علمی فناوری 15:01 - 30 تیر 1397
دانشمندان موفق به توسعه نانو ذراتی شده‌اند که با سرعت یک میلیارد بار در ثانیه به دور خود می‌چرخند و سریع‌ترین چرخش مکانیکی در تاریخ را ایجاد می‌کنند.

توسعه نانو ذراتی که با سرعت یک میلیارد بار در ثانیه می‌چرخند

به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز، نانو ذرات، ذرات میکروسکوپی هستند. در حال حاضر محققان بسیار علاقه به تحقیق در مورد نانوذرات دارند زیرا این ذرات کاربردهای گسترده ای در زمینه‌های الکترونیکی، نوری و زیست پزشکی دارند.

دانشمندان در تحقیقات اخیرشان موفق به شناسایی ذرات پرسرعت در حال چرخشی شده‌اند که می‌توانند توسط آنها محدودیت‌های فیزیک را مورد آزمایش قرار دهند. محققان تحقیقاتی را در مورد اینکه چگونه انرژی نور می‌تواند نانوذرات را تحرک بخشد، انجام داده‌اند و تحقیقات آنها نیز منجر به تولید فرکانس‌های ثبت چرخش شده است.

دو تیم از محققان موفق به توسعه نانوذرات چرخشی مشابه شدند. آنها در ابتدا شدت چرخش را با استفاده از "سیستم‌های شناور اپتومکانیک" (levitated optomechanical systems) که از هر محیط خارجی جدا شده‌اند، به دست آوردند.

اولین تیم از محققان با استفاده از ذرات شناور نور در خلاء، موفق به توسعه سیلیکا نانومقیاس شدند. "تعادل تورفتگی"(Torsion balance) ابزاری است که توسط آن نیروهای بسیار ضعیف را اندازه‌گیری کردند.

محققان دریافتند که وقتی یک قطبش نور می‌درخشد، سپس با سرعت باورنکردنی و حدود یک میلیارد بار در ثانیه می‌چرخد. اگر چرخش‌ها به اندازه کافی سریع باشد، ذرات می‌توانند راهی برای اندازه گیری اصطکاک ذرات در برابر فضازمان فراهم کنند.

"تانگ کنگ لی" (Tongcang Li) از "دانشگاه پردو"(Purdue University) ایالات متحده آمریکا گفت: سیستم‌های شناور اپتومکانیک پتانسیل بالایی در اندازه گیری دقیق، ترمودینامیک، مکانیک کوانتومی ماکروسکوپیک و سنجش کوانتومی دارند.

تیم دوم از محققان نیز با استفاده از نانوذرات سیلیکا نتیجه مشابه را به دست آوردند. آنها فرکانس چرخش را براساس نورهایی که از ذرات پراکنده بودند اندازه گیری کردند.

محققان گفتند که آزمایش‌هایی مانند این می‌تواند به درک بهتر فیزیک و حتی سیگنال‌های کیهان شناسی کمک کند.

این مطالعه در مجله " Physical Review Letters " منتشر شد.

انتهای پیام


9848679
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی گفت: طب ایرانی می‌تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به سه بار ارایه درخواست رفع فیلترینگ گوگل پلی به کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه، اظهار امیدواری کرد که با همراهی اعضا در جلسه هفته آینده رفع فیلتر صورت گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه کامل صورتی پنجم اردیبهشت در آسمان نمایان خواهد شد و تمام طول شب قابل رصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات گفت: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه شاهد گفت: دانشگاه شاهد دارای شش هزار دانشجو در تمام مقاطع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بی نظمی‌ها در فضای زندگی، در تمرکز و تصمیم گیری فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند و خلاقیت، سطح بهره‌وری و انرژی فرد را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس فرآورده‌های آرایشی سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات نظارتی سازمان غذا و دارو از خانم‌ها خواست در استفاده از رژ لب افراط نکنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است