فرهنگی‌هنری 12:21 - 06 اردیبهشت 1397
یک هفته با گردشگری و میراث فرهنگی؛
برگزاری مراسم افتتاحیه تبریز ۲۰۱۸ بعداز۴ماه از شروع سال میلادی و کشف مومیایی دردسرساز در حرم عبدالعظیم از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

کشف مومیایی دردسرساز/ افتتاح تبریز  ۲۰۱۸ بعد از چهار ماه

به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته نرخ دستمزد راهنمایان گردشگری برای سال ۹۷ طبق ماد ۵ آیین نامه راهنمایان گردشگری براساس نرخ پایه اعلامی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی اعلام شد براین اساس حداقل دستمزد برای راهنمایان فرهنگی که به صورت دائم از طریق کارفرما بیمه نشده اند و یک روز در تورهای گردشگری تاریخی حضور دارند ۲۶۳ هزار تومان است. این حداقل دستمزد برای راهنمایان فرهنگی که نصف روز تورهای گردشگری را هدایت می کنند ۱۵۸ هزار تومان در نظر گرفته شده است. برای راهنمایان طبیعتگردی، راهنمایانی که به زبان‌های خاص اشراف دارند و راهنمایان با گرایش های ویژه و یا آن‌ها که خودرو نیز دارند، دستمزدها به صورت جداگانه تعیین شده است.

اویس کیانی، رئیس انجمن هیات مدیره کانون انجمن های صنفی کارگری راهنمایان گردشگری سراسر کشور در این باره به خبرنگار مهر گفت: تفاوت جدول نرخنامه امسال در این است که این دستمزدها را مختص به راهنمایان فرهنگی نکردیم بلکه تخصصی تر به آن نگاه شده و ملموس تر اطلاع رسانی کردیم. این نرخ پیشنهادی است که در آن حداقل دستمزد اعلام شده است.

وی درباره امکان تغییر این ابلاغیه به دلیل اعتراضاتی که ممکن است از سوی راهنمایان به آن وارد شود نیز توضیح داد: اعتراضات باید طبق مستندات قانونی باشد اگر ایرادی وجود داشته باشد قابل اصلاح است.

«تبریز ۲۰۱۸»، شروعی برای گردشگری

این هفته پس از آنکه نشست خبری افتتاح رسمی مراسم تبریز ۲۰۱۸ برگزار شد و در آن مسئولان ضمن بیان اقدامات انجام شده، تاکید کردند که تبریز ۲۰۱۸ در واقع شروعی برای انجام فعالیت های گردشگری و پروژه هاست نه خاتمه آنها.

پس از آن بود که رئیس جمهور پنجم اردیبهشت ماه به تبریز رفت و در مراسم افتتاح تبریز ۲۰۱۸ شرکت کرد و در حضور مهمانان و سفرای خارجی سخنرانی سیاسی کرد. حجم زیادی از مهمانان در این مراسم شرکت داشتند و به همین دلیل بسیاری از افراد ناراضی از برنامه بازگشتند چرا که گروههای موسیقی نتوانسته بودند برنامه اجرا کنند و خبرنگاران کشوری نیز از حضور مناسب در برنامه ناراضی بودند ضمن اینکه قرار بود تا از پروژه های تبریز ۲۰۱۸ بازدید به عمل بیاید که انجام نشد. روحانی در جریان سفرش به این شهر از بازار تبریز نیز دیدن کرده بود.

هنوز قرارداد برگزاری کنسرت سی در کاخ سعدآباد امضا نشده است

پس از آنکه روابط عمومی کنسرت نمایش سی اعلام کرد که به زودی این کنسرت در سال ۹۷ در کاخ سعدآباد برگزار می شود کیا پارسا مدیر مجموعه کاخ سعدآباد گفت: توافقات اولیه برای برگزاری کنسرت نمایش سی در کاخ سعدآباد شده اما این توافقات به عقد قرارداد منجر نشده و باید تعیین تکلیف شود.

