مند هستند.

از ابرخازن‌ها به عنوان جایگزین مناسب برای باتری‌های قابل شارژ نام‌ برده می‌شود که می‌توان در حوزه‌های مختلف نظیر خودروهای برقی و ادوات الکترونیکی از آن‌ها استفاده کرد. هرچند دانسیته انرژی خازن‌ها کمتر از باتری‌ها است اما دانسیته توان آن‌ها بسیار بالاست. بنابراین انرژی لازم برای حرکت و شتاب‌گیری خودرو را تأمین می‌کند و می‌تواند نسبت به باتری‌های فعلی و موتورهای بنزینی عملکرد بهتری داشته باشد. ابرخازن‌ها می‌توانند مصرف سوخت را کاهش داده و راهکار مناسبی برای چالش گرم‌شدن زمین باشند.

راماکریشنا پودیلا از محققان دانشگاه کلیمسون می‌گوید: «از میان انواع مختلف ابرخازن‌ها، آن‌هایی که مبتنی بر نانولوله‌کربنی هستند عملکرد بهتری داشته و دانسیته توان بالاتری دارند. مشکل اصلی در این فناوری، فقدان روش کارا در تولید انبوه این ابرخازن‌ها است.»

در مقاله‌ای که اخیراً این گروه تحقیقاتی با عنوان Roll-to-roll production of spray coated N-doped carbon nanotube electrodes for supercapacitors در نشریه Applied Physics Letters منتشر کرده‌اند، جزئیات مربوط به روش تولید انبوه الکترودهای ابرخازن نانولوله‌کربنی تشریح شده است. در این روش به صورت مستقیم با اسپری پوشش، این الکترودها ساخته می‌شوند.

پودیلا می‌گوید: «همانند نقاشی ساختمان، ما در این روش محلول حاوی نانولوله‌کربنی را روی الکترود آلومینیوم متخلخل اسپری می‌کنیم. با این کار الکترودی با دانسیته انرژی بالا به دست می‌آید بدون این که نیاز به چسب یا اتصال دهنده خاصی باشد.»

ابرخازن تولید شده دارای دانسیته انرژی 10 برابر بیشتر از ابرخازن‌های موجود در بازار است.

انتهای پیام


6322678
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است