علمی فناوری 19:16 - 29 فروردین 1393
دانشمندان در دانشگاه MIT میکروذرات رنگی را توسعه داده اند که می‌توان از آن‌ها در اعتبار سنجی پول، دارو، کالاهای مصرفی و هرجه که فکرش را بکنید استفاده کرد. این ذرات پلیمری که طولی حدود 200 میکرومتر (چیزی در حدود ضخامت موی انسان) دارند می‌توانند در بسیاری از مواد به کار گرفته شوند و امنیت و اعتبار آن‌ها را تضمین کنند.

هر یک از این ذرات از 6 نوار مختلف رنگی که از نانوبلورها ساخته شده‌اند تشکیل می‌شوند که رنگ هر یک از این نوارها با تغلیظ بلور به وسیله‌ی عناصری همچون ytterbium، gadolinium، erbium و thulium به دست آمده است.

اگرچه این میکروذرات برای دیده شدن توسط چشم غیر مسلح انسان بسیار ریز محسوب می‌شوند ولی می‌توان با استفاده از گوشی‌های هوشمند امروزی و دوربین‌های قدرتمندشان با بزرگنمایی 20 برابری آن‌ها را به سادگی مشاهده کرد. ضمن اینکه رنگ‌های بلورهای آن در زیر نور معمولی قابل مشاهده نیستند و تنها در زیر طیف نور نزدیک به فروسرخ می‌توان رنگ‌ آن‌ها را مشاهده کرد.

ایده‌ی اصلی این است که می‌توان از دسته‌ای از ذرات برای نشان گذاری وحصولی خاص بهره برد که در آن هر یک از ذرات از کنارهمنشینی نوارهای رنگی خاصی تشکیل شده‌اند. در حال حاضر بر روی هر یک از ذرات 6 نوار وجود دارد که هر یک می‌توانند 9 رنگ را به خود بگیرند (محاسبه تعداد جایگشت‌ها هم با شما خواننده عزیز زومیتی!) در نتیجه می‌توان حالت‌های بسیاری را برای ذرات در نظر گرفت. این روش کدگذاری با کنار هم قرار دادن میکرو ذرات و در نظر گرفتن ترتیب نشستن آن‌ها متنوع تر هم خواهد شد به طوری که بنابر گفته‌ی دانشمندان دانشگاه MIT با کنار هم قرار دادن تنها 10 عدد از این میکروذرات می‌توان تمامی دانه‌های ماسه‌ی موجود بر روی کره‌ی زمین را کد گذاری کرد.

شرکت‌ها یا کاربران نیز می‌توانند با استفاده از این میکروذرات و البته با کمک تلفن‌های هوشمند و یک منبع نوری نزدیک به فروسرخ، اعتبار کالاهای مختلف را پیش از خرید یا فروش شناسایی کنند، البته هنوز جای شک وجود دارد که جاعلان محترم از پس چنین ابزار‌های نوینی نیز بر نیایند.

anti counterfeiting - microparticles

این ذرات قابلیت تولید به صوت انبوه و ساده را دارا هستند ضمن اینکه قادرند دماهای بسیار بالا، تابش خورشید و فرسودگی‌های سنگین را نیز تحمل کنند. این ذرات را علاوه بر اینکه می‌توان بر روی سطوح کالا‌های مختلف اعمال کرد می‌توان به صورت مستقیم در کالاهای چاپ شده به صورت سه بعدی نیز به کار برد یا آن‌ها را به صورت جوهر و با استفاده از چاپگر‌ها مورد استفاده قرار داد.


3512825
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندس سابق ناسا نوعی موتور را برای موشک ابداع کرده است که به سوخت نیاز ندارد و می‌تواند به اکتشافات فضایی انسان کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در ایکس اعلام کرد با 6هزار ماهواره در مدار زمین، شواهدی از وجود بیگانگان ندیده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، از اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد «مانوین» ویژه صنایع خلاق و فرهنگی همزمان با رویداد «اینوتکس» از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با هماهنگی وزارت کشور تمهیدات لازم برای برگزاری آزمون سراسری در همه مناطق کشور اندیشیده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت آغاز شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است