علمی فناوری 09:45 - 15 مهر 1394
یک گروه تحقیقات بین‌المللی از آمریکا و برزیل موفق به تولید نانوذراتی شدند که در اثر تابش پرتو فرابنفش می‌توانند آلودگی‌های موجود در آب یا خاک را جذب کنند. در این روش از پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر غیرسمی استفاده می‌شود.

نانوذرات پلیمری و پرتوفرابنفش برای زدایش آلودگی از آب

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، برخی از آلودگی‌های ایجاد شده به دست بشر در مقابل از بین رفتن در محیط زیست مقاوم بوده و با وارد شدن به سیستم زنده موجب اختلال در عملکرد هورمونی و دیگر فرآیندهای زیستی در بدن پستانداران می‌شود. زدایش این مواد سمی نظیر آفت‌کش‌ها و بیوفنول‌ها با روش‌های فعلی بسیار دشوار و پرهزینه است.

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با همکاری محققان برزیلی دانشگاه فدرال گویاز مقاله‌ای در نشریه Nature Communications منتشر کردند که در آن روشی جدید برای استفاده از نانوذرات و پرتو فرابنفش به منظور زدودن مواد آلاینده از آب و خاک ارائه شده است.

براندل و برتراند از محققان این پروژه، کشف خود را تصادفی اعلام کردند. آنها در جستجوی نانوذراتی بودند که بتواند دارو را به درون تومور سرطانی رهاسازی کند. براندل پیش از این پلیمرهایی سنتز کرده بود که در اثر تابش پرتو فرابنفش از هم باز می‌شدند اما مشکل اینجا بود که پرتو فرابنفش موجب آسیب رساندن به بافت‌ها و سلول‌های بدن می‌شوند و قدرت نفوذ بسیار کمی در بدن دارند.

آنها دریافتند که می‌توان از این سیستم به جای بدن، در طبیعت استفاده کرد به طوری که نانوذراتی برای زدایش مواد سمی از آب یا خاک طراحی کرد برای این کار محققان پلیمرهایی از جنس پلی‌اتیلن پلی‌کل سنتز کردند که در محصولاتی نظیر خمیردندان و قطره چشم به وفور استفاده می‌شود.

این نانوذرات پلیمری که زیست‌تخریب‌پذیر نیز هستند دارای هسته آبگریز بوده و پوسته‌ای آب دوست دارند. به دلیل این ساختار، مولکول‌های آلاینده به داخل نانوذرات وارد شده و در آن به دام می‌افتند. در صورتی که این نانوذرات به حال خود رها شوند درون آب پخش شده باقی می‌مانند اما اگر به آنها پرتو فرابنفش تابیده شود این نانوذرات به هم چسبیده و ساختارهای بزرگی را ایجاد می‌کنند. با استفاده از فیلتر کردن یا رسوب‌گذاری می‌توان این ساختارها را از آب جدا کرد.

انتهای پیام


7171417
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک مدعی است که فضاپیمای Starship شرکت او در نهایت قادر خواهد بود تا انسان را به مریخ ببرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» درحالی‌که دست انسان ابزاری باورنکردنی با قابلیت‌های فراوان است، می‌تواند نقش مهمی در انتقال بیماری‌ها داشته باشد و به تهدیدی مرگبار تبدیل شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است