وی گفت: مجموعه کاخ سعدآباد در حوزه فرهنگی و میراثی وظایفی به عهده دارد سال گذشته برای اولین بار این پروژه در کاخ برگزار شد و البته ایرادات حقوقی و اجرایی نیز داشت چون برای اولین بار در چنین سطحی این برنامه اجرا می شد اما هنوز هم برای برگزاری مجدد تصمیمی گرفته نشده است صحبت هایی در این زمینه شده است و باید تعیین تکلیف شود. ما درباره برگزاری این برنامه در کاخ سعدآباد توافقاتی کرده ایم اما ختم به امضای قرارداد نشده است. بنابراین نمی توان گفت که به طور یقین این برنامه در کاخ برگزار می شود. اما اگر این قرارداد به امضا رسید حتما اطلاع رسانی خواهد شد.

ابهام در انتساب جسد کشف شده در شهرری

این هفته خبری منتشر شد که کل هفته را درگیر خود کرد. جنجال کشف یک جسد مومیایی شده در  جریان طرح توسعه حرم شاه عبدالعظیم بازار شایعات را داغ کرد. عده ای گفتند که این جسد مومیایی شده بوده و تنها جسدی که احتمال دارد در آنجا دفن شده باشد تنها متعلق به رضاخان است اما برخی دیگر آن را تکذیب کردند و گفتند که جنازه رضاخان اصلا در این محدوده دفن نشده و قبل از انقلاب پس از مقبره او جنازه اش را پیدا نکردند.  آجرلو مدیر روابط عمومی آستان حرم شاه عبدالعظیم به خبرنگار مهر گفت که ما بقایایی از یک جسد را پیدا کرده ایم که مومیایی نبود این اتفاق طبیعی است که جسدی در محدوده حرم شاه عبدالعظیم پیدا شود چون این جا قبرستان بوده است و مشخص است که اجرای هر طرح توسعه و حفاری منجر به کشف بقایایی از اجساد دفن شده باشد.  به محض پیدا شدن بقایای جسد طبق قواعد اسلامی آن را دفن کردیم این اتفاق جدیدی نبوده است که این چنین در فضاهای مجازی منتشر شده است.  

وی درباره اینکه برخی احتمال می دهند این جسد متعلق به رضاخان بوده نیز می گوید: من در مقامی نیستم که تشخیص بدهم بقایایی جسد متعلق به چه کسی بوده است و درباره اینکه اصلا رضاخان اینجا دفن شده یا نه اطلاعی ندارم من هم همان اطلاعاتی را دارم که بقیه می گویند. بازهم تاکید می کنم که این اتفاق طبیعی است که جسدی پیدا کنیم بدون اینکه سنگ قبری داشته باشد چون اینجا سالها یک قبرستان بوده است.

در مقابل این سخنان، حسن خلیل آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران  در گفتگو با رسانه ها کشف جسد مومیایی شده در حرم شاه عبدالعظیم را تایید کرده و احتمال داده که متعلق به پهلوی اول باشد.

مسئولان سازمان میراث فرهنگی نیز که این موضوع را باید بررسی می کردند سکوت اختیار کرده و گفتند که چیزی ندیدند و نمی دانند. آنها حتی در جریان برگزاری مراسم تبریز ۲۰۱۸ نیز در از حضور در میان خبرنگاران خودداری کردند تا پاسخگوی این موضوع نباشند.  

اما درباره اینکه  جسد رضاخان در اینجا دفن شده است یا نه روایت ها مختلف است. در کتاب خاطرات آیت الله خلخالی، شخصی که روزگاری مقبره منتسب به رضاخان را تخریب می کند، ادعای وجود جسد رضاخان در این مکان رد شده است. در بخشی هایی از این کتاب  آمده است: «اطراف مقبره را گروه مسلح فداییان اسلام در محاصره داشتند و پاسداران هم مواظب اوضاع بودند. سرانجام، شب فرا رسید، ولی ما نتوانستیم مقبره را بخوابانیم، اگرچه خسارت زیادی به آن زدیم و به صورت مخروبه درآوردیم. ساعت حدود ده شب، برای استراحت، محل مقبره را ترک کردم.  کمی بعد، جناب آقای حاج احمد آقا خمینی، برای دیدن مقبره و در واقع، برای تقویت روحیه اینجانب به آنجا آمد و افراد مستقر در آن محل را تشویق کرد و با این عمل خود، فهماند که امام با تخریب مقبره، مخالفتی ندارند و این امر، بی اندازه موجب تقویت ما شد.»

