علمی فناوری 11:51 - 26 آذر 1397
پژوهشگران چینی توانستند با کمک روش اصلاح ژنتیکی، خوک‌ها را در برابر یک بیماری کشنده، مقاوم کنند.

مهندسی ژنتیکی خوک‌ها برای مقاومت در برابر طاعون

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، بیماری "طاعون خوکی"(CSFV)، یک بیماری عفونی و کشنده در میان خوک‌ها است که به تلفات گسترده آنها منجر می‌شود. پژوهشگران "دانشگاه جیلین"(JLU) چین، خوک‌ها را مورد اصلاح ژنتیکی قرار داده‌اند تا آنها را در برابر این ویروس کشنده، مقاوم کنند و این مقاومت را به نسل بعدی آنها نیز انتقال دهند.

طاعون خوکی، یک بیماری واگیردار است و خوک‌هایی که به این ویروس مبتلا می‌شوند، معمولا در عرض چند هفته از بین می‌روند. به نظر می‌رسد واکسیناسیون گسترده، توانسته این بیماری را در آمریکای شمالی، استرالیا و بیشتر بخش‌های اروپا ریشه‌کن کند اما شیوع آن در بقیه کشورها هنوز ادامه دارد.

روشی که شاید از واکسیناسیون کارآمدتر باشد، اصلاح ژنتیکی برای افزایش مقاومت این حیوانات در برابر بیماری است. پژوهشگران دانشگاه جیلین برای این کار، نوعی ابزار اصلاح ژن کریسپر را با روشی موسوم به "آر.ان‌.ای مداخله‌گر" (RNAi) ترکیب کردند. کریسپر به دانشمندان امکان می‌دهد اصلاحاتی را در ژنوم یک ارگانیسم انجام دهند و پژوهشگران جیلین نیز از این سیستم برای چیدمان "آر.ان‌.ای کوتاه سنجاق‌سری"(shRNAs) که اثر ضدویروسی دارد، استفاده کردند.

پژوهشگران این روش را روی جنین خوک اجرا کردند و توانستند آنها را در برابر طاعون خوکی، مقاوم کنند. آنها برای این بررسی، خوک‌ها را در دو اتاق مجزا قرار دادند به طوریکه در هر اتاق، سه خوک ترانس‌ژنتیکی، سه خوک بدون اصلاح ژنتیکی و یک خوک مبتلا به ویروس طاعون خوکی قرار داشت. همه خوک‌های طبیعی، به ویروس کشنده آلوده شدند. اگرچه خوک‌های ترانس‌ژنتیکی هم تحت تاثیر ویروس قرار گرفتند اما نشانه‌های بیماری در آنها شدت کمتری داشت و کشنده نبود. همچنین در خون این خوک‌ها، ویروس‌های کمتری دیده شد.

گروه پژوهشی جیلین، انتقال تاثیر روش اصلاح ژنتیکی را بر نسل بعدی خوک‌ها نیز تایید کردند. آنها باور دارند اگر این روش به درستی پیش برود، نهایتا می‌توان از آن برای انتقال ویژگی‌های مقاوم در برابر بیماری به تعداد زیادی از خوک‌ها و حتی حیوانات دیگر استفاده کرد.

این پژوهش، در مجله " PLOS Pathogens" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10002329
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی گفت: طب ایرانی می‌تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به سه بار ارایه درخواست رفع فیلترینگ گوگل پلی به کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه، اظهار امیدواری کرد که با همراهی اعضا در جلسه هفته آینده رفع فیلتر صورت گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه کامل صورتی پنجم اردیبهشت در آسمان نمایان خواهد شد و تمام طول شب قابل رصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات گفت: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه شاهد گفت: دانشگاه شاهد دارای شش هزار دانشجو در تمام مقاطع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بی نظمی‌ها در فضای زندگی، در تمرکز و تصمیم گیری فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت، سطح بهره‌وری و انرژی فرد را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس فرآورده‌های آرایشی سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات نظارتی سازمان غذا و دارو از خانم‌ها خواست در استفاده از رژ لب افراط نکنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است