در بخش دیگری از این کتاب آمده : «هرچه قبر رضا خان را کندند، حتی استخوان های او هم به دست نیامد. بعداً معلوم شد که شاه به هنگام فرار، استخوان های پدرش را برداشته و با خود به قاهره برده است و حالا هم در یک جای امن، در لوس آنجلس، نگهداری می شود. این استخوان ها را در کنار جنازه فرزند اشرف، آقای شفیق، به امانت نگاه داری می کنند تا به اصطلاح، در یک فرصت مناسب، در ایران، دفن کنند.» این کتاب توسط نشر سایه منتشر شده است، و این مطالبا در صفحات ۳۴۲ و ۳۴۷ کتاب منتشر شده است.

انتقال هنرمندان صنایع دستی از خانه تدین

این هفته خبرگزاری مهر موضوع نارضایتی هنرمندان صنایع دستی را به دلیل حکم انتقالشان از خانه تدین سمنان به خانه دیگر را پیگیری کرد. در این باره اما محمد جهانشاهی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان گفت: انتقال هنرمندان صنایع دستی از خانه تاریخی تدین شهر سمنان به مکان دیگر با هماهنگی خود آن ها انجام می شود.

با اشاره به قرارداد واگذاری خانه تدین به بخش خصوصی به منظور سرمایه‌گذاری و بهره برداری هدفمند، افزود: واگذاری بناهای تاریخی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از سیاست‌های کلان کشور و با هدف افزایش ارزش افزوده میراث فرهنگی انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه روند واگذاری خانه تدین به سرمایه گذاری بخش خصوصی چهار سال طول کشیده است، اظهار داشت : از چند روز آینده روند واگذاری این بنا تکمیل می شود و هنرمندان صنایع دستی ساکن در این بنا به مکان توافقی منتقل می شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه این اداره کل تعهدی نسبت به دائمی بودن اسکان هنرمندان صنایع دستی در خانه تدین نداشته است، تاکید کرد: بنا به سیاست حمایتی، همچنان این هنرمندان مورد حمایت هستند و به مکان مناسب دیگری در شهر سمنان منتقل می شوند از سوی دیگر در تلاش هستیم هنرمندان فعلی ساکن در خانه تدین با همکاری لازم دیگر خانه های تاریخی یا در فضای مناسب دیگری به صورت رایگان و یا با هزینه کم اقامت یابند.

جهانشاهی تصریح کرد : هنرمندان صنایع دستی ساکن در خانه تدین به هیچ وجه بلاتکلیف نیستند و هر تغییری با هماهنگی خود آن ها انجام می شود، این مساله بین میراث فرهنگی و هنرمندان صنایع دستی جنبه درون خانوادگی دارد و حاشیه سازی در آن نیست.


9758939
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جدیدترین قسمت از «باغ شادونه» با ورود یک شخصیت جدید پنجشنبه 6 اردیبهشت حوالی ساعت 17:15 از شبکه دو سیما روانه آنتن می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی درباره تولیدات سازمان متبوع خود در زمینه عملیات «وعده صادق» توضیح داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم «مست عشق» با جذب ۵۱ هزار مخاطب طی روز گذشته موفق شد تا رکورد بیشترین تعداد مخاطب روز نخست نمایش را از آن خود کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روز‌های پایانی اولین هفته از اردیبهشت ماه فیلم‌های سینمایی «جغد شب»، «قاتلان ماه کامل» و «در مسیر بوستون» از قاب شبکه‌های سیما تماشایی می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جبلی گفت: رسانه ملی و وزرات ورزش در حال تدوین آیین‌نامه‌ای درباره حق پخش فوتبال هستند که تقدیم هیئت وزیران خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» استاد پیشکسوت قرآنی گفت: قرآن همه چیز ماست. اگر قرآن می‌تواند تمام مشکلات ما را حل کند، چرا ما آن را در اولویت قرار ندهیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس مذهبی با اشاره به فضائل متعدد شاه عبدالعظیم حسنی (ع) از ایشان به عنوان یکی از شخصیت‌های برجسته تاریخ اسلام یاد کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت فرهنگ، دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی را که در اجرای بند ۱۶ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ تدوین شده است، ابلاغ کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه سفر به پاکستان از فعال شدن ۶ خانه فرهنگی ایران در این کشور خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کتابفروشی‌های تایید شده در سامانه بازار کتاب برای حضور در بخش مجازی سی وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۸ اردیبهشت فرصت دارد نسبت به ثبت‌نام در این بخش اقدام کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است